Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Indre stemmen

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Indre stemmen

mai 15 2021 - 12:27
Hei. Har dere også en indre stemme som plaprer i ett sett? Det har jeg. Både positivt og negativt selvsnakk hele døgnet om jeg ikke er opptatt av noe... det kan være dagdrømmer og fremtids snakk og katastrofe tenkning. Eller grubling, depressiv grubling. Det er også grandiose drømmer, som at jeg skal klare ditt og datt, eller at jeg tenker jeg er en helt annen person som oppnår det ene og det andre. Jeg mener det ikke alltid er så lurt å høre på denne stemmen. Det hindrer meg i å leve her og nå, og det får meg til å stille spørsmål om ting som har skjedd og som det ikke går å forandre på.

Har noen lest Echardt Tolle? Han snakker mye om å være tilstede i øyeblikket. Er tanken at jo mer man er her og nå, jo mindre vil denne indre stemmen dukke opp?

Annen litteratur på feltet noen anbefaler? Har lest et par MCT bøker, og en som heter «gi litt mer faen».
Avatar

Har lest echart tolle.

mai 15 2021 - 13:11
En ny jord / både på engelsk og norsk.

Han kaller det " pain - body" , den er spesielt høylytt his folk som har opplevd mye traumet.

Jeg kaller stemmen " min onde tvilling" , den som vil ha meg til å føle kun negative følelser , og vil helst ikke at jeg skal oppleve og dagdrømme noe kjekt ,/ positivt.

Syns den onde tvilling av og til er vanskelig å oppdage , den forkler seg godt.
Kan være angstfull/ gruble i flere dager før jeg oppdager at det bare er oppspinn fra den mørke siden.

Avatar

Rogajente

mai 15 2021 - 13:29
Ok, jeg kjenner meg igjen.

Skal låne et par bøker nå.
Avatar

Boktips

mai 15 2021 - 17:03
Anbefaler "Mentalitet og livsskjebne" av Bertram D. Brochmann.
Avatar

Boktips

mai 15 2021 - 17:16
Ok, aldri hørt om denne boka. Må sjekkes ut.

Er inne i en årelang gruble prosess. Har tidligere bekymret meg for helsa, helse angst. Nå er jeg helt kvitt den.

For å være ærlig var det faktisk lettere å slite med helse angst, selvom det også var forferdelig. Da kunne jeg trene og sjekke kroppen hos lege når det røyna på.
Avatar

Indre kritiker!

mai 15 2021 - 21:09
Har min som den indre kritikeren. Ikke alltid lett å få tak i! Opplever den noen ganger som en vanskelig følelse jeg ikke helt får tak i. Jeg drar meg selv ned og rett og slett mobber meg selv (på det verste).
Men å identifisere at det er det som skjer gjør den indre kritiker mindre. Jeg øver meg på aktivt å snakke godt med meg selv istedenfor å la den indre kritiker ta kontroll. Men dette må jeg nok øve meg på lenge og vær dag.
Avatar

Usikker01

mai 15 2021 - 21:20
Hva sier du til deg selv da? Jeg leser litt echardt tolle nå, og han mener denne indre stemmer er «egoet». Egoet slik jeg tolker det, lever bare i fremtiden og fortiden. Den liker ikke «nået», som er det eneste som faktisk eksisterer.
Til forsiden