Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Idealisme

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Idealisme

jan 9 2023 - 01:25
Det finnes ingen idealisme som kan jevne ut den enorme skjevheten som ligger i det sosiale livet. Så hva prøver vi egentlig å innbille oss selv med at alle skal med? Jeg tipper at mange, selv her inne, egentlig digger tanken på den sterkestes rett, eller ønsker å fornekte hvordan de selv lever på den
Avatar

Hei

jan 9 2023 - 02:36
Har du hørt om Jordan Peterson og hørt hva han sier om sosiale hierarkiet eller generelt i talene sine på YT?

Livet er hardt, ja, og sånn er det.Hierarkier finnes det overalt i dyreriket.

Idealismen i sosial utjevning og at "alle er like mye verdt", vil menneskeflokken som helhet alltid kjempe mot.

Vi ønsker å være unike. Skille oss ut, være annerledes og være verdsatt i lys av den vi er og hva vi gjør, og hvordan andre ser oss.

Bare ønske om å skille oss ut, gjør oss til konkurerede skapninger som gjør at vi fryser ut andre, prøver å "ta mer plass", vise hvor mye bedre vi er, osv...

Utdanningssystemet og krav om utdanning for å få jobb, setter standarder som gjør det vanskelig for flere mennesker å selvralisere seg, fordi det krever sosial tilpassning i en grad som mange har utfordringer med (meg selv inkludert).. Hvis man ikke får den utdanningen eller jobben man vil, eller tror man klarer å få, så havner man utenfor, slik samfunnet er lagt opp idag...

Det burde vært flere deltidsjobber, og mindre krav til utdanning men heller ønse om arbeidserfaring og personlig egnethet, fremfor rushet med karakterer.


Avatar

Re: Idealisme

jan 9 2023 - 16:24
If I may say so, det var en oppegående post, tårnet.

Og der var jeg med på hierarki-bygging før jeg fikk sagt "Jordan Peterson". Ja, har hørt mye, i perioder, blir litt lei også i perioder. Budskapet har ikke alltid så mye å tilby i form av løsninger, men er en stadfesting av nettopp det at vi blir rangert i verdi, og må jobbe jævla hardt i den grad vi greier. Noen ganger virker det litt for positivt til at verden er sånn.

Altså for meg er det høyst deprimerende å måtte være med på dette spillet til å begynne med, og generelt låter folks gode ord hult

Avatar

..

jan 9 2023 - 21:41
Det vanskligste med utenforskap er ensomhet, samt det at man kan føle at man går i stykker og at man gir opp over tid.

Mye av skammen man føler på, er gjerne påført av foreldre, familie og oss selv, mer enn av venner eller mennesker vi sosialisere med. Det kan sånn sett gjøres noe med, ved å gi faen og samt at Man tar vare på seg selv på en måte som gjør at man føler seg verdig, selv om man føler seg utenfor.

Jeg tror det er utolig mange som er fattige og som føler seg utenfor, men flere som er utenfor klarer likevel å bære seg selv med enn bedre holdning enn hva andre som er utenfor gjør.... De t gjelder særlig jenter da.. De har enklere for å sosialisere og være med venninner. Gutter og menn kan slite med skamfølelse i større grad. Har jeg intrykk av. Meg selv inkludert. Men jeg strever litt mindre med det nå enn jeg gjorde tidligere.

Tror det er ekstremt viktig at man gjør en innsats for å føle at man tilhører et sosialt fellesskap hvor man føle man kan få brukt seg selv og føle seg sett... Samt gjør noe for å finne venner.


Selv vurderer jeg prøve få meg kjæreste ved hjelp av matchmaking... Finnes flere firmaer og tjenester som kanhjelpe en med å få kjæreste, så slipper man å lete like mye selv.

Men man må jobbe litt for å føle seg bra nok til å se etter kjæreste da.. Det er ikke alltid så lett. Men det kan man få hjelp med i møte med match-psykologer også, vet jeg :)
Avatar

TårnetTilCarlsen

jan 9 2023 - 22:46
SITAT:

"Utdanningssystemet og krav om utdanning for å få jobb, setter standarder som gjør det vanskelig for flere mennesker å selvralisere seg, fordi det krever sosial tilpassning i en grad som mange har utfordringer med"

Hva mener du med dette, helt konkret? Har du noen eksempler?
Avatar

Re: Idealisme

jan 9 2023 - 23:11
Takk for innslag om skamfølelse, tårnet. Nå er nok ikke skamfølelse jeg er spesielt opptatt av lenger, det er selve hierarkiet, som virker kraftig inn på visse muligheter. Foreksempel det du prater om, " kjæreste". Så jeg vil si at samfunn og sosialt liv er en stor bidragsyter til psykiske plager
Avatar

Gameover

jan 9 2023 - 23:58
Hvilke definisjoner av begrepene "samfunn" og "sosialt liv" er det du legger til grunn her?
Avatar

Re: Idealisme

jan 10 2023 - 00:32
Jeg legger til grunn den tildelte attraksjonsverdien vi alltid er offer for i enhver form for sosial omgang
Avatar

Gameover

jan 10 2023 - 00:43
Hvordan kan du vite med sikkerhet at dette premisset alltid er tilstede?
Avatar

Re: Idealisme

jan 10 2023 - 01:38
Jeg snakker i den grad noen er interesserte i forhold/sex/romantikk. Mener du at mennesker har den interessen uten å rangere andre som mer eller mindre relevante kandidater?
Avatar

Re: Idealisme

jan 10 2023 - 02:38
Da skjønner jeg ihvertfall delvis hva du mener, men hva har personlige preferanser med "samfunn og sosialt liv" å gjøre?
Avatar

Re: Idealisme

jan 10 2023 - 11:19
Folks personlige preferanser for andre har en tendens til å påvirke andre, spesielt med tanke på at det er noen grunnleggende like preferanser
Avatar

Re: Idealisme

jan 10 2023 - 15:25
Dersom det er snakk om folk som bare følger strømmen og ikke står for noe eget, kan det nok stemme. Men slike mennesker trenger man ikke ha i livet sitt.
Avatar

Re: Idealisme

jan 10 2023 - 15:51
Genene våre følger strømmen om vi vil det eller ikke. Dette er så basic at det er ikke særlig interessant å snakke om en gang
Avatar

Re: Idealisme

jan 10 2023 - 16:09
Da regner jeg med du har fagutdanning på dette området, siden du kan uttale deg så skråsikkert. Men nå er det jo slik i vårt samfunn at man har lov til å være uenig med fagfolk. Så da ignoererer jeg rett og slett disse påstandene dine, og anfefaler andre å gjøre det samme.
Avatar

Re: Idealisme

jan 10 2023 - 16:57
Jeg tviler ikke på at du anbefaler det, det stemmer jo med mye av det inntrykket jeg har av samfunnet. Ignorering av sannheter som er rett foran øya på alle. Selv intellektuelle som deg er med på den leken, tydeligvis
Avatar

Re: Idealisme

jan 10 2023 - 17:06
Dine sannheter, ditt liv. Du høster som du sår.
Avatar

Re: Idealisme

jan 10 2023 - 17:35
En høster også som en ikke sår, ettersom det er en del objektive sannheter som vi ikke rår over. Enda en åpenbar sannhet
Avatar

.

jan 10 2023 - 17:59
Ofte så vil man ser etter årsaker og feil utenfor seg selv, når man føler man ikke passer inn som man kan vende misnøyen sin mot, men å bare peke på ting rundt seg og si at verden er feil, og bruke mye fokus på det, fører skjelden til noen løsning.

Prøv å finn et sosialt fellskaa9 du Jan prøve høre til, som fontenhus, house of nerds, frelsesarmeen tilbud, Kirkens bymisjon, terapitilbud.

Prøv å Bry deg om deg selv som en du har ansvar for å hjelpe. (Jordan Petersonn regel no2 fra 12 rules for life)

Å ha det Ok er viktig, om ma ikke klarer å ha det bra.

Avatar

Re: Idealisme

jan 10 2023 - 20:24
Å peke på verden og si hva som er "feil" er også helt nødvendig for å komme videre, for dem som ikke kan danse på rosene av positive illusjoner.

For min del handler ikke dette nødvendigvis om at det er "feil" eller "riktig", men at verden er et brutalt sted og "feilen", for å bruke det ordet, er på alle kanter og innvendig

Jeg er i sosialt fellesskap... og gjør antageligvis det meste dere kunne kommet på å foreslå. Oppnådd ting har jeg også
Avatar

Har du ikke tatt opp dette temaet før ?

jan 10 2023 - 21:02
Sånn 20-30 ganger?

At verden er urettferdig når en ikke er en "alfahann".

Og at attraktive kvinner er en pest og plage fordi du vil ha sjans men ikke får det til å sjekke opp de du ønsker?

Hvorfor tar du opp tematikken omigjen og omigjen?

Hva vil du oppnå med innleggene dine?
Avatar

Re: Idealisme

jan 10 2023 - 21:45
Sikkert 30- 40, jeg tok det opp en gang til spesielt for din skyld, Rogajente;)

Verden er urettferdig, punktum. Det som er en pest og en plage er selvsagt at en ligger under for behov som må innfris. Med mindre en bare er heldig fra starten av

Mine grunner har du ingenting med, er det din jobb å bestemme hvem som skal uttrykke seg på sdmo?
Avatar

Re: Idealisme

jan 10 2023 - 21:58
Kanskje jeg også skal lage 30-40 innlegg om hvor mye virkelighetsfornektende følelsesfanatikere irriterer meg, bare for å få litt balanse. Hva tenker du om det?
Avatar

Re: Idealisme

jan 10 2023 - 22:29
Vet du hva, det gir jeg blaffen i Frikar, men du har allerede vært grei og velsignet folk med sånn 500 like responser. Så ikke føl at du må
Avatar

Klagemur eller en faktisk ønske om endring.

jan 10 2023 - 22:33
Skriv 1000 incel tråder om du vil , jeg bestemmer ingenting - blir heller ikke støtt eller irritert- lurer bare på motivet ditt .

Har dog alltid vært skeptisk til folk med holdningen at " det er alle ANDRE som tar feil og jeg vet jeg har rett" .
Avatar

Motivet

jan 10 2023 - 22:46
Er nok at han ønsker oppmerksomhet og provokasjoner fra andre, bare for å få egne holdninger bekreftet.
Jeg kjenner lusa på gangen i slike innlegg, og er ikke overasket.

Forstår at hvis man bor på bygda, særlig, og er litt isolert i utgangspunktet, og har lite miljø rundt seg, så er sjansen stor for at man vil hytte med neven i nettforum og klandre verden for å være kjip..og at man ikke har annet å bruke energien sin på en å klage og få bekreftelse på egne holdninger.
Sorry for å virke litt usympatisk. Men jeg tror d er tilfelle.

Personlig bor jeg i byen, (Oslo) og strever selv. Jeg har noen lavterskelmiljøer jeg oppsøker, og prøver å ha nesa over vannet i januar.. Som er en lang og mørk måned.

Prøv kom seg ut. Ring noen du kjenner, og bestem deg for at du ikke skal gi f og prøv å gi et ok intrykk av deg selv.

Alle starter her.

Btw vil annbefale deg prøve en naturmedisin som heter hagthorn i 1 uke eller mer. Den utvider blodårene og får hjertet til å arbeide bedre.. Det merkes veldig godtdg godt på det spirituelle hjertet.. Og at du vil merke kjemi med andre mennesker du møter enklere.

