Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hva gjør man når hjelpen man får ikke hjelper?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hva gjør man når hjelpen man får ikke hjelper?

aug 15 2020 - 18:03
Når noen sier at de sliter, er det første man pleier å si: «be om hjelp!» Også da..?

Jeg har i flere år prøvd mange forskjellige psykologer og flere typer medisiner men ingenting har hjulpet noe særlig. Jeg har også blitt innlagt flere ganger, både frivillig og på tvang. Uansett hva jeg gjør så vil jeg fremdeles bare dø. Levelysten er helt borte. Jeg vet ikke engang hva slags hjelp jeg trenger. Jeg føler meg helt lost. Psykologen min vet at jeg synes samtalene våre er nytteløse. Han snakker hele tiden om at vi skal finne en ny plan og blablabla men vi kommer jo ingen vei. Egentlig så har jeg jo allerede gitt opp på en måte. Føler jeg ikke har lyst til å bli bedre engang. Jeg hadde planlagt å ta livet mitt i sommer men jeg var for feig. Skolen starter igjen på mandag. Aner ikke hvordan jeg skal takle det... Orker ikke livet, orker ingenting.
Avatar

Re: Hva gjør man når hjelpen man får ikke hjelper?

aug 16 2020 - 18:18
Det som har hjulpet meg når hjelpen får ikke hjelper, er å hjelpe seg selv. Søk opp ting på internett. Finn din måte å hjelpe deg selv på. Selv har jeg fått mye motivasjon tilbake av å høre på sanger jeg liker som kan booste opp motivasjonen/humøret. Og pinterest kan være et fint sted.

Lest noe om at det tar 21 dager å endre på vaner, så ikke gi opp. Tenk på den situasjone du er i, at du faktisk lærer noe. Du lærer å bygge deg selv opp på egen hånd og stå på egne bein uten å ha noen hjelp og bare det vil du vokse enormt av. Når du har fått det bedre etter at du kjempet på egen hånd, vil du være mye mer stolt enn det du ser for deg nå.

Du klarer det, bare ikke gi opp :) Du er sterk! :) Tips er og sånne affirmasjoner. Omring deg med gode ord fordi alt starter i sinnet, det man omringer seg med og ser på.

Hvis du ikke føler deg bra av noe eller føler at noe musikk, tvprogram, show eller annet, svekker motivasjonen din og svekker deg for energi. Hvorfor hører eller ser du på det? Lær å vær bevisst av hva du ser og hører på, det du feks ser på sosiale medier, hvem du følger, osv. Start en plass, start i det små så blir det lettere etter hvert.
Avatar

forståelse

aug 16 2020 - 21:17
isolertjente mener det godt
og hennes kommentar
er absolutt verdt å lese
men det er kanskje ikke
det du trenger akkurat nå?
hva med en lengre innleggelse
med fokus på bare hvile og ro?
og når du føler deg klar lager dere
i fellesskap en plan en vei videre?
som gir DEG lyst å leve igjen?
tenker på deg i alle fall <3
Til forsiden