Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Innleggelser

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Innleggelser

aug 7 2017 - 23:20
Er det noen som kjenner til andre måter å bli lagt inn enn via behandler/fastlege eller legevakt?

Jeg sitter i en situasjon hvor jeg ender som svingdørspasient, noe jeg og sannsynligvis også vil gjøre en stund pga en vanskelig livssituasjon. Det jobbes med noe mer holdbart rundt meg, og jeg ser det, men jeg lurte på om det finnes en lettere måte å komme inn på avdeling på i mellomtiden. Legevakta er alltid et lotteri ift om man treffer en okay lege eller ikke, og fastlege og behandler er tungvindte folk som er glad i bøkene sine, og mindre flinke med folk, og med innlegelser tidvis flere ganger i måneden blir det mye energi i å krangle seg til hjelp.
Kan jeg ha rett på brukerstyrt plass? Hvordan får man evt det? Jeg kjenner alt for lite til den type ordning, men det er jo en drøm å kunne få styre det selv når jeg kjenner at det blir for vanskelig, og kanskje kunne slippe å pushe det så langt at jeg ender på halvtvang, som jeg har gjort nesten hver gang jeg har vært inne. Er det evt noen andre løsninger som er litt mindre håpløse?
Avatar

det er synd å høre slikt :(

aug 8 2017 - 21:54
jeg er i samme problem selv. Og føler også at systemet er et lotteri. kanskje ved å snakke med, psykologen din kan være en mulighet. Eller så kan du prøve med lavterskel tilbud. Som tilbyr psykolog og bli anbefalt. Etter som jeg tok en privat time og fikk veldig rask hjelp. ved  komme inn på DPS. Hvor gammel er du siden som jeg har forstå det så er det bedre rettigheter
P.S har dysleksi så ikke døm skrive ferdighetene mine
Avatar

Re: Innleggelser

aug 8 2017 - 22:14
Hvordan lavterskeltilbud? Jeg har jo en psykolog i ambulant team allerede, så det står ikke på mangelen på behandler og at hun ikke har tid, mer at jeg ikke helt kommer overens med behandleren min, og ikke klarer å ordlegge meg særlig bra når jeg har det ille.

Jeg er 21. Hva har det å si?


Ikke stress med skrivingen, synes du er flink jeg, dysleksi kan være noe herk å skrive med!
Avatar

usikker

aug 10 2017 - 00:46
det har ikke så mye si når du er 21 men kan ikke komme flere forslag da
Avatar

Re: Innleggelser

aug 12 2017 - 10:37
Ok
Avatar

Re: Innleggelser

aug 17 2017 - 20:58
Til info, fordi jeg nå har funnet en del ut av det (i tilfelle flere lurer på det samme)
Akuttavdeling kan ha noen lavterskel/brukerstyrte senger som del av en behandling.
Kommunen jeg bor i hvertfall har også noen senger i en kommunal ordning og kanskje på en annen post(via sykehuset), som er for å avlastning og forebygging.
Behandler eller fastlege søker til sykehuspostene, mens feks koordinator søker til det kommunale. Nå vet jeg ikke om dette gjelder over alt, men mulig å sjekke for dem som har behov?
Til forsiden