Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hvilke bivirkninger opplever dere av cipralex?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hvilke bivirkninger opplever dere av cipralex?

juni 6 2021 - 16:14
Har lyst til å begynne på cipralex i håp om at der vil stabilisere humøret og dempe på angsten...
Hvilke bivirkninger Har dere opplevd? Noen som har brukt cipralex mot angst?
Avatar

Hei!

juni 11 2021 - 00:26
Nå skal ikke jeg skremme deg, for jeg tror oppriktig og ærlig at cipralex kan hjelpe for mange. Jeg fikk det selv da jeg (noe jeg ikke visste akkurat da) begynte på escitalopram (synonympreparat) mot det jeg trodde va angst og depresjon. Dette viste seg i ettertid å være bivirkning av en annen medisin jeg sto på, som hadde et annet virkeområde. Dette førte med seg tvangstanker av skade,- og suicidal art, panikkangstanfall og en total endring av personlighet. Jeg visste ikke på dette tidspunktet hva som var galt, og dette fikk fatale konsekvenser. Men her kommer likevel noen "visdomsord":
* Diskuter med legen hva som kan være aktuelt for deg
*om de foreslår cipralex, som er av det som kalles de mildere preparatene, så be om blodprøven som viser om man er disponert for mer bivirkninger enn virkning,
* Og ikke minst KREV TETT OPPFØLGING de første ukene, og ikke minst hele veien. Man opererer i hovedsak på medisiner med samtaleterapi samtidig, så spør om muligheten for å få en henvisning til sykehusets poliklinikk eller eventuelt å få komme til fastlegen å ha samtaler om han/henne har denne muligheten/kunnskapen.

Kunnskap er styrke! Ikke ta imot noe før legen har forberedt deg på hva som kan anses å være "normale" bivirkninger, og hva som kan kategoriseres som "farlige" eller bekymringsverdige bivirkninger.

Masse lykke til! Krysser fingrene for at ting ordner seg <3
Avatar

Re: Hvilke bivirkninger opplever dere av cipralex?

juni 23 2021 - 00:38
Jeg fikk forsterket angsten min når jeg begynte på Cipralex. Det gikk over etter noen uker, men i starten var det helt for jævlig. Slet med å gjøre noe så enkelt som å gå på toget...

Nå merker jeg ingen ting lengre. Føler dog ikke at Cipralex har hjulpet nevneverdig på hodet.

Når det er sagt så vet jeg om flere som har hatt ekstremt god effekt av Cipralex.
Avatar

Re: Hvilke bivirkninger opplever dere av cipralex?

juli 5 2021 - 15:51
Jeg var veldig skeptisk til å begynne på medisiner for depresjonen, men innså på et tidspunkt at det var verdt å gi det et forsøk. Jeg gikk til psykolog jevnlig, forsøkte å trene regelmessig, spise bra og sove nok. Det holdt ikke, så jeg begynte på cipralex. Jeg følte virkelig at det var som at en lysbryter gradvis ble slått på over 3-4 uker og at ting ble lettere. Redusert angst, lettere til sinns og mer lyst til å finne på ting og være sosial.

I begynnelsen ble jeg veldig kvalm av cipralex, smaken min endret seg og jeg våknet flere ganger i løpet av natten og skalv og var urolig. Jeg opplevde munntørrhet og var litt svimmel. Matlysten ble noe redusert. De verste bivirkningene ga seg etter 2-3 uker. Nå har jeg gått på cipralex i over 5 år og har lite plager av det. Det blir jo en avveiing mellom de positive effektene og eventuelle bivirkninger, og for meg er det åpenbart verdt det. Det har hjulpet meg mye!
Til forsiden