Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Idealisme

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Re: Idealisme

jan 17 2023 - 20:17
Jeg ser på den som helt åpenbart, Frikar, og et premiss i denne tråden. Min observasjon er at alle kategoriserer mennesker hele tiden, i bedre og dårligere, og denne forestillingen om å bare forholde seg til fakta har lite troverdighet. Den inndelingen som foregår er ikke avhengig av selvbevissthet
Avatar

Re: Idealisme

jan 17 2023 - 21:45
Det "rangsystemet" er et rangsystem med hermetegn vil jeg si!
Til Frikar.. Det handler altså om at en tar egne valg og dermed gjerne ofte velger det som passer best for en, viss man kan.

Det vi snakker om her er darwins teori. Ser en på dyreriket så handler det jo å ta vare på seg og sine, først og fremst for overlevelse. Det er jo fakta Frikar..? Det er med andre ord ikke et trossystem noen bare har tatt til seg, og har ikke med demokratiet å gjøre i det hele tatt, men naturlig utvalg.

Angående fakta så er det jo også hvordan man vurderer det man leser. Er det ikke? Så i utgangspunktet er det jo ikke noe som vi egentlig kan kalle fakta i og med at folk vurderer fakta ulikt. Derfor blir alt dermed subjektivt, altså utifra hvordan folk ser det. Det er jo derfor en har debatter.
En gang mente alle at jorda var flat. Den så jo flat ut. Det måtte masse bevis for å finne ut at den var rund. Det er likevel folk som fortsatt mener at den er flat, og hva om disse hadde rett fordi man hadde klart å lure så og si hele verden til å tro at den var rund. Det hadde gått an, men det høres usannsynlig ut. Så jeg vil si at ingen kan hundre prosent si at de har rett.

Gratulerer Gameover med over 100 i tråden. 101 faktisk. Well done!
Avatar

Alle skal ned ;)

jan 17 2023 - 21:53
Skal man spise opp alle de svartbrent pomfrittene blir det på en måte ALLE SKAL NED også ;)

;)
Avatar

Re: Idealisme

jan 17 2023 - 23:27

"Det er likevel folk som fortsatt mener at den er flat, og hva om disse hadde rett fordi man hadde klart å lure så og si hele verden til å tro at den var rund."

Så lettlurt er jeg ikke, jorda er flat. Bare sånn for å demonstrere troverdigheten min

"Alle skal ned" Så jeg har lest det feil hele tiden? Da skjønner jeg

"Gratulerer Gameover med over 100 i tråden. 101 faktisk. Well done!"

Takker og bukker!


Avatar

Re: Idealisme

jan 17 2023 - 23:50
Jeg tror også at jorda er flat. Som om noen har sjekket det liksom? Døh..
Alt har jo en ende, og enden på jorda er jo også noe vi vet om. Det er jo havet.
Til forsiden