Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hvordan er det mulig?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hvordan er det mulig?

april 16 2023 - 16:22
Å backe opp hverandre, når alt kommer til alt? Som samfunn. Når vi er i en konkurranse med hverandre, om å få det vi vil ha, og interessene våre er i konflikt.

Ja, det er selvsagt godt og mulig å backe hverandre opp som en mindre gjeng, eller som venner. Derfor får vel mange den ideen at det fungerer på samme måte for samfunnet som helhet. Det er logisk umulig. Overbevis meg gjerne om noe annet.
Avatar

Re: Hvordan er det mulig?

april 16 2023 - 18:28
Med de premissene du legger til grunn (underskuddmentalitet) er det logisk umulig ja.
Avatar

Re: Hvordan er det mulig?

april 16 2023 - 20:34
Underskuddsvirkelighet, ja. Det er fint hvis det funker for deg og andre med positive illusjoner. Det forandrer ikke på sannheten, at det er rift og konkurranse og interessekonflikt. For mye til at det kan bli bra for mer enn en del av befolkningen
Avatar

Re: Hvordan er det mulig?

april 16 2023 - 21:34
Frikar kommer til å like dette svaret, tihi.

Kapitalismen gjør ikke akkurat verden til ett bedre sted, hvor folk settes opp mot hverandre! Hvor sosialdarwinismen rår og det er den sterkestes rett og de som er tapere i dette spillet er nødt til å ta til takke som annenrangs mennesker.

Skål! B-)
Avatar

Re: Hvordan er det mulig?

april 17 2023 - 00:36
Hei, Musicman. Skål

Vel, som vi har vært inne på før, så tror jeg mer at kapitalismen bare uttrykker den darwinistiske loven som regjerer i kroppen og i verden. Den sterkestes rett. Når jeg ser på sosialistiske eksperimenter så er jeg ikke overbevist om at det er en kur.

Jeg tror at det ligger mer i forståelsen av mennesker, mangelen på sådan hos så mange. Eventuelt mangelen på empati. Og mangelen på løsninger. Jeg har ingen selv, ergo klarer jeg ikke å se et samfunn hvor det egentlig er mulig å backe hverandre opp

Til forsiden