Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hva skal jeg gjøre?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hva skal jeg gjøre?

jan 5 2020 - 02:36
Det opplyses mye om at man må søke hjelp dersom man sliter.. Men hva gjør man når man ikke får fortsette med hjelp lenger? Jeg fikk hjelp av DPS, i 4 år. Det siste året ble jeg bedre, og holdt meg bra i ca et halvt år. Da mente DPS at jeg ikke hadde behov for hjelp lenger og at det ikke var bra for meg og fortsette på DPS siden ting gikk så bra nå.. Vel, nå har det gått 4 mnd siden de "sa meg opp", og jeg er dårligere enn noen gang.. Føler at alt er bare dritt.. Og jeg føler at jeg står helt alene.. Jeg vet hvor vondt det var for mine nærmeste sist jeg var dårlig, og ønsker ikke å dra de inn i det igjen.
I kveld følte jeg plutselig en enorm lyst til å bare gjøre slutt på alt.. at det ville være så fantastisk å slippe alt det vanskelige. Før når jeg har tenkt dette har jeg blitt ufattelig trist, men i kveld kjente jeg bare på en slags ro og følelse av fred ved tanken. Det er nesten mer skremmende, på en måte.. Jeg vet ikke hvordan jeg skal kunne få hjelp denne gangen..
Avatar

Hei

jan 6 2020 - 00:45
Har skjønt du er veldig frustrert men anbefaler deg å ta kontakt med fastlege.syns rart de bare overlot deg til deg selv.har du pratet med psykiatriske sykepleiere før.for fastlegen din kunne søkt deg dit.det er helt klart ikke det samme som psykolog men en start.dps har mye press på seg og dessverre skriver de for fort ut folk selv om 4 år er ikke lite men hvis du har store behov så må de jo vurdere det slik.merkelig at andre skal mene når en er blitt bra for det kjenner vel du best at du er blitt dårlig nå tyder jo nettopp på det.du bør først og fremst prate med fastlege og lage en plan sammen om hva du trenger slik at du ikke bærer på alt det vonde alene så kan fastlege vurdere å sende deg enten psykisk helse hvor sykepleiere jobber i komunen el søke tilbake til dps.det er veldig vanskelig for oss som er lenge i psykiatrien har vært over 15 år selv i psykiatri og det er veldig komplisert hvordan man skal hjelpe med komplekse ting.lettere med de som trenger kortvarig hjelp.
Avatar

Re: Hva skal jeg gjøre?

jan 6 2020 - 01:25
DPS har dessverre begrensede ressurser som gjør at de til enhver tid må prioritere hvor behovet er størst, og sende folk videre når de viser vedvarende tegn til bedring. Har selv følt på mismot ved avvisning til tross for behov som har vært alvorlige nok, og det er ikke optimalt, men vi må bare ikke gi oss og heller prøve igjen.

Det var ikke snakk om at du skulle oppsøke en terapeut på egenhånd etter endt behandling? Uansett, ta en prat med lege om tilstanden din, så vil du nok fortsatt få hjelp på en eller annen måte. Selv har jeg fått legen min til å søke til DPS flere ganger, helt til jeg endelig fikk innkalling til samtale, så det er ikke helt håpløst, selv om det naturligvis lett kan føles sånn når man står midt oppi det.

Man ser jo for seg å slippe mer ubehag når man fantaserer om å avslutte livet, så det er ganske naturlig at man vil assosiere det med en følelse av ro, tenker jeg, uten at det trenger å handler om at man virkelig ønsker å dø. Håper iallfall at du tar steget for å finne andre måter å oppnå ro på! Ønsker deg lykke til og god bedring.
Til forsiden