Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hvem er egentlig verdt ikke å miste?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hvem er egentlig verdt ikke å miste?

mars 22 2021 - 14:05
Halvparten av selvmordsofre hadde mange venner, inklusivt de jeg kjente. De jeg kjente som tok sine egne liv hadde også jobb, stillinger i verv, medlemskap i foreninger e.l. De hadde begge perfekte fasader. Begge berørte de mennesker som sørget over deres bortgang.

Er det de vi ikke skal miste?

Mange aktivister blir så opptatte av struktur at de virker å glemme menneskene bak. Det tillater dem å føre en kanselleringskultur som bidrar til at mange med kontroversielle meninger eller utenfor politiske narrativ, at utfordringer, problemer eller traumer de måtte besitte bagatelliseres eller at vi tillater individer å utestenges fra fasciliteter, jobber e.l.

Er disse menneskene med ulike meninger og erfaringer noen vi kan miste?

Og når selv disse menneskene som tilsynelatende passer inn tar sine egne liv; hvordan skal mange som ikke gjør det holde ut?

Jeg opplever at "ingen å miste" ofte kun er fine ord. Jeg synes vi er skrekkelig dårlige til å vise det. Jeg må dog innrømme jeg ikke er flink selv. Jeg synes det er vanskelig å vise.


Avatar

Stereotype mennesker med angst/ depresjon finnes ikke

mars 22 2021 - 22:26
Det har jeg lært både ved nære familiemedlemmer , da jeg jobbet i psykiatrien som ung og venner/ bekjente

Må kan ikke lese psykisk sykdom på klesstil , status eller bakgrunn eller venner på Facebook.
Det er en myte.

Hvorfor velger superstjerner med alt de har av penger, venner og status Å ta livet sitt?

Hva er likheten med feks Robin Williams og " Per" på 25 år som går på AAP pga psdt.

Psykisk lidelser tar flere liv enn kreft ,og sånn bør temaet behandle også.

Det er skammelig hvor lite støtte det er idag til psykiske sykdommer.
Halvt år før å komme til psykog i mange kommuner.

Få psykiske helse inn i pensum allerede i grunnskolen. Det er likeså vanlig og naturlig som å lære om influensa og virus .
Avatar

Ctrl+alt+esc

mars 23 2021 - 07:20
Interresant CrissCh/Rogajente. «Ingen å miste» blir det brede folkeslag. Jeg vet også av de med masse aktive og passive linjer inn til andre i samfunnet, hvor overraskelsen kom plutselig. Så ingen forskjeller i hvor «viktig» noen er etter min erfaring. Men at noen har masse verv/posisjoner som kompenserende adferd kanskje. Altså «jobbe seg ihjel» eller via verv forsøke å finne det de mangler i form av «klapp på skulderen/bli sett», det er vel mer sannsynlig.

Ufarliggjøre og snakke om tankeproblematikk burde vært mer på den politiske agenda hos flere.

At det kan finnes destruktiv programvare i hodet burde vært pensum. Det er mulig å installere ny software, eller i det minste få inn et virusprogram for å redusere tankevirus. Hodet er maskinen, men den kan bli infisert - og da må man av og til ta en ctrl+alt+esc.
Avatar

Re: Hvem er egentlig verdt ikke å miste?

okt 18 2021 - 03:30
Helt enig. Dog jeg sikkert gjør det selv, er vi forferdelige til å dele folk inn i god og dårlig. Vi er mennesker, for faen. Som at man blir utestengt for å si at man forstår Hitler (forstå, IKKE er enig med). Han var et menneske. Nazistene var alle mennesker. Hele kulturen vår er så svarthvit. De gode er gode, de onde onde. Men de gode kan være onde, og de onde kan være gode. Dog kan det hende det bare er jeg som er litt fucka på akkurat dette punktet.
Til forsiden