Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hvordan man kan støtte en venninne med mildere depresjon?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hvordan man kan støtte en venninne med mildere depresjon?

des 5 2015 - 23:45
Jeg har en venninne som har en mildere form for depresjon, hun sover også dårlig om natten også. Hun sier at hun har stor sorg inne i seg. Jeg har stilt opp svært mye som samtalepartner. Har tilbudt å hjelpe å hjelpe henne med praktiske ting da hun er alene mor. Men hun vil ikke ha hjelp. Jeg har også lagt merke til at hun er noe mer fjern når vi snakker sammen. Slik var hun ikke tidligere, da virket hun mye mer fokusert.
For min del er jeg en glad mann med gode relasjoner, mye godt og stabilt humør. Jeg prøver på en måte å la mitt humør smitte over på henne og støtte henne gjennom samtalene. Men uten at dette lykkes. Jeg har heller ingen erfaring med folk som har mild form for depresjon.
Er det noen av dere som kan gi innspill eller råd på hvordan jeg som venn kan tilnærme meg en person som har depresjon ?
Avatar

Re: Hvordan man kan støtte en venninne med mildere depresjon?

jan 14 2016 - 20:52
Jeg er ingen fagperson, men har erfaring selv med depresjon moderat. Viktigste at du er der for henne
Ikke presse på noe som hun ikke vil.men oppfordre eller komme seg ut er bra for alle.ikke alltid at deprimerte ønsker å snakke så mye.hun ønsker ikke hjelp det er ikke uvanlig.kansje ikke så mange råd her,fint hun har en som deg
Til forsiden