#protip Fra en som hr interesse for naturmedisin


Avatar

Re: Idealisme

jan 10 2023 - 22:50
Lur ivei, Rogajente

"Alle andre", hvor har du det fra at alle er uenig med meg og enig med deg? Jeg er skeptisk til dem som tror at flertallet har rett
Avatar

Re: Idealisme

jan 10 2023 - 22:55
Med den usympatiske og uthengende meldingen der, tårnet, og hvordan du legger motivasjon i meg, så har jeg veldig liten interesse av dine råd. Du får komme med noe klokere og mer respektfult om du mener å ha løsninger til andre
Avatar

Gameover

jan 10 2023 - 22:58
Du kan være helt trygg på at jeg ikke FØLER at jeg MÅ noe som helst... Alt jeg gjør, gjør jeg fordi jeg VIL og fordi jeg KAN. Prøv det du også!
Avatar

Re: Idealisme

jan 10 2023 - 23:03
Hva jeg prøver på vet du lite om, Frikar, du bare antar ut ifra et simplistisk syn på livet, og hvor mye kontroll en har over det
Avatar

Lurer ikke så veldig hardt ;)

jan 10 2023 - 23:06
Etter 2-3 brukernavn og nærmere 30-40 innlegg om samme tematikken så konkluderer jeg med at du er ute etter litt sjau og oppmerksomhet :)
Avatar

Gameover

jan 10 2023 - 23:18
Jeg gjør mine grunnleggende antakelser ut fra det du selv skriver.
Avatar

Re: Idealisme

jan 10 2023 - 23:25
Det kunne selvsagt ikke være fordi en står fast i vonde problemstillinger som en sliter med å holde ut. Nei, best å bare glemme den muligheten og komme og konkludere om andres motivasjon, på beste klysete vis
Avatar

Gameover

jan 10 2023 - 23:38
Du vil jo ikke en gang forklare hva de vonde problemstillingene egentlig er, annet enn dine egne (vrang)forestillinger om virkeligheten...
Avatar

Re: Idealisme

jan 11 2023 - 00:20
Er det noen som har noe relevant å si?
Avatar

Undrer

jan 11 2023 - 00:48
Er stort sett en stille betrakter av dette stedet. Og ikke vet jeg, men det virker som om denne diskusjonen er tatt utallige ganger tidligere.
Og da undres jeg på hvorfor dere gidder?!

Gameover : det er alltid mulighet for å klage på alt som ikke er som du ønsker og vil i denne verden. Men, er det noe som helst som blir forandret av det? Verden er urettferdig av natur og den har alltid vært sånn og kommer dessverre alltid til å være det. Allikevel så er det en ting du kan forandre i denne verden og det er hvordan du møter verden og hvordan du forholder deg til og tillater/ikke tillater at den påvirker deg. Jeg sier på ingen måte at det er veldig enkelt, men det er en mulighet for å gjøre jobben med deg selv så godt at du finner måter å ha det godt på selvom verden er som den er. Det er ihvertfall min erfaring og jeg har truffet mange andre med den samme erfaringen.

Frikar : det er interessant å betrakte dine standpunkter og ditt forsøk på å tilrettelegge for akademiske premisser. Forumet er på ingen måte akademisk og skal være et sted hvor alle kan ta ut hva enn de måtte ha behov for. I møte med det som er uforståelig og unødvendig så finnes alltid valget om du vil/har behov for å delta eller ikke. Og ved flere anledninger så har jeg sett at det hevdes ting på samme måte fra deg som du ikke setter pris på selv. Og ofte undres jeg over hvor kildehenvisninger til dine hardnakkede standpunkt er. Også undres jeg over at det kan finnes teorier på ett synspunkt, men i de aller fleste tilfeller så finnes det også motstridende teorier og det er som regel alltid sånn at ingen av teoriene er rådende og det er unison enighet om det. Og jeg undrer meg på hvordan du stiller deg til det?

Også er det på ingen måte meningen å tråkke noen på føttene her, så jeg beklager så mye hvis det blir oppfattet eller mottatt på den måten.
Ha en riktig fin natt alle sammen ❤️
Avatar

Re: Idealisme

jan 11 2023 - 01:55
Med respekt for et mer balansert innlegg, tydeligvis er det en grunn til at jeg " gidder" og for meg så er ikke dette en "diskusjon". Å anta at jeg som andre ikke prøver å få det godt som best vi kan er ganske freidig. At en foretrekker å klage fremfor å handle nærmest, hvorfor skal en komme hit og bli tillagt sånne motiver?
Avatar

Drømpårøm

jan 11 2023 - 02:03
Fint at du kaster deg inn i diskusjonen, slike innspill trenger vi mer av!

Dine observasjoner er korrekte: diskusjonen er ikke ny, verken her på SDMO eller andre steder i psykisk helse feltet. Både pasienter inne på institusjoner og deltakere på NAV sine arbeidsforberedende kurs krangler om akkurat denne tematikken.

Nå er det jo faktisk akademiske premisser (i mangel av et bedre begrep) samfunnssystemet vårt er bygget på, enten man liker det eller ikke - og da må man faktisk forholde seg til dét, dersom man ønsker å finne løsninger på sine livsproblemer. Evt. kan man starte sitt eget parallellsamfunn, eller flytte til et samfunn basert på andre premisser. Og jeg er trolig litt ekstra opptatt av dette fordi jeg har erfart hvor mye følelsesfanatikere er villig til å ødelegge for andre - bare for å slippe å ta ansvar for sitt eget liv. Korriger meg hvis jeg tar feil, men jeg har et inntrykk av at helsepersonell ofte setter følelser foran fakta - spesielt når de er under press fra politiske aktivister.

Hadde det vært lov å poste lenker her, skulle jeg postet konkrete kildehenvisninger i bøtter og spann. Jeg prøver likevel å komme med noen generelle referanser innimellom. Sjekk for eksempel ut Artur Zmijewski - "Repetition" (en repetisjon av Stanford Prison Experiment, som gir grunn til å stille spørsmål med gyldigheten av resultatet i det opprinnelige eksperimentet). Ellers tar jeg for gitt at de jeg diskuterer med kjenner til de grunnleggende spillereglene i vårt samfunnssystem og ikke forveksler disse spillereglene med vilkårlige sosiale normer.

Det du skriver om parallelle og motstridende teorier er interessant. Og det er også mitt poeng her: man kan velge hvilke teorier man bygger sin virkelighetsforståelse på, og de ulike teoriene er mer eller mindre hensiktsmessige når det gjelder hva man vil oppnå i den konkrete situasjonen man til enhver tid står i. Men som Hans Skjervheim sier: å skjerme Den Andre fra legitim kritikk er ikke å ta Den Andre seriøst.

Avatar

Gameover

jan 11 2023 - 02:12
Jeg trekker mine konklusjoner ut fra det du selv skriver her, utover det kan jeg ikke vite hva du gjør eller ikke gjør. Forrige gang denne tematikken ble diskutert, ville du f.eks. ikke fortelle hvilke konkrete råd din(e) behandler(e) har gitt deg om håndtering av problemstillingen. (Til informasjon kan jeg nevne at jeg ved anledning skal spørre min behandler om det, fordi jeg faktisk er interessert i den offisielle løsningen Den Norske Stat har på problemstillingen.)
Avatar

Re: Idealisme

jan 11 2023 - 02:33
Dette er altså ingen diskusjon fra min side, det jeg sier i originalposten er helt åpenbart, og jeg ser ikke etter noen diskusjon om det faktumet at mennesker rangerer hverandre konstant
Avatar

Re: Idealisme

jan 11 2023 - 02:37
Du trekker dine konklusjoner i øst og vest, Frikar, og det må du bare fortsette med. Ingen har noen plikt til å fortelle deg eller andre det dere ber om for at dere ikke skal trekke konklusjoner ut av ræva
Avatar

Gameover

jan 11 2023 - 02:39
Det er ikke et faktum, det er en _din_ påstand. Da må du tåle at gyldigheten av påstanden blir gjenstand for diskusjon.
Avatar

Gameover

jan 11 2023 - 02:41
Riktig, du har ingen plikt til det, men da har du heller ingen rett til å klage over at folk gjør sine vurderinger ut fra den informasjonen de har.

Men fint at du begynner å forstå sammenhengen mellom rett og plikt, da er du kommet et stykke på veien.
Avatar

Re: Idealisme

jan 11 2023 - 03:07
Noen som har noe relevant å si?
Avatar

Re: Idealisme

jan 11 2023 - 18:02
Gameover :
Hvis jeg ble oppfattet dithen at jeg påla deg noe som helst av motiver eller noe annet så må jeg beklage for det. Det var ikke min intensjon.
Men, jeg forsøkte å si at det eneste som kan forandres i denne verden er deg selv. Og på den måten finnes det muligheter for å styrke deg selv slik at måten andre møter deg på, hva andre sier og gjør, hvordan verden ser ut og fungerer....og det meste av alt annet, det blir ikke like viktig for deg lengre.
Poenget mitt er og blir at hvis du tar deg selv på alvor og styrker deg selv og bare tillater mennesker som vil deg godt i livet ditt, så vil livet oppleves annerledes.
Også er det ikke sånn at mennesker som vil deg godt alltid vil være enige med deg eller utelukkende gi deg ros, men de vil heller ikke tråkke på deg eller holde deg nede.

Frikar :
Takker og bukker for god respons. Jeg kan være enig i at samfunnsstrukturer er bunnet i akademiske premisser i den forstand at det er utdannede akademikere som har bygget opp strukturene. Samtidig så består jo samfunnet av en helhet hvor det ikke bare er akademiske premisser. For eksempel i en avis så har du akademikere som skriver journalistikk. Også har du leserinnlegg fra Gud og hvermannsen som kan være alt fra akademikere til navere til en uteligger, til en rusavhengig til en biloppretter. Altså, alt mulig rart. Har uansett full respekt for ønsket om å basere ting på en akademisk måte, men jeg er usikker på om det er sunt for deg å ta utgangspunkt i at alle forstår spillereglene likt eller at alle kjenner grunnprinsippene i det hele tatt.

Også ble jeg litt nysgjerrig på dette du sier om følelsesfanatikere. Jeg er usikker på om jeg er enig med deg der. I min erfaring så er det ofte sånn i helsevesenet at det politiske presset gjør at ansatte må bryte med hva de følelsesmessig føler er rett fordi politiske anliggende har gjort at de blir pålagt å gjøre ting annerledes. Et eksempel kan jo da være hvordan de blir pålagt å skrive drøssevis av rapporter fremfor å yte god service.

Også er jeg takknemlig for at du gir god respons på dette med kilder osv. Jeg er som sagt ikke den mest kyndige på sdmo, men selvom linker ikke er mulig så går det alltid an å referere til teoretikere eller noe sånt. Jeg kjenner ikke til akkurat personen du nevner. Men jeg forstår deg dithen at du snakker om forsøket som ble gjort på innsatte i et fengsel. Jeg mener å ha lest at hele det forsøket er kansellert på bakgrunn av at det var tilrettelagt forskning. Og sånn skal det ikke være. Dette er dog bare noe jeg kan huske, så jeg kan ikke gi noen retning på hvor det stammer fra. Men jeg mener å huske at det vil dukke opp hvis du googler det litt. For, jeg mener at denne informasjonen kom fra når jeg studerte sosialt arbeid.

Med teoretiske perspektiver så er min erfaring og forståelse sånn at...f eks i en oppgave jeg skrev om marginalisering. Jeg lanserte to imotstridende teoretiske perspektiver på begrepet marginalisering, for så å legitimere en forståelse som lå i sentrum av disse teoretiske perspektivene. Og det er selvfølgelig også mulig å gjøre som du sier, men personlig har jeg aldri kommet meg dit at jeg har møtt på en teori, eller hypotese for den saks skyld, som har vært helt på g med hvordan jeg eller mine medstudenter har erfaring med ting.
Men, innenfor matematikk og slike områder så er det nok mer plausibelt at slike teorier eksisterer. Men, det er noe jeg ikke innehar kunnskap om :)
Avatar

Re: Idealisme

jan 11 2023 - 20:56
Takk for en relevant post, Drømpårøm. Tror du hadde blitt overrasket over hvor lite jeg egentlig bryr meg om hva andre synes, det er kun på et punkt jeg personlig bryr meg veldig mye, men nei, jeg er langt ifra en incel ifølge dette:


"Incel identifiserar nokon, som oftast ein mann, som ikkje har hatt sex på lenge eller i det heile teke, og som opplever dette som sentralt for kven dei er. Omgrepet er ei samantrekking av det engelske involuntary celibate, det vil seie ufriviljug sølibat."

