Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Innleggelse

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Innleggelse

aug 3 2019 - 14:58


Hei. 

Noen her som har erfaring med innlevelse ( frivillig )? 

Hvor lenge er man, hjalp det dere ?
Avatar

Hei.

aug 3 2019 - 15:21
Jeg har totalt vært innlagt frivillig i totalt 5 uker i sommer.
Det hjalp meg, at noen andre ser hva man trenger når man selv ikke gjør.
Jeg har aldri hatt erfaring med innleggelser tidligere, så var en ganske skummel og ny erfaring/opplevelse for meg.
Hjelper på et vis for meg og få ro, oversikt og hjelp på en gang....
Avatar

Hei

sep 4 2019 - 18:42
Det er en viss mulighet til å bli kjent med andre med lignende problemer på psykiatrisk sykehus. Er man selvmordskandidat blir man passet på.På vanlige psykiatriske sykehus er det nok ofte mye pillefokus.Hvis du begynner med piller kan det bli vanskelig for deg å få lov til å slutte med det.Det er en risiko å ta.Min erfaring er at man nærmest er rettsløs når det gjelder piller.Hvordan kan pasienten bevise at han ikke trenger piller når det foregår i kroppen til pasienten.Psykiateren vil nok oftest mene at piller virker.Det er vanskelig å objektivt vite hva pillene gjør i kroppen.La oss si at en pille ifølge ekspertene virker på 50 prosent av brukerne .Hvordan kan en vite at du er blant dem med sikkerhet.Du vet selv at du ble bedre på grunn av hjelp fra en venn.Psykiateren vil ofte mene at du ble bra på grunn av pillene.Mange i systemet er mer eller mindre sinte på dette problemet.Heldigvis tror jeg psykiatrien er blitt noe bedre med årene på dette punktet.Hvis du velger innleggelse ville jeg nok valgt pillefritt alternativ hvis det er mulig der du bor.Det er noen «få» psykiatrikere som ikke er «pillefanatikere».Det er nok betydelig flere psykologer enn psykiatrikere som ikke er «pillefanatikere».Velger du vanlig psykiatrisk sykehus ville jeg anbefale at du prøvde å finne behandlere som ikke er «pillefanatikere»Må ta med at det er noen eksperter som ikke tror eller tror lite på pillenes betydning i psykiatrien.Desuten er det en viss risiko med bivirkninger på piller også,
Avatar

Hei

sep 7 2019 - 15:13
Jeg har nettopp hatt et opphold på 1 1/2 uke på DPS og har bare gode erfaringer derfra. Jeg følte at tiden der hjalp meg veldig. De ansatte der så meg og behovene mine, samtidig som de la litt press på meg i forhold til å delta i daglige sosiale aktiviteter. Å være med på turer ut i naturen var noe som virkelig hjalp meg i forhold til det sosiale aspektet og det å få rørt seg litt i friluft.

Det er veldig fokus på å arbeide inn faste rutiner når det gjelder både søvn og måltider. Jeg følte ikke det var så mye press på medikamenter. Jeg gikk på akkurat samme medisinregime som jeg gjorde før innleggelsen, bortsett fra at jeg gikk opp i dose på den ene medisinen. Dette var imidlertid allerede planlagt hos fastlegen min, og jeg har tidligere hatt god virkning på den dosen jeg skulle trappe opp til. Et siste viktig poeng å ta med seg, er at det i samtaler med behandleren min ble holdt fokus på videre plan etter utskriving. Han var veldig opptatt av at jeg måtte få på plass et støtteapparat nå i etterkant. Dette fikk vi på plass, med faste møter med psykiatrisk sykepleier i kommunen, samt å starte fast samtaleterapi hos psykolog om noen uker.

Alt i alt ble jeg godt ivaretatt, og oppholdet har hjulpet meg mye. Jeg var ikke helt ute av depresjonen, men jeg gikk fra 51 av 63 mulige poeng på testen ned til 20. Det er god forbedring, og oppholdet har gjort at jeg ser mye lysere på fremtiden, noe jeg ikke gjorde da jeg ble innskrevet.
Til forsiden