Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hvordan få en pause fra seg selv?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hvordan få en pause fra seg selv?

mai 3 2018 - 23:36
Jeg er så sliten. Ferdig en ubrukelig bachelor. Har slitt siden barndommen. Er bare tom. Familie som skal være noe positivt er bare noe som drar meg ned. Jeg er ingen. Jeg får ikke til noe. Hvorfor prøve når jeg vet jeg kommer til å få det slik igjen? Hvem er detjeg forsøker å narre.

Jeg føler at hvis jeg kommer meg ut av den depresjonen som innehar eksistensielle og store spørsmål, så kommer jeg likevel til å sitte igjen med vonde følelser. En dysfunksjonell familie som ødelegger meg. Venneløs. Arbeidsløs. Gått opp i vekt som følge av depresjon. En samboer som ikke forstår.

Å grue seg til å møte folk. Til å snakke. At de skal se meg. Føler meg dum. Liker meg best alene. Men det ødelegger meg også.

Har mulighet til å flytte. Men forlater da samboer. Kan da få studert mer og få venner. Er fra lita bygd, så ikke lett å få nytt nettverk. Starte på nytt. Men jeg føler jeg har vært gjennom samme regla før. Hvordan skal jeg makte å gjøre noe. Jeg sliter med å like meg selv. Snakke med folk. Stole på mennesker.
Har i senere tid utviklet en evigvarende uro som ikke vil gi slipp.

Hjelp.
Avatar

RE: Hvordan få en pause fra seg selv?

mai 3 2018 - 23:55
Hei!

Trist å høre at du har det så vondt. Har slitt med mye av det samme som deg. Noe av det som har hjulpet meg mest var å lese en bok som heter "Tenk deg glad - David Burns" og trening/fysisk aktivitet.

Skjønner at det kan være fristende å bare flykte fra alt, men ofte vil man bare dra med seg problemene om man ikke bestemmer seg for å gjøre noe med det.
Boken hans får deg til å gå inn i deg selv og reflektere over hva du kan gjøre for å gjøre hverdagen din bedre.

Lykke til!
Avatar

Re: Hvordan få en pause fra seg selv?

mai 4 2018 - 09:09
Tror ikke bøker kan hjelpe egentlig. Jeg greier å tenke fornuftig også, men det er ikke det som er problemet. Jeg har trent en del opp igjennom. Men det er bare kortvarig. Har samtale me psykolog hver uke nå. Det som er er at psykologen og en annen person jeg har hatt samtaler med siden i høst mener jeg trenger å bo nærmere moren min som flyttet da jeg var veldig liten. I tillegg til å komme meg bort fra bygda med en familie som spiller på samvittighet og har en veldig rar form for kommunikasjon. Ingenting skal snakkes om. Man skal late som at ting ikke har skjedd. Man skal kommentere og presisere at det man gjør aldri er godt nok. I tillegg til at det er en del baksnakking, misunnelse og ting som gjør ting veldig vanskelig. Er oppvokst med flere stemødre og søsken. Vold. Når det har skjedd ting har jeg bare fått hørt "hva gjorde du nå da?". Det var jeg som var problemet. Fordi jeg konfronterte ting. Og det er problemet nå også. Jeg makter ikke å gå og late som at ting er greit. Eller har vært greit. Å da går det ut over min egen psyke. Jeg mangler en grunnleggende trygghet i livet. Og det er så vanskelig å leve med.
Avatar

Re: Hvordan få en pause fra seg selv?

mai 4 2018 - 12:56
Ikke undervurder "Tenk deg glad" boka... I den lærer du prinsippet til kognitiv psykologi, som er en uvurderlig kunnskap å ha i livet. Det er en så grunnleggende viktig bok for et hvert menneskes psykiske helse, at den burde vært pensum på ungdomsskolen. Skal selvfølgelig ikke "tvinge" den på deg, men jeg vil si dette: Er det én bok du leser i livet, så bør det være den.

Når det gjelder det å være en "konfronterende person", så forstår jeg deg godt. Jeg er helt lik selv, og en del av familien min kuttet kontakt med meg fordi de ikke kan prate om ting. Det er enklere for dem å bare kutte kontakten isteden. Det er rett og slett en dysfunksjonell familie på det området.
Avatar

Re: Hvordan få en pause fra seg selv?

mai 4 2018 - 13:27
Hei igjen, tror jeg lånte den boka du snakker om av noen. Men jeg fikk også anbefalt ei bok av psykologen min. "Hvordan bekjempe lav selvfølelse" av Melanie Fenell. Problemet er at jeg føler disse bøkene og det å lese om psykologi hjelper mest hvis man allerede er på vei til å ha det bedre og hjelper mer ved mildere depresjoner.
Akkurat nå tror jeg jeg må greie å kutte ut familie eller hvert fall ha mer avstand for å greie dette. Men det er så vanskelig. Jeg har ingen base eller hjem annet enn det jeg har med samboeren min. Og hvis jeg må flytte fra han så står jeg plutselig uten noe. Jeg har moren min som bor et annet sted. Men hun har jo aldri vært der annet enn økonomisk og i ferier. Føler livet gir lite mening.
Til forsiden