Avatar

Frikar

jan 12 2023 - 04:38
"Nå er det jo faktisk akademiske premisser (av mangel på et bedre ord) samfunnssystemet vårt er bygget på enten man liker det eller ikke- og da må man faktisk forholde seg til det- dersom man ønsker å finne løsninger på sine livsproblemer", skriver du Frikar.
Med samfunnssystem; mener du da samfunn eller hva mener du?
Hvorfor så bastant?
Man leser jo en del, men det meste jeg har lært i livet har kommet gjennom erfaring i livet. Og man må kunne snakke og skrive om livet uten å bare skulle fokusere på noe man har lest.
Og Frikar, du har skrevet gjentatte ganger om behandlere, og å få vite hva de mener på banen, men de har jo ulike teorier.
Dessuten har ikke nødvendigvis alle på sidetmedord psykologer.
Psykologer prøver jo å få frem følelser. De har jo ikke svarene selv, så skjønner ikke vitsen med det du snakker om her.

Du skriver om følelsesmennesker og "virkeligfornektende følelsesfanatikere irriterer meg". Synes det kan virke som om det her er bitte litt følelser inni bildet..

Det kan iblandt virke som om du ikke liker at folk har følelser, som om det er en slags svakhet eller noe, og som om du ikke har følelser selv. Men det leser man jo mellom linjene at du har. Du har i lle fall kategorisert deg som om du ikke tilhører "de".

For du er bedre ikke sant? Litt over de andre? Og derfor ønsker du å diskutere her?
Du vet at ikke alle ønsker å diskutere på sidetmedord?

Jeg skjønner heller ikke hvorfor du blir så provosert over det gameover skriver om her når han uttrykker seg klart og tydelig. Hva er problemet?
Hadde vært greit om du beskrev dette utifra egne følelser og ikke tar helt av på gresk.

Håper på kort, enkelt og forståelig svar. Med respekt for gameover bør det ikke ta for stor plass.
Avatar

Frikar

jan 12 2023 - 04:38
"Nå er det jo faktisk akademiske premisser (av mangel på et bedre ord) samfunnssystemet vårt er bygget på enten man liker det eller ikke- og da må man faktisk forholde seg til det- dersom man ønsker å finne løsninger på sine livsproblemer", skriver du Frikar.
Med samfunnssystem; mener du da samfunn eller hva mener du?
Hvorfor så bastant?
Man leser jo en del, men det meste jeg har lært i livet har kommet gjennom erfaring i livet. Og man må kunne snakke og skrive om livet uten å bare skulle fokusere på noe man har lest.
Og Frikar, du har skrevet gjentatte ganger om behandlere, og å få vite hva de mener på banen, men de har jo ulike teorier.
Dessuten har ikke nødvendigvis alle på sidetmedord psykologer.
Psykologer prøver jo å få frem følelser. De har jo ikke svarene selv, så skjønner ikke vitsen med det du snakker om her.

Du skriver om følelsesmennesker og "virkeligfornektende følelsesfanatikere irriterer meg". Synes det kan virke som om det her er bitte litt følelser inni bildet..

Det kan iblandt virke som om du ikke liker at folk har følelser, som om det er en slags svakhet eller noe, og som om du ikke har følelser selv. Men det leser man jo mellom linjene at du har. Du har i lle fall kategorisert deg som om du ikke tilhører "de".

For du er bedre ikke sant? Litt over de andre? Og derfor ønsker du å diskutere her?
Du vet at ikke alle ønsker å diskutere på sidetmedord?

Jeg skjønner heller ikke hvorfor du blir så provosert over det gameover skriver om her når han uttrykker seg klart og tydelig. Hva er problemet?
Hadde vært greit om du beskrev dette utifra egne følelser og ikke tar helt av på gresk.

Håper på kort, enkelt og forståelig svar. Med respekt for gameover bør det ikke ta for stor plass.
Avatar

Re: Idealisme

jan 12 2023 - 17:52
No worries, Sindre, selv om posten din ikke handler om selve saken, så er den høyst relevant. Det er ingen enkle løsninger, om noen, på de tinga jeg prater om ( ellers hadde jeg ikke postet 30-40 ganger om det på sdmo), og vi liker enkle løsninger, typ " man har det som man tar det". Det å bli veldig irritert, er å reagere med følelser, ettersom irritasjon er en følelse. Godt poeng
Avatar

Re: Idealisme

jan 12 2023 - 19:26
Gameover.

Vet ikke helt hva som gjorde at incel ble putta inn i sammenheng med mitt innlegg.
Det er kanskje fordi dette er noe av der utfordringen for deg ligger?
Og det eneste jeg kan si er at det å være sterk i deg selv, være autentisk i hvem du er og gi deg selv masse egenkjærlighet er en kvalitet som vil bidra positivt også på det området.
Også mente jeg ikke at det å prioritere deg selv er det samme som å ikke bry seg om eller med andre ting. Det hele er en greie som handler om hvordan andre og samfunnet preger deg, eller meg for den saks skyld.
For min del så har jeg det sånn i forhold til damer at dersom de ikke har interesse for meg, så ok. Det får være deres tap at de ikke har ønske om et så godt menneske som meg i livet sitt.
Men, jeg er ikke så veldig opptatt av å få meg dame eller noe sånt, så jeg vet godt at det kan være langt mer frustrerende i den fasen hvor du kanskje befinner deg.
Avatar

Re: Idealisme

jan 12 2023 - 19:52
Og siden jeg har avslørt meg før, så gjør jeg det igjen. Jeg er altså kvinne. Tro det eller ei, men slik er det.. Ikke hen nei. Men Nick bestemmer man jo selv.. men altså.. fra en kvinnes synspunkt;

Jeg er en kvinne som aldri har hatt samboer, og forhold er ikke noe jeg kan skryte av heller.

Det som er problemet mitt er at selv om jeg vet at jeg muligens kan ha sjans på noen, så er jeg redd for å ikke være bra nok. Det andre er at jeg er redd for at jeg ikke vil ha det bra med en eller annen mann i livet mitt. Dette er ikke snakk om å være litt redd, men det kan føles som om det står om liv og død. Jeg har prøvd nettdating, men der ble det også så stressende for meg at jeg måtte slutte.

Det jeg prøver å si til dere menn der ute. Det er ikke sånn at DU ikke nødvendigvis er uinteressant, og at du skal ta det personlig. Kvinner kan være skikkelig redde. Redde for forhold, og også redde for at ting ikke skal bli bra nok. Jeg klarer ikke en gang å se for meg et type forhold, og blir så stressa at jeg har tullet med personligheten min via nettdating. Jeg skiftet tekst og bilder mange ganger for dagen. Som en besettelse. Til slutt ga jeg opp.
Jeg tror selvsagt ikke at alle er slik som meg.

Men det jeg mener når jeg leser om at kvinner skal ha bedre selvtillit, så tviler jeg sterkt på det! Det andre er at selv om media kan framstille det slik at kvinner har bra selvtillit så er jo dette bare noen få (hvis man tenker seg om) for det er jo en promille som er i media.

Og angående det med å bli "valgt bort" så hørte jeg en gang en som studerte historie på høyt nivå mene at kvinner rent biologisk og instinktivt er redde for å slå til fordi de biologisk skal finne en mann for å ta seg av sitt mulige barn. Biologisk og instinktivt så er ikke prevensjon med i bildet, men derimot et mulig barn. Sånn er det.

Rent personlig så føles det helt feil å bare skulle ligge med noen for å ligge med de, og jeg tror mange har det sånn. I filmverdenen og på tv så viser de et annet bilde. Kanskje fordi det kan virke mer spennende, fordi flere ønsker å se noe som går bra eller fordi filmer ofte kan være laget av menn?

Kanskje mange kvinner vil være uenige med meg her, men jeg er i alle fall slik at jeg ikke kan bare ligge med noen uten å tenke på et mulig forhold, og forhold handler jo om personlighet og å bli kjendt. Det føles riktig å vente lenge lenge, og det er uansett hvem det skulle være med.. Så det er ikke nødvendigvis at det handler om akkurat DEG.
Avatar

Re: Idealisme

jan 12 2023 - 20:00
Drømpårøm: Det kom mtp det temaet jeg har snakket om 30- 40 ganger, sex og attraksjon. Ordet "incel" har blitt slengt inn noen ganger. Jeg ville altså bare si at jeg ikke er sådan, til tross for eventuelle mistanker. Det er fint du ikke hadde den fordommen. Jeg har det vondt mtp på temaet, men vet at det er mange som har det verre, fordi de ikke opplever noe.

For meg er jenter livet på denne kjødelige drittplassen som jorden er. Uavhengig av egen vinning så synes jeg det også er vondt å være en del av dette rangerings-opplegget
Avatar

Re: Idealisme

jan 12 2023 - 20:10
Takk for innlegg Sindre. Bare må kommentere et par ting med en gang, til ditt interessante innspill.

Er det en ting jeg har oppdaget så er det at det er veldig vanlig for jenter å tenke sånn på sex. Jeg er blitt høyst kritisk til det en ser og får inntrykk av i underholdning og kjendisverden.

For min del tror jeg ikke at jenter generelt har spes høy selvtillit. Det er interessant nok ofte jenter har den samme fordommen til menn som ikke har det. Det som derimot er helt klart, er at jenter har mye lettere for å få sex . Du har nettopp fint forklart noe om hvorfor det ikke er like interessant for deg som for en typisk mann

Avatar

Re: Idealisme

jan 12 2023 - 21:25
Tviler ikke på at du er kritisk til det du ser av underholdning. Jeg skrev jo dette litt til de som leser og ikke bare til deg egentlig. De kvinnene som har samme fordommer, tenker ikke selv..
Avatar

Re: Idealisme

jan 12 2023 - 23:03
Gameover

Ok. Da henger jeg med. Men, for meg er det ikke noe interessant å stemple noen som helst. Eier ingen behov for slikt.
Men, jeg undres voldsomt over det du sier i forhold til at jenter har lettere for å få seg sex. Når du ser hva Sindre påpeker så har du en side av saken. Også er det sikkert lett for en attraktiv dame å få seg sex, men det er jo langt i fra sånn at det å være kvinne er likestilt med å være en attraktiv kvinne.
Og det virker litt for meg som at utfordringen for menn ofte er at innsatsen legges på de samme kvinnene.
Hvis du legger innsats i å bli kjent med et menneske så er det fort sånn at det er andre enn de du bare ser på som attraktive ved første øyekast som faktisk er det.
Men, det er selvsagt sånn også at hvis målet er å ha seg med flest mulig så er det ikke nødvendigvis så veldig enkelt. For meg er akkurat den biten uforståelig ettersom jeg aldri har hatt det som hverken ønske eller mål.

Uansett så vil jeg tro at det er for deg som det er for andre. Nettopp at ikke alle er attraktive for deg. Og det er uavhengig av om du vil ha det sånn eller ikke. Noen personer har man rett og slett kjemi med og andre har man det ikke med. Og sånn sett så blir alle inkluderte i dette rangeringssystemet. Og for noen oppleves det kanskje urettferdig og for andre ikke. Men, personlig tror jeg at det er langt mer som spiller inn enn bare de enkle forklaringene som f eks hvordan man ser ut. Eller hvordan klær man går med.
For noen menn er det viktig at dama er som en kanin og har lyst på sex til enhver tid. For noen menn er det viktig at dama deler de samme interessene. For noen menn er det viktig at dama liker å snakke om politikk. Og ja, sånn kunne jeg holdt på i det vide og brede.
Og akkurat det samme gjelder for damer. Noen liker det ene, andre liker det andre. Og noen, av begge kjønn, har veldig lyst til å komme seg dit hvor de ønsker og vil få til både det ene og det andre, men de har personlig utfordringer som gjør det veldig utfordrende å få det til.
Også er jeg tilbake på det samme jeg har sagt hele tiden. At dersom man jobber med seg selv og sitt forhold til seg selv, så vil nok mye bli langt bedre. All vekst skjer utenfor komfortsonen, så det gjelder å gjøre en innsats der hvor det kanskje gjør vondt. For noen vil det være å faktisk ta innover seg at måten de reagerer ovenfor andre er et element som støter mennesker fra de. For andre vil det kanskje være å ta litt mer plass og våge å si noe i møte med andre. Og ja, her er det som nevnt tidligere også utallige potensielle utfordringer og problemstillinger. Og den eneste som kan få gjort noe som helst med de problemstillingene er faktisk de som har de. Gjerne i samarbeid med en psykolog /veileder
Avatar

Re: Idealisme

jan 12 2023 - 23:43
Det er bra at du har ingen interesse av å stemple, Dpr.

