Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hvordan få det bedre

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hvordan få det bedre

feb 16 2017 - 14:27
Hei.


Har ikke skrevet noe særlig her inne, men jeg tenkte det kunne være godt å dele noen tanker og høre om det er noen som kjenner på noe av det samme som meg. Jeg har hatt depresjon lenge nå og det er slitsomt. Har gode dager, men går rundt med sinne, tristhet osv som bygger seg opp og jeg får utbrudd. Det kommer som regel av triggere og mye handler om dårlig selvfølelse (at jeg føler meg håpløs, føler jeg bare sitter her og sløser bort livet mitt, føler ikke noe særlig mestringsfølelse osv), vanskelig fortid som jeg har fortrengt i mange år, påtrengende tanker osv. De påtrengende tankene tar mye energi og jeg prøver å akseptere at de kommer, men de kommer ofte og de er tåpelige og unyttige. Jeg blir oppgitt av meg selv. De er så irriterende! Noen som har erfaringer med dette og noen strategier for å få den til å komme sjeldnere?

Jeg prøver å se glede i ting, men blir fortere sliten enn før og kan fort bli sliten av å være sosial. Vil gjerne få motivasjon og styrke til å være mer produktiv og ha bedre samvittighet.

Jeg håpte noen kunne komme med tilbakemeldinger om lignende opplevelser og noen tips. Kan hjelpe når jeg kan føle det er flere i samme båt som meg.

Hadde satt stor pris på tilbakemeldinger.
Avatar

Hvordan få det bedre

feb 17 2017 - 21:21
Hei. Kjenner meg veldig godt igjen. Hadde en vanskelig barndom som jeg fortrengte i mange år. Minner kom ufrivillig da jeg var passert 30. Jeg slet alene med dette og snakket ikke med noen. Det gikk så langt at til sist var jeg på grensen av å ikke sitte her i dag. Mistet livsgleden, ble følelsesløs og fikk sosial angst. Der var heldigvis en som fanget meg opp og fikk meg til legen. Hadde en flott lege som lyttet til meg mange ganger de neste månedene. Skritt for skritt fikk jeg livslysten tilbake. Jeg fik fortalt hva som plaget meg til de nærmeste rundt meg og fikk forskjellige reaksjoner på det, men det gjorde ikke noe for jeg hadde fått "lettet på lokket". Minnene er ikke helt borte, det hender at der kommer dager som er vanskelig, men det ble mer og mer sjelden. Mitt råd er at du må få en samtale med noen, sette i gang prosessen. Gå til fast legen eller ett annet hjelpeapparat, du vil ikke kunne gå videre før du har fått snakket med noen, det er vanskelig å få sagt de første setningene, men utrolig deilig når de endelig er sagt høyt. Håper det vil lysne for deg, det er helt j..... å være der du er nå og ønsker ingen å være der.
Avatar

Re: Hvordan få det bedre

feb 18 2017 - 19:56
Denne fortiden og tankene som stadig finner deg, har du tatt noe oppgjør med dem? Aksepten du snakker om, er det en aksept for at de kommer, eller har du forsonet deg med det som har skjedd i livet? Mye av årsaken til at noe oppleves som vondt og stadig vender tilbake henger jo sammen med hvordan vi tenker om de tingene. Hvilke følelser vekkes i deg når de kommer?
Avatar

Hei

feb 25 2017 - 00:39
Til Simone74:

Takk for svar. Glad du fikk hjelp og at det går bedre med deg:)

Jeg går å prater med psykolog og har gjort det veldig lenge nå, men er variert om jeg føler det hjelper. Jeg er ærlig drittlei av å komme der å prate om det og glad de dagene jeg klarer å holde det på avstand.
Da er det vanskelig å gå i dritten hele tiden. Vet ikke hvordan jeg skal klare å komme over dette. Blir så overveldende og stort.
Avatar

Hei

feb 25 2017 - 00:43
Jeg prøver å gjøre så godt jeg kan for å komme noe videre og løse det jeg kan gjøre noe med og når jeg snakker om aksept mener jeg å lære seg å akseptere det som har skjedd. Det er veldig vanskelig. De følelsene som ofte dukker opp er tristhet, sinne og frustrasjon og ting blir kaotisk og overveldende.
Avatar

Re: Hvordan få det bedre

feb 27 2017 - 11:40
Har du lyst til å snakke om fortiden din her? Ofte hjelper det å få det "ut", og samtidig jobber du med det mens du skriver. Det er kanskje lettere for andre å prøve å hjelpe deg videre med relevante råd også? Hvis det er fortiden som plager deg, er det et godt sted å begynne?
Avatar

Hei

mars 23 2017 - 00:22
Jeg sliter også selv med mye av det samme som du gjør. Jeg har opplevd traumatiserende ting i fortiden, og jeg hsr blitt utestengt og mobbet. Jeg sliter med depresjon, angst og PTSD. Har egentlig vært ensom hele livet i perioder. Jeg er tilgjengelig hvus du vil snakke :) bare å sende meg en melding
Avatar

hei

mars 23 2017 - 21:58
Har også opplevd depresjon, sikkert flere ganger i livet når jeg tenker tilbake. Noen ganger har det kommet på grunn av ensomhet, at jeg ikke har følt at jeg har blitt sett. Andre ganger har det kommet av store endringer i livet, slik som dødsfall, samlivsbrudd og sykdom.

Å bli kvitt en depresjon er ikke alltid så lett, men ofte forsvinner mine når de største problemene er løst. Så man kan kanskje si at depresjonen er en type følelse som oppstår når ting virker veldig vanskelig. Ikke en følelse som glede og sorg, men det helt motsatte. En slags nødbrems som setter tempoet i livet ned. Det dumme med depresjonen er at man gjerne vil ha tilbake tempoet og energien når man føler den er over.

Hvordan man skal finne tilbake til den gnisten man hadde er ikke gått å si. Men man MÅ endre på ting, fortsetter man som før kommer depresjonen fort tilbake.

Så å snakke om problemene sine er en god start, men når du er lei av å snakke, prøv heller å gjøre noen praktiske endringer. Finn en ny hobby, bytt jobb, flytt, puss opp, studere, tren osv.

Pass på at du ikke tresser for mye, men heller ikke for lite(da blir du bare sittende å gruble). Å slik jeg ser det blir man ikke frisk av å gå til en psykolog, man får bare utdelt noen nye hjelpemidler man kan bruke videre i livet(nye måter å tenke på og om ting).

Til forsiden