Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hvor går grensen?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hvor går grensen?

aug 22 2020 - 23:18
Hei! Jeg har et spørsmål jeg trenger innsyn fra andre på, fordi jeg sliter selv, mitt standpunkt var sterkt på starten men etterhvert når den andre siden kom med andre innspill ble jeg usikker når det kun var meg som tenkte det.

Jeg var i militæret på utenlands operasjon for ett år siden, kjæresten min på dette tidspunktet hadde vært sammen med meg i rundt 3 år. Vi hadde et veldig bra forhold, veldig få krangler og meget god kommunikasjon mellom oss. Når jeg fikk beskjed om at jeg ble tatt ut på utenlandsoperasjon fikk jeg vite at det kunne ta opp til 6 måneder før jeg fikk komme hjem igjen til Norge.

Dette syns kjæresten min var veldig trist, som jeg selvfølgelig kan forstå. Hun er en person som trenger nærhet og ha personen hun elsker eller er glad i ved sin side i hverdagen, det lærte jeg fort og hun fortalte meg om det ganske tidlig i forholdet.

Jeg bestemte meg for at når jeg dro ned kunne vi ha et åpent forhold, på starten var hun litt uenig, men på en side presset jeg henne litt fordi jeg vet at vis jeg dro ned dit uten og gå inn i et åpent forhold, ville jeg gått rundt der nede og vært redd for at hun skulle vært utro mot meg, som har skjedd med flere av mine kollegaer tidligere og som har pskyisk skadet dem for resten av livet.

Før jeg dro ned gikk hun med på det, jeg fortalte henne at dette kunne skulle vare til jeg kom hjem igjen og det var begge enige om. For de som ikke vet hva et åpent forhold innebærer, så skal jeg prøve å forklare det så godt som mulig, enkelt og greit i de fleste tilfeller innebærer det at du gir samtykke til partneren og deg selv i og kunne ha seksuell omgang med andre mennesker og være intime med andre, enkelt og greit.

Jeg gjorde det ikke for meg selv i den forstand at jeg kunne ha sex med andre, fordi jeg viste svært godt at når jeg var på utenlands operasjon at det kom til å bli svært lite av det så jeg hadde ingen seksuell omgang med noen den tiden jeg var vekke. Når jeg kom tilbake til Norge igjen, etter rundt 5 måneder snakket meg og henne ut, hun hadde hatt seksuell omgang med flere forskjellige menn, men jeg klandrer henne ikke fordi jeg viste at mulighetene var der når savnet kom og i tillegg til at vi hadde et åpent forhold.

Jeg får meg en jobb på Kiwi, og etter et par måneder hjemme igjen i Norge finner jeg ut av via hennes mobil at hun har drevet på med seksuell omgang med en annen herre i mens jeg var hjemme. Dette var utenfor vår avtale hvor vi ble enige om at vi skulle være exclusive når jeg var hjemme igjen og vi kun kunne ha seksuell omgang med hverandre, jeg kalte det utroskap, kalte henne ord jeg kanskje ikke skulle gjort og var skikkelig nede en periode.

Vi hadde en lang pause fra hverandre, jeg får daglig meldinger fra henne hvor hun forteller meg at hun kun vil ha meg og at det ikke vil skje igjen. Det som gikk fra en god gjerning fra min side har blitt min største frykt, jeg frykter at vis jeg blir sammen med henne igjen at hun skal være utro mot meg enda engang og det takler jeg ikke og jeg orker det ikke.

Har dere noen tips på hva jeg kan gjøre? Jeg er for tiden skikkelig fortvilet og aner fatten ikke hva jeg skal gjøre.... Alt av hjelp settes pris på!

A
Avatar

Hmm

aug 22 2020 - 23:44
Tror hun startet å like litt for mye åpent forhold.å skape tillit etter dette blir vanskelig.dere hadde en avtale som først startet som din ide og hun holdt seg ikke til den avtalen når du kom tilbake.noe som er veldig vanskelig for deg.enten så må dere begge fortsette med åpent forhold fremover el søke hjelp hos parterapeut.det kan jo bli bra for dere for at du skal kunne stole på henne igjen.dette dreier jo seg om svik.tillit tar tid at du sjal kunne stole på henne igjen.hva med å komme med dette forslaget til henne.eller så må du gjøre som testosteron sier her.
Avatar

Hmm

aug 23 2020 - 01:58
Testosteron du er så negativ.de har ingenting å tape på å prøve dette med parterapeut.funker det ikke så funker det ikke.De hadde jo åpent forhold først også fulgte hun ikke avtalen når han kom tilbake.Jeg syns ikke han skal gi opp for fort uten å ihvertfall ha prøvd.hvis det ikke går da vet de begge at de har prøvd sitt beste og eventuelt går hver deres vei.Man må ikke gi opp for fort.
Avatar

Hmm

aug 25 2020 - 16:48
Manglende grensesetting er oppskrift på svak personlighet det var ikke pent sagt.hva er svak personlighet for deg.testosteron hva hvis andre tenkte slik om deg.og det med at folk skal dulles med og folk syns synd på seg selv.Ingen velger å være offer.Ingen liker å være offer el ønsker.Vi er alle forskjellige utifra hva livet har gitt oss og hva vi har vært gjennom i livet.
Til forsiden