Du antyder selv at interessen for å finne dame ikke er så avgjørende og at det er ingen interesse for å ligge med fler. Hadde du hatt de interessene, og vært der ute (og der inne, mtp apper), og prøvd å sjekke opp mange, så hadde du sett den rangeringa jeg snakker om. Hvis du da ikke var en av de menna som hadde "det" fra begynnelsen av. Alternativt skjønte at de hadde "det"
Avatar

Re: Idealisme

jan 13 2023 - 00:49
Jeg antyder ikke, men sier rett ut at det ikke er eller har vært min interesse på noe tidspunkt. Allikevel så har jeg levd noen år og har sett og kjenner nok av andre med disse interessene.
Og jeg ser enkelte elementer som kan støtte oppunder det du gir uttrykk for. Samtidig ser jeg masse som bryter med det.
For eksempel at en god del av de jeg kjenner som ikke er noen glansbilder får nok av treff og utveksling av seksuelle safter. Disse har ofte et voldsomt pågangsmot, samtidig som de ofte har god humor eller gode sosiale ferdigheter.
Samtidig kjenner jeg også damer som absolutt ikke får tett med tilbud eller blir jakta på.

Uansett så er det en tanke interessant at det virker som om du avstår fra å besvare helhet av min forrige post.
Allikevel så kan jeg jo si, uavhengig av om ditt mål er å få deg mest og flest mulig eller ikke. I det man ønsker å gå inn på kjøttmarkedet/sjekkeapper/byn for å opprette kortvarige relasjoner så går man inn på et område i livet hvor premissene ofte er ekstremt rangeringsfordelt. Og da er det en nødvendighet at det premisset aksepteres og forstås. Litt i retning av "er du med på leken så må du tåle streken". Eller, ikke litt i retning av så mye som at det er eksakt sånn det er. Og i en sånn fase så er det kanskje viktig å utøve prøve og feile strategien. Dermed vil det være en nødvendighet at det du selv tenker er en god og "riktig" måte å gå frem på, kanskje ikke er det. Og at det du i utgangspunktet tenker er helt "feil" måte å gå frem på kanskje er den måten som fungerer. Også er det opp til hver enkelt å finne ut av om man har lyst på mest mulig meningsløs sex, eller om man søker selskap og langvarige relasjoner.

Hvorvidt jeg "har det" eller "ikke har det" skal ikke jeg ta noe standpunkt i, for med mindre en kvinne sier rett ut at hun er interessert i meg så eier jeg ikke evnen til å forstå at de er interessert på bakgrunn av hint osv. Men, jeg klarer meg fint og har nok av gode relasjoner som er viktige for meg og som jeg får dekt det jeg har behov for i.
Avatar

Re: Idealisme

jan 13 2023 - 09:37
"Samtidig ser jeg masse som bryter med det.
For eksempel at en god del av de jeg kjenner som ikke er noen glansbilder får nok av treff og utveksling av seksuelle safter. Disse har ofte et voldsomt pågangsmot, samtidig som de ofte har god humor eller gode sosiale ferdigheter.
Samtidig kjenner jeg også damer som absolutt ikke får tett med tilbud eller blir jakta på."

Det du sier her gjør ikke annet enn å understreke poenget. Hvem har sagt at rangeringen bare har å gjøre med utseende? Å bli rangert på personlighet og sosiale ferdigheter kan være et helvete

At ikke alle damene får masse tilbud forandrer ikke på min påstand. Jeg står 100% ved at det generelt er mye lettere for jenter å få sex, om de vil det

Jeg har ingen plikt eller nødvendigvis interesse av å besvare absolutt alt noen sier i hver post

Jeg synes det er interessant å prate om å tåle steken på en lek en selv ikke leker. Jeg synes det utsagnet forøvrig er enda en moraliserende klisje

Det er mye av det samme som gjelder med attraksjon om det er snakk om kortvarige eller langvarige relasjoner, i utgangspunktet
Avatar

Re: Idealisme

jan 13 2023 - 09:49
Så var det den tingen igjen, da, som også Sindre var inne på. Jeg er ikke ute etter diskusjon, i denne tråden tas det for gitt at denne rangeringen er reell. Den er helt åpenbar for den som vil se. Jeg lurer på hvordan å leve med det, å trives i det sosiale livet, samtidig som en er tvunget av sine egne begjær til å prøve å bli rangert høyt
Avatar

Re: Idealisme

jan 13 2023 - 20:53
Hmm.
At det er en moraliserende klisje er jo noe som er et interessant utspill. Poenget fra min side er hverken å moralisere eller bedømme, men det er en gang sånn at mellommenneskelige relasjoner kan, blant annet, betraktes som et spill. Og alle spill har sine premisser, normer, regler og kotymer. Også er det ikke nødvendigvis sånn at man trenger å like det, men det er jo en fordel å kunne anerkjenne at det er sånn allikevel.

Nå har jeg sagt at jeg ser elementer som støtter ditt syn, samtidig som jeg ser at det er ting som motstrider til det. Og jeg så et utdrag av en samtale som Joe Rogan hadde med en kar som hadde tatt et sosialt eksperiment med manipulering. Dette eksperimentet viste at når man manipulerer menns status så forandres attraksjonen til denne mannen voldsomt for kvinner. På den andre siden så hadde det absolutt ingen effekt for en mann når kvinnens status ble manipulert.
I så måte så er det vanskeligere for en kvinne å få seg sex enn det er for en mann.
Uansett om det ene eller det andre så er det ikke så mye godt som kommer ut av generalisering. For, det er helt sikkert og visst at det er enormt stor forskjell på mennesker. Og da blir det fort et lite fornuftig utgangspunkt å si at det å få sex er lettere for den ene 50% av verden enn det er for den andre 50% av verden.
Og uansett hva så handler det i bunn og grunn om å gjøre det beste ut av sin egen situasjon for å nå de målene man setter seg. Og hvis målet er å fungere godt sosialt, få seg sex og forholde seg til et rangeringssystem så er det jo der man må legge inn en innsats. Og da vil jo alt som handler om å forstå normativ adferd, alt som handler om evnen til å tilpasse seg og forandre egen adferd være av betydning.

Også har jeg selv sagt noe om mine forhold til akkurat dette rangerinssytemet i mitt perspektiv. For meg så er det definitivt noe som eksisterer, men jeg er veldig usikker på hvilken måte det eksisterer. Og der jeg oppfatter det du gir uttrykk for som veldig svart/hvitt så har jeg et langt mer innholdsrikt bilde på det hvor premissene ikke er så bastante som jeg oppfatter at din opplevelse av det er.

Også er det helt lov å ikke ønske å diskutere noe som helst, men det er jo et noe underlig utgangspunkt når valget faller på å poste på et forum. Også er det vanskelig for meg å forstå hva poenget og ønsket ditt i så fall er. Hvis det handler om å forsterke et ekkokammer med den hensikt å drive med selvoppfyllende profetier så er det så sin sak. Men, da har jo i så fall bestemmelser om at ting er på den ene eller andre måten allerede falt og man har i så fall bestemt seg for å ikke ønske en utvikling eller økt forståelse hos seg selv. Og det er helt lov og iorden for meg, for det jeg er fokusert på i livet er å ta vare på meg selv og de jeg har rundt meg og er glad i.

Ønsker deg en god helg og håper du finner din vei til å lykkes med dine mål
Avatar

Re: Idealisme

jan 13 2023 - 22:13
"I så måte så er det vanskeligere for en kvinne å få seg sex enn det er for en mann."

En helt feilslått konklusjon. Når status ikke gjør noe for en jentes attraksjon så er det en grunn til det. Og det at menn trenger høy status for å være spesielt interessante underbygger bare det jeg sier

Jeg synes det er underlig at mange ikke ser ut til å forstå at det går an å samtale, enkelt og greit. Alt er ikke en diskusjon. Jeg svarte deg på det her:

"Så var det den tingen igjen, da, som også Sindre var inne på. Jeg er ikke ute etter diskusjon, i denne tråden tas det for gitt at denne rangeringen er reell. Den er helt åpenbar for den som vil se. Jeg lurer på hvordan å leve med det, å trives i det sosiale livet, samtidig som en er tvunget av sine egne begjær til å prøve å bli rangert høyt"

Nye innspill som muligens kan gi noen positive aha- opplevelser, i forhold å leve i en slik verden, da har vi en samtale. I motsetning til å argumentere om denne rangeringen eksisterer

Men det er mulig at det ikke er noe mer å si om saken, er vel derfor en får eksistensiell krise

Avatar

Re: Idealisme

jan 13 2023 - 22:59
Vel, at det er en feilslått konklusjon kommer veldig an på hvem sitt syn du ser det fra.
I en attraktiv dame sitt syn, åpenbart feilslått konklusjon.
I en mindre attraktiv dame sitt syn, åpenbart en korrekt konklusjon.
Og det har jo hele tiden vært det jeg forsøker å si noe om....at alt handler om hvilket perspektiv du selekterer. Og at forskjellige perspektiver vil gi forskjellige svar. Altså, ingenting er svart/hvitt med mindre man velger å låse seg fast i ett perspektiv og utelukkende tar dette perspektivet som utgangspunkt.

Det er ikke det at jeg er fremmed for en samtale. Og det virker som om du ikke er mottakelig for at forsøket på å ha en samtale med deg gjør at det eneste jeg blir møtt med er det jeg opplever som et fastlåst perspektiv. Og jeg forsøker å gi deg en åpning til å se at forskjellige perspektiver gir forskjellige svar. Og at dette er et valg som ligger hos hvert enkelt individ.

Også sier jeg jo at jeg er både enig og uenig i at rangerinssytemet er reelt. Nok en gang så kommer det an på perspektivet man tar.
Gitt at du er en kvinne med former på riktige steder og tynnhet på riktige steder så er det klart at det er et åpenbart rangeringssystem hvor vedkommende har et fordelaktig utgangspunkt.
Gitt at det er en kvinne med former på feil steder og tynnhet på feil steder så er det et åpenbart rangeringssystem hvor vedkommende ikke har noen fordeler i det hele tatt.

Og akkurat dette fremstår som noe du enten nekter å se, eller ikke vil se fordi det åpenbart bryter med din persepsjon.

Og det jeg forsøker å samtale med deg om er rett og slett at det å være åpen for å forandre persepsjonen din kan gagne deg på alle mulige måter i et slikt rangert samfunn som vi faktisk lever i.
Ja, alle får en form for merkelapp på seg. Om man er flink i noe og hva man er flink i, om man ser bra ut eller om man ser mindre bra ut, om man lukter godt eller om man lukter vondt, om man har utdannelse eller om man ikke har det.

Også er det en gang sånn at folk er forskjellige på uendelige måter. Det som er pent for noen er stygt for andre. Det som er ønsket for noen er komplett uønsket hos andre. En god lukt for noen er en vond lukt for andre.
Også er det en gang sånn at vi er frie til å velge hva vi ønsker og hvordan mennesker vi vil samarbeide med.

