Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hvordan komme seg gjennom dagen med angst/depresjon??

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hvordan komme seg gjennom dagen med angst/depresjon??

jan 29 2020 - 16:45
Har angst/depresjon i ca 2 måneder. Angsten lammer alt jeg normal ønsker å gjøre. Det er verst om morgenen, da tar jeg 1 evt. 2 Sobril. Funker veldig godt for meg i ca 3 timer. Når jeg kjenner angsten komme krypende i armene, tar jeg 1 til mv. Tida går saaakte.
Bruker 3-4 stk hver dag - ingen etter kl 16 da formen bedrer seg utover ettermiddagen og kvelden. Tar i tillegg antidepressiva (Venlafaxin).
Kan ikke hvile på dagen da jeg er i dårlig form etter en siesta. Deilig å legge seg om kvelden med en bok. Så er det samme prosedyre neste morgen. Noen er kanskje negative til Sobril, men den har hjulpet med svært mye. For min del har tidligere depresjoner gått over etter 3-4 måneder samtidig med at Sobrilbehovet opphørte.
Avatar

Hei

feb 9 2020 - 20:47
Kjenner meg godt igjen. Har min tredje periode i livet med totalt sammenbrudd. Angst og depresjon. Hvordan er det med deg nå?
Avatar

Hvordan komme seg gjennom dagen med angst/depresjon??

mars 9 2020 - 10:32
Takk for tilbakemelding. Status i dag er uendret og veldig slitsomt. Tar 300 nå mg Venlafaxin, men er usikker på om dosen skal økes eller reduseres, Ikke mange råd å hente fra "hjelpeapparatet" - blir mest GPP. Imøteser gjerne tilbakermelding fra alle.
Avatar

Re: Hvordan komme seg gjennom dagen med angst/depresjon??

mars 12 2020 - 20:39
Jeg sliter veldig med angst (panikkangst med symptomer fra andre kategorier også) og depresjon. Falt totalt sammen for ca 8 måneder siden: Ble sykemeldt fra jobb, studier og var delvis sengeliggende med hyppige anfall i lang tid. Utmattelsen er veldig sterk og jeg tåler lite belastning. Jeg kjenner meg veldig igjen i at man er så lammet at man ikke kan fortsette med å gjøre ting man liker å gjøre. Jeg var veldig aktiv før... Likte å studere, reise, besøke venner osv

Jeg sliter fortsatt veldig i dag, men anfallene er færre og jeg er litt bedre. Begynner å skjønne hva som ligger bak lidelsene og kan for første gang i livet begynne å bearbeide traumene fra fortiden.

Jeg er på ingen måte i en posisjon hvor jeg egentlig kan gi råd, men jeg har kommet meg gjennom et par dager nå, og noen har ikke vært helt forferdelige.

For å komme til poenget føler jeg at det kan hjelpe å komme seg gjennom dagene hvis:
- Man har noen man kan snakke med som lytter når ting blir uutholdelig (på tlf feks)
- man er i et "sunt miljø" (ikke har overstimulerende omgivelser med masse støy osv)
- mobilen på flymodus
- Ørepropper og støydempende headset
- Skrive mental dagbok hvor jeg lager lister med positive hverdagslige ting (feks at jeg orket å se en film) og tegner litt og får ut frustrasjon og redsler (depresjonen "klipper" gjerne bort de minnene som er gode og da er listen grei å ha når alt er jævlig)
- Minimalisme (på feks mobilen ved å avinstallere apper som bombaderer deg med varsler osv. Prøver å ha akkurat de tingene jeg trenger fremme og alt annet lagt bort: en liten kurv med hobbyting, akkurat de klærne jeg bruker hyppig)
- Insight timer appen (har mindfulnessøvelser og kurs lagd av psykologer og amatører så bruk litt med omhu ;) )
- Sette på plass praktiske systemer for å spare energi i lengden (jeg har robotstøvsuger, bestiller matvarer rett på døra fra meny, delegerer oppgaver til pårørende osv)
- Prøver å alltid prioritere positivt foran negativt stress (oppvasken får stå, og så sitter jeg heller og ser litt ut av vinduet og skriver litt)
- Støtte fra NAV
- Reflekterer og skriver ned hva jeg trenger i livet og finner dermed ut alt jeg ikke trenger og det beroliger meg og føler det senker forventningene jeg har
- Jevnlig terapi
- Veldig lange varme dusjer
- En liten morgenrutine og fast tid jeg legger meg
- Lar meg selv gråte over at livet ikke har gått slik jeg trodde det skulle
- Litt Netflix og Youtube
- Øver på å ikke gjøre noe, med vilje
- Har meisboller i vinduet til fuglene
- Setter meg rett utenfor døren hver gang det er sol og jeg er frisk nok til det (og gjør ingen ting, bare sitter der)
- Koser med kattene mine
- Medisiner
- School of Life på youtube (litt som gratis generell terapi nesten)
- Sette grenser

En bekjent av meg med angst har sagt at det å begynne å game har totalt endret livet hans (han gamer mens han snakker med venner i headset og spiller med dem)

Håper det kan være til hjelp
Avatar

Hvilke medikamenter tar du

mars 13 2020 - 10:52
Bruker i dag Venlafaxin krk 300 mg pr dag, men vurderer bytte da jeg har mistet troen på dette preparatet - merket ingen bedring. Brukte tidligere Efexor med gode resultater, men dette har tydelig gått ut til noe som sikkert er billigere. Har noen bedre erfaringer med andre prepararter, f,eks, Cipralex? Takker for tilbakemeldinger.
Avatar

Re: Hvordan komme seg gjennom dagen med angst/depresjon??

mars 13 2020 - 11:50
Jeg bruker Cipralex. Sliter mye med panikkangst, depresjon og veldig mye utmattelse. Jeg har merket bedring av den og jeg hadde ikke særlig med bivirkninger (bare kvalme og hodepine helt i starten som jeg sliter med mye uansett). Jeg bruker det sammen med terapi. Jeg har sett bedring med terapi uten at jeg har brukt medisiner ved siden av, så jeg har veldig tro på det. Etter relativt kort tid på medisinen våknet jeg midt på natten og måtte nesten le. Det føltes som om det er første gang jeg virkelig kan forstå hvor ekstreme og fargerike og raske og altoppslukende angst-tankene mine til vanlig er. Fraværet av "mange dimensjoner" var nesten angstskapende i seg selv i starten, for det var så uvant... men jeg har blitt vant til det nå :)
Til forsiden