Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Jeg blir gal

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Jeg blir gal

juni 30 2020 - 13:52
Hei, jeg er en jente på 22 år som lurer på hva jeg kan gjøre. Jeg vet ikke om noen kommer til å lese dette men verdt ett forsøk.

Jeg lurer på om det er noen andre som har erfaringer med å høre stemmer når man er deprimert. Jeg går på abilify 10mg men føler ikke det hjelper stort.
Jeg har blitt diagnosert med bipolar under innleggelse etter selvmordsforsøk da jeg var 17 og borderline ble jeg diagnosert med da jeg var 20 men DPS mener det er feil og skal nå revurdere diagnosen.
Jeg hører så mye stemmer at jeg blir helt gal snart, jeg er så lei og orker ikke mer.
Det er så stor belastning og det ødelegger livet mitt. Jeg får ikke sagt mye om det da stemmene sier jeg ikke får lov å snakke om det.
Når jeg da snakker om det blir alt verre og de blir sterkere og sintere på meg.

Men jeg skal prøve å fortelle litt her nå for jeg vet ikke hva jeg skal gjøre mer, jeg har fått fortalt litt mer til psykologen min nå de siste 2 psykolog timene jeg har hatt, og har også fortalt smått om det tidligere på BUP og DPS men har da ikke følt at det er blitt et særlig tema å snakke om da det var andre ting de ville fokusere på som angst, depresjon, selvmordstanker og selvskading.
Men jeg føler at stemmene har så stor betydning for hvordan jeg har det med de tingene jeg nevnte over.

Jeg har hørt stemmer siden den "lille" endringen som plutselig kom over meg i 14-15års alderen da jeg plutselig gikk fra å være en energisk og glad jente til en deprimert, fortvilet og håpløs jente. Det ble verre og verre gradvis og nådde vel toppen da jeg var 17 år gammel og prøvde å ta livet mitt.
Stemmene kan si ting som "du må ta livet ditt før noen andre gjør det for deg"
"Jeg vet hva du gjorde" "De har fulgt med på deg lenge nå" "de vet hvor du er, alltid" "Jeg er lei for det som snart kommer til å skje"
også er det mye om hvordan jeg ser ut, at jeg er stygg, tjukk osv.

Jeg er ofte veldig paranoid (?) når jeg bare går ute blandt folk, jeg føler noen er ute etter å ta meg hele tiden og jeg må alltid sjekke nye steder for kameraer osv.

Jeg lurer på om noen har tips til hva jeg kan gjøre?
Psykologen min skal kanskje snakke med et team på DPS om hva han bør gjøre med medisiner og diagnose, men det vil kanskje ta lang tid siden det nå er ferie og han skal vekk i 4 uker og jeg skal vekk.
Så neste time blir ikke før i august en gang og jeg vet ikke om jeg klarer meg så lenge med dette. Det har blitt så mye verre i det siste sammen med depresjonen jeg er i nå. Jeg har det helt forferdelig og aner ikke hva jeg skal gjøre for å komme meg vekk herfra.
Avatar

Re: Jeg blir gal

juni 30 2020 - 15:16
Åh, det høres helt forferdelig ut... Håper virkelig du får den hjelpa du trenger snart.

Er fastlegen din klar over hvor alvorlig du har det nå? Tenker kanskje om det går an å få innleggelse et annet sted eller noe, frem til du kan få bedre hjelp via DPS.

Du er sterk som tør å be om hjelp! <3
Avatar

Re: Jeg blir gal

juli 1 2020 - 21:52
Hva med å printe ut det du skrev her, og gi det til psykologen og/eller fastlegen?
Til forsiden