For det som er helt sikkert er at i denne verden så vil noen elske deg, noen vil hate deg og noen vil være komplett likegyldige. Og sånn vil det være uansett hvordan du velger å fremstå.
Avatar

Re: Idealisme

jan 13 2023 - 22:59
Vel, at det er en feilslått konklusjon kommer veldig an på hvem sitt syn du ser det fra.
I en attraktiv dame sitt syn, åpenbart feilslått konklusjon.
I en mindre attraktiv dame sitt syn, åpenbart en korrekt konklusjon.
Og det har jo hele tiden vært det jeg forsøker å si noe om....at alt handler om hvilket perspektiv du selekterer. Og at forskjellige perspektiver vil gi forskjellige svar. Altså, ingenting er svart/hvitt med mindre man velger å låse seg fast i ett perspektiv og utelukkende tar dette perspektivet som utgangspunkt.

Det er ikke det at jeg er fremmed for en samtale. Og det virker som om du ikke er mottakelig for at forsøket på å ha en samtale med deg gjør at det eneste jeg blir møtt med er det jeg opplever som et fastlåst perspektiv. Og jeg forsøker å gi deg en åpning til å se at forskjellige perspektiver gir forskjellige svar. Og at dette er et valg som ligger hos hvert enkelt individ.

Også sier jeg jo at jeg er både enig og uenig i at rangerinssytemet er reelt. Nok en gang så kommer det an på perspektivet man tar.
Gitt at du er en kvinne med former på riktige steder og tynnhet på riktige steder så er det klart at det er et åpenbart rangeringssystem hvor vedkommende har et fordelaktig utgangspunkt.
Gitt at det er en kvinne med former på feil steder og tynnhet på feil steder så er det et åpenbart rangeringssystem hvor vedkommende ikke har noen fordeler i det hele tatt.

Og akkurat dette fremstår som noe du enten nekter å se, eller ikke vil se fordi det åpenbart bryter med din persepsjon.

Og det jeg forsøker å samtale med deg om er rett og slett at det å være åpen for å forandre persepsjonen din kan gagne deg på alle mulige måter i et slikt rangert samfunn som vi faktisk lever i.
Ja, alle får en form for merkelapp på seg. Om man er flink i noe og hva man er flink i, om man ser bra ut eller om man ser mindre bra ut, om man lukter godt eller om man lukter vondt, om man har utdannelse eller om man ikke har det.

Også er det en gang sånn at folk er forskjellige på uendelige måter. Det som er pent for noen er stygt for andre. Det som er ønsket for noen er komplett uønsket hos andre. En god lukt for noen er en vond lukt for andre.
Også er det en gang sånn at vi er frie til å velge hva vi ønsker og hvordan mennesker vi vil samarbeide med.

For det som er helt sikkert er at i denne verden så vil noen elske deg, noen vil hate deg og noen vil være komplett likegyldige. Og sånn vil det være uansett hvordan du velger å fremstå.
Avatar

Re: Idealisme

jan 13 2023 - 23:18
"Også sier jeg jo at jeg er både enig og uenig i at rangerinssytemet er reelt. Nok en gang så kommer det an på perspektivet man tar.
Gitt at du er en kvinne med former på riktige steder og tynnhet på riktige steder så er det klart at det er et åpenbart rangeringssystem hvor vedkommende har et fordelaktig utgangspunkt.
Gitt at det er en kvinne med former på feil steder og tynnhet på feil steder så er det et åpenbart rangeringssystem hvor vedkommende ikke har noen fordeler i det hele tatt.

Og akkurat dette fremstår som noe du enten nekter å se, eller ikke vil se fordi det åpenbart bryter med din persepsjon."

?? Dette er nøyaktig det jeg sier...

Mtp på det med at sex er enklere er jeg helt overbevist om at det er generelt som jeg har sagt. Det er uansett ikke en diskusjon jeg er interessert i å ta her og nå

Det eneste som hjelper når en skal gjøre noe konkret med noe er sannheten. Jeg har solide grunner for å tenke som jeg gjør og det hjelper ingenting å åpne seg for ideer som en allerede har måtte skrape imøte med den harde virkeligheten
Avatar

Re: Idealisme

jan 14 2023 - 01:02
Med tanke på at jeg sier at det handler om at utfallet forandrer seg utifra perspektivet så forstår jeg ikke helt hvordan du hevder at det er helt i tråd med hva du sier.
Da er det enten at jeg misforstår det du kommuniserer eller at du kommuniserer veldig uheldig.

Eller om du mente at du er enig med at det bryter med din persepsjon.


Ok, sannheten. Det er jo helt i tråd med det jeg forsøker å kommunisere. At utfallet/sannheten vil forandre seg utifra perspektivet.
Hvis en person måler skyggen av en gjenstand fra et sted i forhold til gjenstanden så vil det være i takt med den opplevde sannheten fra denne personens perspektiv.
Hvis en annen person står et helt annet sted og måler skyggen til det samme objektet vil svaret kunne være vesentlig forskjellig fra det den andre personen måler.
Og begge deler vil være like sant.

Også er det åpenbart at det er grunner for hvorfor tankemønstre kommer fra et sted. Men jeg blir da nysgjerrig på hvilken erfaringer som gjør at du har skrapet enkelte ideer?
Sagt på en annen måte. Har du opparbeidet nok erfaringer med ideene før du har skrapet de? Har du tatt høyde for alle reelle variabler osv? Eller er det en sånn prosess hvor du kaster en ide som ikke fungerer etter ønsket utfall etter to forsøk?
For slike detaljer kan virke små og trivielle ofte, men de har alt å si når det kommer til stykket.

Også mener jeg på ingen måte å være vanskelig eller umulig å ha med å gjøre. Jeg er rett og slett nysgjerrig. Og hvis du ikke vil svare på enkelte ting eller noe sånt, så er jo det helt greit og lov. Men, det vil naturligvis gjøre det mer utfordrende å forstå årsakssammenheng og muligheter for å være med på å gi deg noen nye utsikter og en litt friskere og mer optimistisk inngang.
For, det eneste jeg ønsker for deg er at du skal ha det godt og kunne leve på en måte som er bra for deg.
For jeg blir bare trist når du sier
"For meg er jenter livet på denne kjødelige drittplassen som jorden er. Uavhengig av egen vinning så synes jeg det også er vondt å være en del av dette rangerings-opplegget"

Og grunnen til at jeg blir trist av det er at det finnes så utrolig mye som er fint og vakkert i livet. Og jorden er et sted hvor det er så utrolig mange muligheter slik jeg opplever det. Og jenter er en av utallige ting som gjør livet godt.
Mest trist blir jeg uansett av når du sier ....denne drittplassen som jorda er". Og det dreier seg om hva jeg opplever som et forutbestemt perspektiv på at ting er dritt. Og jeg forstår selvfølgelig at det ligger erfaring og historie bak det perspektivet eventuelt. Men, det er i min erfaring veldig utfordrende å se noe med nye briller hvis det allerede er bestemt at alt er dritt. For uansett hvor mye vakkert som dukker opp i synsfeltet da, så vil det bare bli betraktet som dritt allikevel.

Hvis du henger med på tankegangen? :)
Avatar

Re: Idealisme

jan 14 2023 - 01:07
Jeg tror mange kvinner er interessert i menn som kan snakke om følelser. Men kvinner kan nok på et vis bli tiltrukket av en de ser på som sterk (ikke nødvendigvis muskler). Noen kvinner vil faktisk bli tatt litt vare på. Her tror jeg menn kan ha noe å hente ved å vise at en kvinne er betydningsfull og spesiell for dem.

Når du starter tråden virker du litt sint..

Jeg har alltid undret meg over hvorfor veldig mange eldre mindre pene menn er sammen med unge pene damer, og det blir stilt lite spørsmål ved det. Eldre menn sjekker også opp unge damer. Sånn sett så er jo det "rangeringssysyemet" litt ute og kjøre den andre veien..

Jeg tror mange skriver på forum for å få ut ting, og også møte likesinnede.
Så lenge man skriver på en ok måte, synes jeg det burde gå an å ta opp det meste..
Avatar

Re: Idealisme

jan 14 2023 - 02:47
Hei igjen Sindre og takk for et godt bidrag.
Jeg er helt enig med deg i det du sier. Også er det første du nevner her noe jeg tenker at hvis mannen evner å snakke om sine følelser og har styrke til å møte og snakke med deg om dine følelser. Vel, da er det en styrke som mange finner langt mer attraktivt enn muskler. Og den andre delen tenker jeg på som at det handler om å vise en kvinne at hun har en verdi for deg og at du respekterer henne og at hun er ønsket.

Jeg håper at jeg ikke har fremstått som sint, for da må jeg i så fall gjøre noen justeringer.

Det er interessant akkurat det du nevner om menn og kvinner der ja. Der kan det alltids være rike, eldre menn. Eller såkalte daddy issues. Eller noe annet.
Uansett så synes jeg det er utfordrende at det er ganske så vanskelig for meg å kunne adressere en del ting om kvinner, fordi jeg da blir kategorisert på den ene eller andre måten. Men, hvis jeg som mann adresseres på akkurat samme måte av en kvinne, da er det helt innafor.
Også er ikke dette noe jeg utfordres mye av i dagliglivet, men jeg synes det er et underlig fenomen som jeg har lite forståelse for.


Er vel ikke uenig med deg i det siste du er inne på heller. Jeg er vel mer på den siden at jeg liker å stille spørsmål ved ting og har mye nysgjerrighet. Og det kan jo bli oppfattet og motatt på en haug av forskjellige måter. Og det er jo spennende.

God natt til dere alle som måtte lese ❤️
Avatar

Re: Idealisme

jan 14 2023 - 03:20
Var ikke deg DrømPåRøm jeg mente kunne være sint, men tolkning av Gameover, helt først i tråden. Når det er sagt; Det er helt innafor å være sint!

Jeg skjønner det med at dersom en mann skriver det samme som en kvinne om kvinner så ser det ut som om det liksom ikke er innafor. Husk på at det her er snakk om få kvinner som reagerer. Ofte kanskje litt følsomme også. De tar det sannsynligvis personlig.
Når man får en kvinnes reaksjoner på nettet så er det mange tusen, kanskje millioner kvinner som ville ha reagert på en annen måte. Media gir et skeivt bilde av virkeligheten. Det er det som er så trist.
Avatar

Re: Idealisme

jan 14 2023 - 03:38
Angående menn som ønsker å ligge med noen eller komme i et forhold så er dilemmaet for meg som kvinne, og kanskje en del andre også, at de faktisk bryr seg, og dermed føler seg maktesløse.
Avatar

Re: Idealisme

jan 14 2023 - 04:08
Ok, Sindre. Måtte bare sjekke.
Klart alle følelser er lov. Samtidig så er det gjerne sånn at enkelte følelser vil oppfattes mer eller mindre imøtekommende enn andre. Og det er ofte en fordel å ta med i betraktningen.

Har vel den erfaringen at det er mye som blir tatt personlig og dermed ikke blir mottatt som den generelle betraktningen det er ment som. Også har jeg mine erfaringer fra skolesammenheng hvor motstanden har kommet fra flere enn en eller to. Men, det er, som det ofte er, et flertall som ikke sier noe som helst. Og jeg har ingen formening om de avstår fra å bruke sin stemme i enighet eller uenighet.
Og som oftest har det vært i saker som angår menn og kvinner som omsorgspersoner. Og da har jeg følt at det er underlig når jeg har gitt uttrykk for at det er like stor sannsynlighet for at en mann er en god omsorgsperson som at en kvinne er det, eller at det er like stor mulighet for at en kvinne er et ondt menneske som at en mann er det....og da blir møtt med voldsom motstand, at det er noe pussig. Men, motstanden har ofte kommet fra alenemødre som sikkert føler det som at det er de jeg snakker om. Men, jeg kommer fra en familie med en utrolig dårlig farsfigur selv, så jeg har på ingen måte ment at det må være på den ene eller andre måten. Jeg har bare luftet et standpunkt som jeg har ment.
Også er det fint at det finnes kvinner som deg som bidrar til å balansere det hele. Også er utvilsomt media en definisjonsmakt som altfor ofte lager et veldig skeivt og uheldig bilde.

