Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hvordan vil en behandler forholde seg til konkrete selvmordsplaner?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hvordan vil en behandler forholde seg til konkrete selvmordsplaner?

juni 11 2017 - 12:17
Hei. Hvordan vil en behandler forholde seg til konkrete selvmordsplaner? Noen som har erfaring?
Avatar

Re: Hvordan vil en behandler forholde seg til konkrete selvmordsplaner?

juni 11 2017 - 22:41
sophiexx: Jeg tror ikke de bryr seg så mye om det egentlig eller tar det seriøst eller alvorlig for å si det sann ... jeg selv har jo det sånn som du men de tar det nok ikke alvorlig før jeg er borte fra denne verden er sånn typisk det ... men men whatever.. intensjonen er jo uansett å dra herfra så er vel flott for oss da at de ikke tar oss alvorlig;)
Avatar

Selvmord

juni 12 2017 - 20:57
Jeg gikk i behandling hos en psykolog for et halvt år siden, og fortalte om mine selvmordsplaner. Hun ba meg om å gjøre rede for mine planer, for eksempel spurte hun meg om hvordan jeg hadde tenkt til å få en lege til å skrive ut medisiner, hvilken løkke jeg hadde tenkt til å knytte i et ev. rep, og hvordan jeg skulle koble fra brannalarmen (kullosforgiftning), etc. etc..

Hun forklarte meg siden at formålet med disse spørsmålene var å avdekke alvorlighetsnivået i selvmordstankene mine, og at hun pliktet å ringe til en ambulanse dersom faren for selvmord var høy (derav de detaljerte spørsmålene som jeg mottok). Med andre ord, for å svare på spørsmålet ditt, antar jeg at profesjonelle utøvere som praktiserer klinisk psykologi, plikter å melde ifra til andre instanser dersom faren for selvmord er reell. (Husk: alle profesjonsyrkene i helsevesenet har jo etiske retningslinjer å forholde seg til.)
Til forsiden