Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hvordan være der?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hvordan være der?

aug 5 2016 - 04:10
Hei alle vakre sjeler som leser dette.
Jeg skulle veldig gjerne gitt hver og en av dere en god klem, og fortalt hvor sterke dere er som går igjennom dette. sender en varm klem til dere alle ♥ stay strong


til saken..
Kjæresten min er blitt svært deprimert etter å ha begynt på noen sterke medisiner som han er nødt til å ha. Jeg regner med at det vil gå over etterhvert som kroppen blir vandt til det, men akkurat nå er han svært nede. kommer til å ta minst 3 mnd.

Han ønsker ikke å bli tatt på, koset med, eller snakket til.
Vil bare være alene, sitte på pcn og distrahere seg selv med youtube og videospill. vil bare være alene. jeg prøver å muntre han opp og være der for han på best mulig måte, men det er ikke lett. føler jeg bare er i veien.

Hva ville fått akkurat DEG til å føle deg bittelitt bedre, som noen gjorde for deg?

setter stor pris på om du kunne fortelle hva som ville gjort hverdagen din litt bedre. stay strong folkens ♥


Avatar

Re: Hvordan være der?

aug 5 2016 - 04:48
Små handlinger som viser at den andre bryr seg, følger med på hva en gjør og hva en sier. Det går en lang vei for meg.

Om jeg er nede så er det beste bare å ha noen der som ikke sier noe, ikke gjør noe spesielt, men som holder hånden på en på en slik måte at man føler det som om en blir holdt fast slik at en ikke skal forsvinne i mørket.
Vanskelig å forklare skikkelig.
Avatar

Re: Hvordan være der?

sep 16 2017 - 02:12
enig med Johnny. det er nok å vise du er der. du bryr deg. ikke noe spesielt som tyder på det. om han er veldig inn i å spelle om dagen se om det går ann å spelle sammen eventuelt. viktigste er bare å vere der for hverandre. men er forskjellig fra menneske til menneske desverre. lykke til :)
Avatar

Re: Hvordan være der?

sep 16 2017 - 13:09
Kanskje å møte ham der hvor han er. Du sier han ikke vil prate, bli tatt på og bare vil være alene. Hva med mat, spiser han? Kanskje du kan være der for ham gjennom mat? Lage det du vet han liker samtidig som du passer på at han får i seg riktige næringsstoffer, noe som er lett for en deprimert å "glemme" eller ikke bry seg om. Når det er sagt synes jeg ikke du skal si "nå har jeg lagt næringsrik kost til deg blabla". Bare gjør det. Ha en god frokost klar når han våkner. Yndlingskaffe/teen hans.

Ikke snakk om vanskelige ting med mindre han tar det opp. Snakk heller om ting han klarer å håndtere nå, eks ting i spillet. Se om det er en åpning for at han vil la deg engasjere deg i spillene eller det han ser på på youtube. Prøv å finn kjekke, morsomme filmer som dere kan se sammen, eller morsomme videoklipp på youtube (latter er viktig).

Jeg vet at dette må være utrolig vanskelig for deg, og du vil nå stå på sidelinjen i forholdet frem til han kommer seg. Han kommer muligens ikke til å holde rundt deg eller høre på deg når du forteller om dagen din (selv om han ønsker eller vil, er hjernen hans tåket til og det er vanskelig å være tilstede). Jeg håper det er noe du føler du kan akseptere, slik at dere kan komme gjennom dette sammen.

Og for all del, finn noen du kan prate åpent med om dette, slik at du får ut tankene og følelsene dine om dette. Husk å ta vare på deg selv underveis, fortsett å gjøre de tingene du liker, kom deg ut og få frisk luft og sosialisering - det siste vi vil er at du sklir ned samme sklie han ligger på bunnen av.
Til forsiden