Uavhengig av om man ønsker et forhold eller å bare få sex så er jeg av den oppfatningen at..... premisset er at man gjør seg sårbar og det er en risiko for å mislykkes. Og det kan være ekstremt sårt og vanskelig for mange. Også er det en faktor at årsakene til at man mislykkes kan være så utrolig mange. Og som oftest en mengde med årsaker som finnes utenfor den som mislykkes.
Tror det er nok av menn som også kan oppleve det som vanskelig å bli sett, hørt, ønsket og ivaretatt også. Ihvertfall hvis det bryter med deres erfaringsbaserte kunnskap og selvbilde.
Ihvertfall har det vært noe jeg selv måtte jobbe intenst med for å komme frem til at var greit for meg. For i min historie har det vært massivt med omsorgssvikt, vold og uheldige opplevelser. Men, jeg har heldigvis hatt motet til å ta tak i det, oppsøke hjelp, være åpen for at jeg må forandre på mye og ja....hatt villighet til å la noen få lov til å bry seg om meg og ønske meg godt.
Avatar

Re: Idealisme

jan 14 2023 - 09:57
Drømp på røm, du beskriver den rangeringen som jeg prater om godt, mtp at den er fordelaktig for noen og ikke andre. Dette er jo hele poenget mitt

Det er også klart at det fører til forskjellige persepsjoner, det ligger i ulikhetens natur at en får en annen oppfatning når en er rangert på en annen måte i livet. Det forandrer ikke mitt kjælenavn på verden, " drittplass" fordi verden er ikke bedre enn alle de som må være taperne eller ha det vondt.

Mtp sexualitet og romanser så er det klart at om noen vinner så må noen tape... akkurat som i idrett og så mange ting. Derfor smaker det av en slags narsissisme å tenke på verden som et vakkert sted, selv om jeg selv opplever gode ting

Det er ikke sånn heller at alle kan kompensere for behov med å gå ut å kikke på en vakker sommerfugl eller noe. Det vakre trenger ikke å gjøre ting mindre vondt

Ja, sint er jeg, sint på selve livet. Jeg forstår det du sier Sindre, om maktesløshet. En må alltid ta vare på seg selv først. Ei jente må tenke på sitt eget beste først akkurat som gutten
Avatar

Re: Idealisme

jan 14 2023 - 12:41
Gameover. Som sagt hele tiden så er jeg ikke helt fremmed for at det er sånn. Og det er noe som er sånn og som man må forholde seg til.
Og innenfor det så finnes det en rekke valg om hvordan du forholder deg til det.
For eksempel så er jeg av den oppfattelsen at dersom du velger å se på deg selv som en taper, en lavere rangert person, en som ikke får det til og en som ikke har verdi så er det dessverre sånn at du kommer til å bli møtt på den måten også.
Og der ligger noe av den muligheten til å forandre på seg selv og forsøke å ha et annet syn på det hele.

At det å se på verden i et narsissistisk perspektiv fordi jeg opplever det som et vakkert sted er jo en voldsomt negativ betraktning som er rett så ubalansert.
Også er hele poenget at det ikke dreier seg om å kompensere for et behov ved å gjøre det. Det handler om å gjøre det som er godt for min egen del.
Også er det snakk om.... hvis du har et utgangspunkt hvor du ikke er veldig flink sosialt sett, så har du mulighet for å trene på å bli flinkere i sosiale sammenhenger. Og trene på hvordan du møter folk og ha villighet til å forbedre deg.
Slike ting er frustrerende ofte og krever tålmodighet. Også er det urettferdig på sine måter, men som sagt så er livet og verden sånn.
Men, det er liksom en annen variant av at noen har dysleksi eller andre utfordringer på skolen. Da har man et valg som å sette seg på bakbeina og si "fy faen, dette er urettferdig og dette får jeg ikke til". Eller, så er det en mulighet for å gå i retning av "pokker, med mitt utgangspunkt så krever dette mye mer innsats av meg for å få det til. Og da skal jeg gjøre mitt beste for å få det til selv om jeg ikke har et like godt utgangspunkt som mange andre".
Også er jeg av den oppfatningen at det ikke er formålstjenlig å sammenligne seg selv med alle andre. Det er langt mer heldig å ta utgangspunkt i seg selv, hvor man starter og hvordan egen utvikling er. Og der ligger en rekke valg. Valg om hvordan du tar utgangspunkt i egen situasjon, valg i hvordan holdninger du vil jobbe med å ha, valg i hvordan du vil forsøke å endre på deg selv...og uendelig mange andre valg. Og det å ta ansvar for å få det best mulig.
Også har jeg aldri sagt at det er lett, men det er en gang sånn at alt som er verdt noe i livet krever innsats og dedikasjon. Uavhengig av om det er å lykkes i en langvarig relasjon, å ta seg en utdannelse, å bli flink i en idrett. Og det valget er noe du selv sitter på.

Også er det lov å være sint på ting. Og det er lov å bli frustrert på ting og det er lov å bli lei seg. Men, hvis du lar sinnet, sorgen eller frustrasjonen flytte inn i hele deg og være altomfattende så vil det prege situasjonen din voldsomt. Og det er helt lov det også, men det er også viktig å eie konsekvensene av å la disse følelsene ta overhånd.
Tenk deg selv hvis du treffer en jente som bare peker utover og utelukkende er et offer for alt i livet. Alt suger og alt er dritt. Og den ene og den andre personen har bare gjort alt feil i møte med henne. Og verden har skapt henne på en måte som ikke er fordelaktig for henne og hun ser ikke at hun har noen fortrinn noen steder. Og en lang rekke flere ting. Ville du blitt sjarmert og interessert? Hadde du ønsket å dele tiden og energien din med en som er negativ til det meste?
Avatar

Re: Idealisme

jan 14 2023 - 13:45
 "At det å se på verden i et narsissistisk perspektiv fordi jeg opplever det som et vakkert sted er jo en voldsomt negativ betraktning som er rett så ubalansert."

Det er uansett min ærlige mening. Ikke det at du er narsissist, det tror jeg ikke, vi har alle en liten narsissist i oss

Jeg liker egentlig ikke folk som synes at verden er et vakkert sted. I overført betydning. Det er jo mye vakkert å se på selvsagt. " Virkeligheten" er muligens et bedre ord enn " verden"

Alle disse tinga du sier om å ikke se seg selv som en taper er nok nyttig for mange og sånn sett er det helt greit å ha i tråden. Jeg kan det fra før og er godt i gang med praksisen, ingen 40 year old virgin her

Når vi snakker om måter å bli bedre likt og mer attraktiv, så bekrefter det bare mitt negative syn på virkeligheten

Du trekker frem en jente som mener at alle bare har gjort galt mot henne, som om det er min tankegang. Så mange konklusjoner utover det som er sagt. Jeg sier at alle gjør vondt mot hverandre og vi har intet annet valg enn å være en del av driten
Avatar

Re: Idealisme

jan 14 2023 - 14:48
DrømPåRøm
At det er like stor sannsynlighet for at en mann er en god omsorgsperson som at en kvinne er det er sikkert riktig. Det er likevel tid og sted og til hvem man sier ting til kan ha litt å si.

Angående å gi noen andre lov til å bry seg eller å ta vare på.. Den har alltid vært vanskelig for meg. Å virkelig tro på at noen kan like meg for den jeg er. Og i såfall noen JEG liker! Det er nok noe jeg må begynne med! Jeg har nok dessverre litt å lære der, og det selv om jeg på mange måter har respekt for meg selv.

Gameover. Ja en må til en viss grad (Kanskje stor grad) ta seg selv først! Eller.. å være god mot seg selv, som DrømPåRøm sier. Det vil vel også være å være tro mot seg selv!

Jeg har sett folk, og meg selv inkludert har skjønt at jeg har gått i et spor som ikke har ført noe bra med seg. Jeg kan ikke gå sånn her lenger for det kommer ingenting positivt ut av det. Så jeg må på et vis endre retning.

Å endre retning kan være like vanskelig som å snu en dampveivals.. :/

Det å slutte å sammenligne seg er en kunst, men noe jeg har strevd mye med. Man må jo til syvende og sist prøve å bakke seg selv opp og starte der man er.

Men altså.. det er stor forskjell på folk og her på sidetmedord skal man ha respekt for at det ikke bare er å bestemme seg for ting For kan man bare bestemme seg for ting og det meste er a pice of cake så vet man ikke hva det er å slite..
Avatar

Re: Idealisme

jan 14 2023 - 14:49
DrømPåRøm
At det er like stor sannsynlighet for at en mann er en god omsorgsperson som at en kvinne er det er sikkert riktig. Det er likevel tid og sted og til hvem man sier ting til kan ha litt å si.

Angående å gi noen andre lov til å bry seg eller å ta vare på.. Den har alltid vært vanskelig for meg. Å virkelig tro på at noen kan like meg for den jeg er. Og i såfall noen JEG liker! Det er nok noe jeg må begynne med! Jeg har nok dessverre litt å lære der, og det selv om jeg på mange måter har respekt for meg selv.

Gameover. Ja en må til en viss grad (Kanskje stor grad) ta seg selv først! Eller.. å være god mot seg selv, som DrømPåRøm sier. Det vil vel også være å være tro mot seg selv!

Jeg har sett folk, og meg selv inkludert har skjønt at jeg har gått i et spor som ikke har ført noe bra med seg. Jeg kan ikke gå sånn her lenger for det kommer ingenting positivt ut av det. Så jeg må på et vis endre retning.

Å endre retning kan være like vanskelig som å snu en dampveivals.. :/

Det å slutte å sammenligne seg er en kunst, men noe jeg har strevd mye med. Man må jo til syvende og sist prøve å bakke seg selv opp og starte der man er.

Men altså.. det er stor forskjell på folk og her på sidetmedord skal man ha respekt for at det ikke bare er å bestemme seg for ting For kan man bare bestemme seg for ting og det meste er a pice of cake så vet man ikke hva det er å slite..
Avatar

Re: Idealisme

jan 14 2023 - 17:46
Gameover
Hvis du tolket det slikt at jeg mente at du var hun jenta, så tar du feil. Poenget med det var å eksemplifisere og sette det hele i et polarisert lys slik at poenget fremkommer på en krystallklar måte. Og deretter spørre deg om det er noe du ville følt god stemning rundt og som du ville ønsket i livet ditt.
Men, det kan virke litt som om du velger å se ting på en negativ måte altfor ofte. Og det kan være et ubehagelig mønster å ta eierskap over og forandre på. Og jeg snakker av erfaring. Men, jeg har også den erfaringen at det blir bedre når man er villig til å se det og faktisk forandre på det.

Også er det utvilsomt sånn at alle mennesker har noen narsissistiske trekk. Allikevel så er det voldsomt stor forskjell på å inneha noen trekk og det å faktisk være en narsissist. Så det er jo fint at du poengterer at du ikke har den troen om meg.

Hvis det at du har mulighet til å påvirke ting gjennom adferd og holdninger er noe som bekrefter ditt negative syn på virkeligheten så er jo det trist. Personlig føler jeg at det er noe som er fint fordi det innehar muligheter til å forandre og påvirke det. Hadde det vært hugget i stein så hadde jeg hatt større forståelse for at det gir et negativt syn på alt.

Men, jeg har som sagt flere ganger bare et ønske om at du skal få det bedre i hverdagen. Og jeg har forsøkt å si noe om mulighetene for å oppnå det. Også er det opp til deg om du velger å gjøre noe med det eller ikke. På samme måte som at konsekvensene for valget du tar er dine å håndtere.

