Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Jeg er lei meg

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Jeg er lei meg

mai 25 2021 - 11:19

Hei og god formiddag! Beklager at dette kan bli et litt sytete innlegg, men jeg bare må få det ut...

Jeg har det rett og slett ikke bra. De siste månedene er jeg konstant på gråten, har begynt å miste vekt(ufrivillig) og har vondt i hele kroppen. Problemet er at jeg er ensom. Jeg ble ferdig med en bachelor sist vår og covid gjorde det svært vanskelig å finne jobb, noe det fremdeles er. Jeg var heldig å fikk meg en helt ok standard jobb på et lager. Her har jeg sittet siden i høst og nå holder jeg på å gå fra vettet. Jobben trenger ingen kvalifikasjoner så jeg får ikke brukt noen deler av meg selv. Jeg jobber det utelukkende for ikke å sulte. Jobber fra 7 til 15 hver dag. Men jeg er helt apatisk på jobb. Kollegene mine er bare menn som er 15+ eldre enn meg (er kvinne). Jeg bor fremdeles i byen jeg studerte i. Men etter studiene mine oppløste nettverket mitt seg. Nå er jeg så og si helt alene i en by jeg ikke har noe forhold til annet enn at jeg studerte her. Familien min bor på andre siden av landet så det er ikke bare å stikke hjemom en tur når man trenger en pause. Covid har gjort det vanskelig å treffe andre, så jeg sitter alene når jeg ikke er på jobb. Jeg har så utrolig lyst til å flytte, men er avhenging av en jobb for å ha mat på bordet og tak over hodet. Jeg søker mye jobber i Oslo siden jeg har stort nettverk der. Men det er mange om beinet nå om dagen og arbeidsgivere holder tilbake siden de selv sliter med å få det til å gå rundt. Jeg har tårer i øynene når jeg skriver dette. Legen har allerede satt meg på flere typer antidepressiva, noe som fungerte en stund. Men nå er jeg på tur helt ned i kjelleren. Jeg kjenner rett og slett at jeg ikke orker mer... Men er helt rådvill på hva jeg skal eller kan gjøre.
Avatar

Årnær sæ se' :-)

mai 25 2021 - 14:56
Hei :-)

Det er vel ikke sytete å gi uttrykk for hvordan en har det. For deg er det reelt og da må det være lov å si det. Bare så det er sagt.

Jeg har stor forståelse for at du føler en frustrasjon/sorg over at du ikke får brukt utdannelsen din. Du har tross alt brukt noen år av ditt liv for å få den bachelorgraden. Så står det stor respekt av at du har tatt deg en jobb som ligger langt unna det du har utdannet deg for i påvente av at du finner en for deg mer riktig jobb. Hvis det er noen trøst så vil det at du velger å gjøre det tale i din favør når du skal vurderes for andre jobber.
Jeg har jobbet med å hjelpe folk inn i eller ut fra arbeidsmarkedet i mange år, og all min erfaring tilsier at du vil score noen poeng på det.

Når landet har vært i unntakstilstand så lenge så påviker det naturlig nok arbeidsmarkedet. Ikke bare mens det står på som verst, men også en tid etter mens samfunnet skal tilbake til en ny normal. Det gjør det selvsagt vanskelig for mange og kanskje spesielt for alle de som er (relativt) nyutdannede. At du har valgt å ta det du har kunnet få av jobb gjør i det minste at du stiller foran mange av de som har valgt å gå på NAV.

Du skriver ikke hva slags bachelor du har, og da blir det vanskelig å bli veldig konkret i rådene. Generelt så kan det være en idè å registrere seg hos bemanningsbyråer. Noen av de har oppdrag med litt varighet. Du bør i så fall velge de som kan vise at de er seriøse (noen av de er faktisk opptatt av å kunne tilby folk vilkår de kan leve med).
Du bør kanskje også vurdere å ta en tur til Oslo eller områdene rundt og oppsøke noen arbeidsgivere hvis du har mulighet til det.
Og så bør du nok se litt utenfor Oslo, f.eks. hva som finnes innen en time halvannen fra Oslo. Mange flere ledige stillinger, rimeligere å bo og om du har en utdannelse som er håpløs andre steder enn i Oslo så vil du være i pendleravstand.

Jeg skjønner at det kan bli tunge tak. Særlig når nettverk forsvinner i tillegg til at jobbmarkedet er tøft. Men det er lys i tunnelen :-) Kanskje du kan opprettholde noe av nettverket via sosiale medier eller linked-in? Kanskje du kan bygge nye nettverk ved hjelp av trening eller andre sosiale aktiviteter?

Om du føler for å få noen mer konkrete tilbakemeldinger eller råd så send meg gjerne en melding.

Lykke til :-)
Avatar

forståelse

mai 26 2021 - 01:42
kommentaren
fra østfold veldig bra
les den nøye
jeg bor
på åssiden (drammen)
det går
fort evt inn til oslo
og byen generelt
har blitt veldig fin
jeg heier på deg ;)
Til forsiden