Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hvor skal jeg begynne..

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hvor skal jeg begynne..

sep 11 2021 - 22:07
Jeg begynte å gå til psykolog sent i vinter, samtidig som jeg begynte å ta antidepressiva (som ikke ga noen effekt). Men jeg synes ikke det er noe hjelp i å gå til psykolog heller. Det er et lavterskeltilbud fra kommunen, og som hun sier selv er hun der for å være noen jeg kan snakke med om ting jeg ikke ville snakket med venner å familie om. Problemet er at jeg snakker om alt med vennene mine, som for øvrig forstår meg mye bedre enn psykologen, til tross for manglende erfaring... Når jeg er til henne, spør hun meg om hvordan det har gått den siste uka, og jeg sier det har gått ok, fordi humøret mitt er omtrent alltid nøytralt. Det er ingenting å fortelle om psyken min fra uke til uke, bare hva jeg fysisk har gjort. Timene skal vare 45 minutter, noe jeg trodde kom til å være alt for kort tid, men jeg ender opp med å dra etter 20 min hver gang fordi vi ikke har noe å snakke om. Likevel har jeg aldri følt meg så deprimert som jeg gjør nå - og jeg har vært deprimert i minst tre år (uten at jeg søkte hjelp om det).
Er det noen som opplever det samme? Har dere prøvd andre psykisk helsetjenester som DPS eller private psykologer? Gjør det noen forskjell? Akkurat nå føles det ut som det eneste som kan hjelpe meg er medisin, fordi jeg er ikke motivert i det hele tatt til å hjelpe meg selv (ved å skaffe meg en jobb, flytte eller lignende som jeg føler jeg kanskje burde gjort, men ikke ser for meg kommer til å gjøre meg bedre i det hele tatt). Ingen profesjonelle jeg har snakket med så langt har gitt meg noen god innsikt i noe som helst..
Avatar

Re: Hvor skal jeg begynne..

sep 13 2021 - 01:30
Hei du!
Jeg har ikke svar på det du skriver helt konkret, men vil bare si at jeg også føler på akkurat det samme som du skriver. DPS føles som et maskineri hvor alt går på automatikk og får ikke konkret hjelp annet enn mer medisiner. Samtidig hjelper jo disse medisinene til en viss grad, men jeg sitter oppe lange netter hver dag og er like fortvilet som dagen før. Vi ønsker oss et svar på hva som er galt, eller hjelp til å finne veien ut av dette helvete. Vi ønsker jo ikke å være i denne posisjonen, men er også viktig å huske at dette vil ikke vare for alltid og vi kommer til å finne veien ut av dette på en eller annen måte. Bare synes det var veldig godt å se at jeg ikke var alene om disse tankene og opplevelsene. Er så lett også å føle seg fortvilet og alene, når alle rundt deg suser forbi og man tenker de har alt på stell. Håper du får noen gode svar på det du lurer på, fordi jeg trenger den samme hjelpen! Du er ikke alene, og jeg ser deg!:)
Avatar

Re: Hvor skal jeg begynne..

sep 13 2021 - 11:09
Hvis vennene dine forstår deg så godt, hvorfor klarer de ikke hjelpe deg da?
Til forsiden