Sindre

Det ble sagt i skolesammenheng innenfor sosialt arbeid med 150 stk fremtidige sosialarbeidere, så jeg føler at det burde vært rom for slikt der. Men jeg ser og er enig i det du sier :)

Også er det ikke noe desverre i det du sier. Jeg synes det er sterkt og en god egenskap å se at det finnes vekstpotensiale for deg i hvordan du er deg selv og hva du har utfordringer med.
Ut ifra hva du skriver så virker det som om du er på god vei og at du jobber på en god måte for og med deg selv. Den dampveivalsen du snakker om er jo en av de tyngste prosessene og det samme er det med å komme i posisjon til å se at det finnes noen valg og at vi selv er de eneste som kan ta de valgene og gjøre noe med situasjonen.
Så, jeg vil si at du har all grunn til å gi deg selv et klapp på skulderen og opprettholde din gode innsats! Forsøk noe så vanskelig som å være stolt av hvordan du jobber;)

Også er det ikke sånn at "det er bare å" for noe som helst. Men, det er massevis av arbeid og innsats som kreves for å sette seg selv i posisjon til å kunne påvirke vår egen hverdag. Og alt begynner med å være i posisjon til å se akkurat det. Også hadde det vært fantastisk å kunne sagt at hovedjobben var ferdig så fort man kommer dit, men det virker som om du er like smertelig klar over at det er eventyrlig langt unna sannheten, som jeg er.
Avatar

Re: Idealisme

jan 14 2023 - 21:19
Nei, jeg tolket det ikke slik at jeg var hun jenta. Det er ikke så verst å prate med deg, drømpårøm, men det blir slitsomt for min del. Det er så mye antagelser der, og det er ikke spesielt interessant å drive å oppklare andres antagelser om seg selv. Du har sikkert mye å si til noen, men det er ikke meg

Sindre. "For kan man bare bestemme seg for ting og det meste er a pice of cake så vet man ikke hva det er å slite.."

100%

"Det å slutte å sammenligne seg er en kunst, men noe jeg har strevd mye med. Man må jo til syvende og sist prøve å bakke seg selv opp og starte der man er."

Jeg tror kunsten ligger litt i å forstå at vi ikke nødvendigvis skal eller kan slutte å sammenligne oss med andre. Ikke helt. Det er jo grunner til sammenligninger som går rett inn i dette med faktiske rangeringer av mennesket. Om en graver litt kan det hende en finner ut at det er stort sett ingen grunn for akkurat seg til å sammenligne seg lenger. Jeg tror uansett det er best å leve etter klisjeen " du er bra nok som du er"


Eller, drømpårøm, her er vi faktisk inne på noe interessant:

"Hvis det at du har mulighet til å påvirke ting gjennom adferd og holdninger er noe som bekrefter ditt negative syn på virkeligheten så er jo det trist. Personlig føler jeg at det er noe som er fint fordi det innehar muligheter til å forandre og påvirke det. Hadde det vært hugget i stein så hadde jeg hatt større forståelse for at det gir et negativt syn på alt."Avatar

Re: Idealisme

jan 14 2023 - 23:10
Du trekker frem en jente som mener at alle bare har gjort galt mot henne, som om det er min tankegang. Så mange konklusjoner utover det som er sagt. Jeg sier at alle gjør vondt mot hverandre og vi har intet annet valg enn å være en del av driten

Jeg undret meg over om det var det du gjorde utifra det du skrev her gameover. Og det er vel ikke så rart når du sier at "som om det er min tankegang"?

Også er det helt lov å synes det er slitsomt å prate med meg. Men, at det er pga antakelser vil overraske meg litt. For jeg kjenner deg ikke, men forsøker å forstå deg. Også er jeg ærlig om mine opplevelser og hva det KAN virke som. Og det er ment som et spørsmål om det er sånn, mer enn å gi uttrykk for at sånn er det.
Også er det ikke annet enn å beklage hvis du oppfatter det som en antagelse. Så, beklager for det.
Men, det er interessant å snakke med deg. Samtidig som det er litt utfordrende innimellom. Og det er fordi jeg opplever det litt som at jeg tolkes på måter jeg ikke kjenner meg igjen i innimellom. Men, det går allikevel fint.

Så fint at du fant noe interessant i det jeg skrev der.
Har du lyst til å si noe om hva som gjør det interessant for deg?

Også kan jeg si at. For min del så kommer jeg fra en såkalt dysfunksjonell familie. Min far er og var alkoholiker. Min mor er medavhengig og har i de senere år utviklet alkoholisme hun også. Og mine besteforeldre var begge alkoholikere. Og min onkel var narkoman og han bodde hos mine besteforeldre. Så, det har gitt meg en del uønskede opplevelser gjennom hele barndommen.
Også har det aldri vært lov til å snakke om følelser i min familie. Og det har naturligvis preget meg med massevis av usikkerhet og forvirring som har blitt med meg fra barndommen og opp i voksenlivet. Også er det sånn at barn i slike situasjoner blir flinke til å "lese stemninger". Og jeg har tidlig forstått at ting har vært på en uheldig måte. Og da er den naturlige måten å håndtere det på, når det ikke er lov å snakke om ting, at jeg som barn har vendt fokuset på meg selv. Og derav tidlig begynt å være slem mot meg selv i min indre dialog og derav oppfattet meg selv som feil. Og det har vært med meg i store deler av mitt liv.
Også er det gjerne sånn at den typen dysfunksjonalitet jeg kommer fra, altså at man ikke snakker om ting, noe som har gjort at jeg har gått til arenaer hvor de samme elementene er tilstede.... altså oppsøkt det som er kjent for meg. Og slikt finnes i massevis i kriminelle miljøer.
Og innenfor det kriminelle så finnes massevis av rusmidler og destruktiv oppførsel. Så det ble min hverdag.
Også har det preget meg i store deler av livet. Helt frem til jeg endte opp med å ikke ha et hjem og bodde på gata. Og jeg hadde ingen trygghet eller trygge personer i livet mitt. Og jeg var utrolig redd til enhver tid. Også havnet jeg i fengsel.
Og videre derifra så valgte jeg å gå i langtidsbehandling.

Sånn bare for å si noe om min situasjon og at jeg kjenner godt til hva det vil si å ha utfordringer og at ting ikke er lett, eller at noe som helst skjer av seg selv.
Avatar

Re: Idealisme

jan 14 2023 - 23:58
Takk som deler historien din, drp. Jeg forstår at du virkelig har måttet bryne deg hardt på mentale strategier for å hjelpe deg selv. I tillegg virker du som en genuint god person

I måten du kommuniserer på kommer det mange råd om hva en skal gjøre og noe sånt i retning av at en velger selv hvordan livet blir. Det høres mest ut som du allerede har gjort deg opp mange antagelser om hvem jeg er og hva jeg har gjort, mer enn at du lurer på det. Dessuten kan det bli slitsomt når noen insisterer på å få svar på ting og mistenkelig- gjør en for ikke å svare. Det er andre her som driver på sånn;)

Det som var interessant med det avsnittet var at det var et ærlig møte mellom to perspektiver. Ikkeno " du må tenke mer positivt" - type utsagn, men en anerkjennelse av at noe fikk deg til å se lysere på ting mens for meg bare bekrefter det mørket. Du uttrykte at det var trist at jeg følte det sånn. Da er det interessant å snakke litt videre om det
Avatar

Re: Idealisme

jan 15 2023 - 03:11
Takk for det gameover.
Og takk for muligheten til å forstå deg bedre.

Alle har rett på sine egne valg. Også har jeg mine erfaringer og sier noe om hva min erfaring har lært meg av nyttige måter for å skape forandring. Og forandringen kan kanskje oppleves for andre som har ønske om det også.
Men, det finnes mange veier til Rom, selvom det ikke nødvendigvis er alle veier som leder dit.
Det har ikke vært meningen at du skal noe som helst, eller å mene at jeg har noen innsikt i deg, utover det lille jeg har snakket med deg.
Også har jeg sagt ved en eller to anledninger at det har vært uheldig at du ikke har ønsket å svare på det jeg spør om. Men det er utelukkende fordi det hadde gjort det lettere å forstå enkelte ting.
Mener på ingen måte at det er et valg å ha det dårlig eller bra. Jeg mener at om man forsøker å løse det og hvordan man eventuelt velger det har mange valg. Også er jeg fullstendig klar over at spekteret av utfordringer er forskjellige for oss alle og at noen utfordringer er mer kronglete å finne løsninger på enn andre.
Også svarer jeg bare for meg selv, hva andre gjør eller har gjort kan jeg ikke svare for :)
Men takk for feedback!

Men, sånn at jeg kan forsøke å forstå situasjonen bedre her....
Fra tidligere har jeg hatt en tankegang hvor ALT er mørkt, jævelig og negativt. Og jeg har bare sett det forkastelige i denne verden. Og da har jeg funnet ekstremt mye forkastelig og på en måte lagd meg et ekkokammer som bare har vært mottakelig for det negative og mørke. Og for meg så har det ikke gjort meg selv noe som helst godt eller gitt meg noe lyst til å leve, håp for fremtiden eller ønske om å ta godt vare på meg selv.

Også har jeg ønsket å forandre på ting, og forandret på ting. Så nå er jeg sånn anlagt at kjipe ting skjer, men det gjør også gode ting. Noen dager er gode, noen dager er dårlige og de fleste dager er litt gode og litt dårlige. Og nesten hver eneste dag så er jeg innom å være glad, være lei meg,være sliten, være lei, være positiv og være negativ. Men, jeg aksepterer det og ser fremover. I tillegg så har jeg fokus på å være tilstede her og nå, fremfor å være i fortid eller fremtid.

Også er jeg nysgjerrig på hva du tenker om det? Er det noe av det du kan relatere deg til?

Også spør jeg med full respekt og forståelse på at det kan være at du ikke ønsker å svare på eller dele om noe av det. Og hvis det er tilfelle så aksepterer jeg det. Hva som er rett og galt for deg å gjøre er det bare du som har rett til å avgjøre :)
Avatar

Re: Idealisme

jan 15 2023 - 11:52
Min versjon er nok litt annerledes. Istedetfor et ekkokammer for det negative og mørke, så er det mer at de positive ropene ikke hadde noe ekko. Så er jeg også klar over at rent teknisk så må det jobbes for å skape nye positive hjernebaner, om en plutselig finner ut at visse ting er mer positive enn trodd

Tankegangen om at "jeg er drit", foreksempel skjønte jeg var kontraproduktivt. Da er det ikke sånn at følelsen av å være drit plutselig forandret seg, det var heller en plutselig forandring i å handle som at en er mer enn dritt. Så vil selvfølelsen sakte bli litt bedre om en får noe igjen for holdningsendringen

Sånn jeg ser det så er det plenty av godt her i verden, for den heldige og på et fundament av helvete. For min del er mange gode innslag, men tristheten sitter som en solid klump hele veien, og ofte mer enn gleden

Det er et godt mål, å være mer tilstede herognå
Avatar

Re: Idealisme

jan 17 2023 - 01:58
Jeg må bare si, selv om det kan virke som en digresjon. Vi lever i et demokratisk samfunn og det er like "regler" for alle.
Mange har det dårlig, og det gjelder både menn og kvinner.

Det er mange gode menn der ute, og også mange gode kvinner. Akkurat som om det er mange som oppfører seg dårlig av begge kjønn.

Det er en del menn som har det dårlig der ute, og de fleste selvmord blir begått av menn, men flere kvinner sliter også med psyken.

Jeg har opplevd at en god venn nærmest presset seg på meg siste dagene, og det var veldig ubehagelig. Ofte blir det liksom feil uansett hva en kvinne gjør. Det er neimen ikke lett å være kvinne heller.

Samfunnet er som samfunnet er på godt og vondt, og det er ikke alltid så mye vi kan gjøre med det. Idealisme og utjevning ja, men det kan være at naturlig utvalg og darwin hadde et poeng. Men vi må likevel leve i dette samfunnet, på godt og vondt, mann som kvinne. Man må bare prøve å gjøre det beste ut av det, prøve å være et godt menneske, bry seg litt om andre og på samme tid bry seg om seg selv. Det med grenser er ikke lett.

