Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Ikke til å holde ut.

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Ikke til å holde ut.

des 1 2021 - 02:01
Hei. Oppå alt det vanlige deprimerte greiene kjenner jeg ofte på skyldfølelse. Altså etter en voldtekt. Hodet mitt forteller meg at jeg lyver, at det ikke var så seriøst osv. Jeg vet hva som har skjedd, men jeg har fortsatt disse tankene og følelsene. Leste at dette kan være fordi jeg skulle ønske det ikke hadde skjedd, eller fordi jeg har begynnt å tro på det andre har fortalt til meg. Er det noen som har noen råd på hvordan å bare innse at det som har skjedd det har skjedd, og at man ikke får gjort noe med det. Eller hvordan å slutte å ha sånn skyldfølelse. Utrolig slitsomt å ha sånne tanker. Takk.
Avatar

Re: Ikke til å holde ut.

des 1 2021 - 10:14
Hei! Jeg kjenner meg godt igjen i det du opplever. Det spiller ingen rolle når det skjedde, for det har skjedd. Å bli voldtatt er ikke noe som blir borte, men man må lære seg å leve med det. Først og fremst hjelper det ikke å legge lokk på det. Som det blir sagt over her så kommer det tilbake på deg som et solid smell i trynet. Jeg bestemte meg for at det ikke hadde skjedd. Ingen visste det, og ingen trengte å vite det, var min plan. Det fungerte frem til jeg etablerte familie. Da kom det mange vonde følelser jeg ikke kunne forstå. Jeg bar på så mye dårlig selvtilitt og usikkerthet overfor andre mennesker. Depresjon i perioder, utviklet sosial angst og generelt forvirret rundt egen person. Jeg tok skrittet og ba om hjelp, uten at jeg egentlig visste hva jeg trengte hjelp til. Jeg bare visste hva jeg følte, men ikke hvorfor. Etter mye graving og gjennomgang av min historie så falt brikkene på plass når jeg begynte å snakke om dette flerårige forholdet jeg hadde vært i, hvor jeg opplevde seksuelt misbruk og fysisk og psykisk mishandling. Jeg har hatt skyldfølelse for det i mange år. Tenkte at det ikke var så ille, at det var min egen feil. Jeg burde sagt og gjort ting annerledes. Men vet du hva, det er for pokker ikke ens egen feil at en annen person tar det valget å gå så langt å voldta, eller slå! Hvorfor skal vi straffe oss selv med en annens handling? Hadde det vært en i familien min som hadde opplevd det jeg opplevde, så er det veldig mye lettere å ha en mer "fornuftig" tankegang rundt det. Det er bare det at det er så vondt å ha opplevd slik behandling. Det setter sine spor og er med på å forme oss.
Du må akseptere at det har skjedd, og at det ikke er din feil. Jeg er så lei meg på dine vegne for at du måtte oppleve å bli voldtatt, og det er ikke din feil. Det skal du aldri føle skyld for! Når du klarer å forstå at du ikke kunne styre en annens persons handling overfor deg, så forsvinner skyldfølelsen din. Det er en prosess å innse det. Men når du er klar og åpen, så løsner det. Og det vil oppta deg mindre når du endrer tankesettet ditt rundt denne hendelsen og hva den har gjort med deg. Tanker du har om at du lyver for deg selv, eller at du dysser det ned med at det ikke var så seriøst, tenker jeg er din måte å overleve det på. Uskadeliggjøre det som har skjedd, fordi det preger deg i så stor grad. Det er en ball med følelser som må nøstes opp. Gjør deg selv ditt eget beste, å ta vare på deg selv. Du er verdifull <3
Avatar

Re: Ikke til å holde ut.

jan 29 2022 - 05:28
Så jævli at du har opplevd sånn og håper virkelig du har det bedre nå. Men er ekstremt fint å høre fra noen som relaterer så man ikke føler seg så alene om sånne tanker osv. Takk skal ta det med meg videre og skaffe hjelp etterhvert<3
Til forsiden