Jeg synes det på sidetmedord ofte virker som om det blir mest fokus på litt bitre menn, men det er ikke kvinners problem egentlig. Det er mange problemer kvinner har med menn også, som vi kanskje ikke orker å diskutere fordi det ikke blir rom for det. Jeg skjønner at media ofte kan være litt harde mot menn, og jeg har støttet mannen i mange sammenhenger, men det er også slik at man må ha rom for å forstå begge kjønn. Det er det som er så vanskelig.
Jeg håper selv jeg en gang kan finne en partner som jeg liker og som liker meg, og at det kan fungere på et eller annet vis.
Åpenhet og respekt må gå begge veier, og jeg synes at det ofte kan bli en problematikk mellom menn og kvinner, spesielt når vi skriver om det generelt. Jeg har forstått og forstått meg på menn, og plutselig føler jeg at det har gått for langt. Jeg orker nesten ikke mer.

I går drakk jeg fryktelig mye alkohol for jeg var så lei. Lei av livet jeg lever, lei av familie, lei av det jeg driver med. Jeg orker snart ikke mer, og ønsker meg langt pokkerivold. Forbannet er jeg nå. Orker ikke å smile og orker ikke fjås. Vil bare drikke masse alkohol og kjøpe masse is med peanøtter og sjokolade, og presse i meg chips og brus. Jeg har så lyst å gi faen. Likevel er det så vanskelig.

Snart så gir jeg bare faen.
Avatar

Re: Idealisme

jan 17 2023 - 02:09
Av og til har jeg bare lyst til å flytte langt langt bort. Kanskje bort fra Oslo og til Nord- Norge et sted. Kanskje ut av landet. Gjøre noe helt annet.

Jeg tror mange som skriver på sidetmedord trenger mer avveksling og andre inntrykk her i livet.

Når har jeg nettopp avslått en skole jeg skulle begynne på snart, så nå har jeg få forpliktelser og kan reise bort.
Avatar

JBP

jan 17 2023 - 02:44
Mannen som gjorde at jeg fant mening med livet igjen!
Avatar

Re: Idealisme

jan 17 2023 - 03:40
Alkodepangst.
Vil du fortelle? Evt. add meg som venn og skriv der hva du mener.
Avatar

Re: Idealisme

jan 17 2023 - 12:22
Sindre, nei det er ikke kvinners problem og det samme er sant andre veien. Egentlig er ingens problemer andres problemer, bortsett fra at de er det. Fordi vi trenger hverandre, og alt vi gjør påvirker andre. Det er vanskelig, det er helt sikkert

Jeg har et halvt øye opp mot en Gud, og likevel så tviler jeg ikke et sekund på at Darwin hadde et poeng. Han beskrev denne verdens regel perfekt

Denne tråden handlet aldri om at menn ble rangert urettferdig av jenter, den handlet om at alle blir urettferdig rangert av alle, og hva det skal bety at " alle skal med" i denne suppa

JBP = Jordan Peterson
Avatar

Re: Idealisme

jan 17 2023 - 13:01
Ja har skjønt at det ikke handler om at menn blir urettferdig rangert av kvinner i denne tråden, selv om det tok litt tid å vite at det ikke var det du mente. Det er noen menn som har skrevet som om det er kvinners feil osv. tidligere og behandlet kvinner stygt her synes jeg, så beklager om jeg lurte på om du mente det også.

At alle blir rangert urettferdig av alle kan diskuteres.
Alle har behov og alle er mennesker. De som er rolige og tålmodige, og har kapasitet til andre, kommer ofte langt. Har hørt at tålmodighet er den viktigste styrken for å komme langt! Ikke kunnskap f.eks!

Alle kommer nok ikke med, og alle skal nok heller ikke med. Man ser jo at arbeidslinja har gått for langt (mener jeg i alle fall). Alle skal jo ikke inn i jobb!

Ja jeg vet at det er Jordan Peterson, men likevel interessant hvordan Alkodepangst fikk noe ut av han. Jeg stiller selvsagt spørsmål om han kan fortelle noe om det for å lære. Og kanskje det er noe av han begge kjønn kan lære av..? (til tross for mye kritikk)

Og HVEM har kvinner som forbilder? Dorte Skappel? Sofie Elise?

Ja vi trenger hverandre, og derfor diskuterer vi og derfor kommer følelser som sinne, tristhet og sorg fram. Det er naturlig, og det kommer også fra meg.
Avatar

Re: Idealisme

jan 17 2023 - 13:51
Tålmodighet og rolighet er nok to egenskaper som kan sikre seier over andre. Det er uunngåelig å bli mer desperat og utålmodig jo lenger behov ikke er besvart, det i seg selv er nok til å bli uattraktiv for mange. Livets triste sirkler

JPD har garantert nyttige ting å si til begge kjønn. Det er ikke sånn at han stryker menn med hårene, selv om han blir kalt "kongen over incels", og forskjellig. Folk liker å sette negative merkelapper på det de ikke liker
Avatar

Re: Idealisme

jan 17 2023 - 14:31
Sikre seier over. Noe så kvalmt..


Denne tråden har forresten blitt lang.. Ser ut som et uttømmelig tema..
Avatar

Sindre00

jan 17 2023 - 15:43
SITAT: Vi lever i et demokratisk samfunn og det er like "regler" for alle.

Her har du et godt poeng. Men jeg observerer ofte at mange ikke benytter seg av mulighetsrommet som det liberale demokratiet gir. F.eks. er det mange som kritiserer arbeidslinjen i private sammenhenger, men så deltar de ikke i noen offentlig debatt eller blir med å bygge opp andre alternativer. Da må de som vet at det finnes andre alternativer ta vare på seg selv og sine, og i den sammenheng er det ikke galt å snakke om å "sikre seier over andre", når de "andre" er de som vil ødelegge for deg. Alternativet er en naiv altruisme der man bare skal gi og gi, uten å noen gang få noe tilbake. Er det dét du vil?
Avatar

Re: Idealisme

jan 17 2023 - 16:41
Trekker du ikke dette litt langt Frikar?
Jeg ønsker heller ikke å fokusere på politikk. Må enn trekke politikk inn i dette?
Ja, jeg synes setningen å "sikre seier over andre" er kvalm, og det har jeg lov til å mene.

Jeg vet ikke hva du snakker om i forhold til å ødelegge for, eller hvem du snakker om.

Det er godt mulig at den setningen å "sikre seier over andre" er en forsnakkelse også. Jeg skriver bare det jeg mener, og det bør være ok, og jeg har et relativt godt forhold til Gameover som skrev dette også, og jeg tenker at vi bare diskuterer og at det i alle fall i denne sammenhengen ikke er snakk om å ødelegge for hverandre. Så hvorfor snakke om det. I dette forumet blir det en del diskusjoner, men også en del enighet, og slik er det.

Jeg skjønner du er interessert i politikk Frikar, og håper du finner et forum der du kan få utløp for dine tanker, og håper du får møtt folk personlig for å snakket om dette, da det sikkert er noe du får størst utbytte av. Her på dette forumet synes jeg etter min mening det kan være litt slitsomt å synke for mye inn i politikk. Det er jo mental helse, så det handler vel mest om følelser..?

Nå må jeg nesten stikke.
Take care.
Avatar

Sindre00

jan 17 2023 - 17:07
Jeg blir ofte beskyldt for å tenke for stort, men da svarer jeg at det er den andre som tenker for smått. Politikk og filosofi henger sammen, og skal vi løse problemer (som er mitt mål) kan vi ikke bare trekke oss fra diskusjonene når de politiske sidene av et saksforhold diskuteres. Da vinner "de andre", altså de som er villige til å både diskutere politikk og sette den ut i livet.

Har du ikke opplevd at andre ødelegger for deg, så er du uten den erfaringen, og det kan jeg ikke hjelpe deg med. På generelt grunnlag snakker jeg om at jeg har rett til å ivareta mine egne interesser og forsvare meg mot angrep (nødrett). Men det betyr _ikke_ at jeg trenger å adoptere et negativt virkelighets- og menneskesyn.
Avatar

Re: Idealisme

jan 17 2023 - 17:44
Haha. Du er morsom du.

Takk for den Frikar. Du synes jeg tenker "for smått". Nå ble jeg lei meg.

Visste ikke at vi diskuterte filosofi jeg Frikar..

Høres ut som du mener at du vinner. Så bra for deg da.

Forsvare deg mot angrep. Høres ut som om du er i en slags kamp.

Det er ikke alt som dreier seg om kamp, motstand og å kjempe mot hverandre. Kanskje du ser på dette sånn? I såfall tror jeg det kan lønne seg å skrive hva du føler om det så folk kan forklare hva som lå bak i det de skrev. Kanskje de ikke prøvde på noe angrep.
Ja jeg har følt at folk både har misforstått og sett ut som om de vil angripe meg på forum ja, og det er utrolig slitsomt og ikke noe jeg ønsker å være med på.

Jeg synes ikke politikken du snakker om her er relevant og heller ikke interessant for emnet som er presentert, og derfor orker jeg ikke å diskutere dette. Viss du føler at du vinner, så bra for deg. Det er helt greit for meg om du føler det sånn. Men at jeg ikke alltid orker å diskutere med deg handler rett og slett om at jeg ofte kan føler på at det er lite fruktbart for meg, og det kan dessverre føles som vi er på vidt forskjellige planeter. Og hva er da vitsen med å diskutere.

Politikk er ikke heller min sterkeste side, så jeg har ikke så mye å si om liberalisme osv..

Trekker jeg meg så betyr det vel bare at fu ikke har meg å diskutere med.
Your loss..
Avatar

Sindre00

jan 17 2023 - 17:58
Når du tillegger meg meninger og motiver jeg ikke har, istedenfor å prøve å forstå hva jeg mener, har du samtidig innvilget meg retten til å svare med samme metode. Så da fortolker jeg den avsluttende kommentaren "Your loss" som en barnslig projisering og en bekreftelse på intellektuell feighet fra din side.
Avatar

Re: Idealisme

jan 17 2023 - 19:14
Når jeg skriver at politikk ikke er min beste side, så er jo det å legge seg flat, og du tolker da virkelig du også, så da er vi to.

Når jeg ikke kan diskutere politikk, så kan det vel hende det er sant også. Eller at jeg ikke forstår sammenhengen eller relevansen her. Jeg tviler på at alle på sidetmedord verken kan eller vil diskutere politikk på sidetmedord.

Ønsker deg en fin kveld.
Avatar

Frikar

jan 17 2023 - 19:41
Dette er ett forum for mennesker som sliter med psykiske lidelser og ikke ett politisk forum.
Avatar

mrsfreak

jan 17 2023 - 19:54
Det er ikke du som avgjør hva dette forumet er eller ikke er, eller hva som kan eller ikke kan diskuteres her.

Politisk engasjement hos den vanlige borger er helt grunnleggende for at demokratiet skal fungere. Overlater vi politikk til de spesielt interesserte blir de politiske løsningene deretter.
Avatar

Hei frikar

jan 17 2023 - 19:55
Mental helse har med psyken å gjøre.folk har mer enn nok med selv enn å tenke på politikk her også.
Avatar

Re: Idealisme

jan 17 2023 - 19:55
Men i alle dager....
Avatar

Re: Idealisme

jan 17 2023 - 20:01
Å "sikre seier over andre" er realiteten, og realiteten er kvalm så jeg har all forståelse for den reaksjonen, Sindre

Vi ødelegger på sett og vis for hverandre hele tiden, mtp denne rangeringen. Derfor er det positive i å endre på seg selv for å bli en " bedre versjon av seg selv" og få høyere status, ikke så positivt. Det blir direkte i strid med at "alle skal med", om det utrykket betyr noe mer enn enn å spise opp alle de svartbrente pomfrittene

Avatar

Gameover

jan 17 2023 - 20:08
Jeg deler ikke mennesker inn i rang når jeg gjør mine vurderinger av andres adferd, og hvorvidt de utgjør en trussel mot meg eller ikke. Jeg forholder meg bare til fakta. Rangeringen du snakker fremstår mer som et trossystem du og en del andre har tatt til seg - og det er lov i et demokrati.
Til forsiden