Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hva gjør jeg for min deprimerte kjæreste?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hva gjør jeg for min deprimerte kjæreste?

juli 22 2019 - 01:17
Hei!
Jeg er en 17 år gammel gutt som er så heldig å få være sammen med verdens flotteste jente. Jeg skal spare dere for alle de klissete detaljene, men jeg vet jeg er heldig. Jeg elsker henne så utrolig mye og hun elsker meg. Vi er perfekte sammen. Jeg vet det er tidlig å tenke på en sånn fremtid sammen, men hun er en person jeg vil gifte meg med.
Men mitt problem er at et par måneder ut i forholdet vårt fikk jeg vite om hennes psykiske problem. Hun hater seg selv og har fortalt meg at hun har vurdert selvmord flere ganger. Jeg vet at hun ble mobbet en del i grunnskolen og ble kalt feit (noe hun absolutt ikke er), stygg og en byrde for verden. Hun har tatt alle disse kommentarene til seg og har åpenbart begynt å tro på alt sammen. Hun forteller meg at hun kan se seg i speilet få lyst til å slå til seg selv, fordi hun mener hun er så stygg. Hun har tidligere også drevet med selvskading.
Hun ser helt vanlig ut, men kaller seg selv feit, men også flat når hun refererer til puppene sine og rumpa si. Jeg er ærlig og ikke partisk når jeg sier at det er feil og at hun har en veldig deilig kropp. Ikke at det egentlig har noe å si, fordi det er personligheten og det nydelige vesenet til jenta mi jeg elsker og som betyr noe. Men selv om det er et tema som ikke burde trengs å bli tatt opp, er dette veldig viktig for henne og plager henne på daglig basis. Hun vil ikke fortelle om dette til noen, heller ikke foreldre. Jeg elsker henne så utrolig mye og vil bare hjelpe henne å forstå hvor utrolig vakker og pen hun er, men føler ikke mine meninger har noe å si, når alle de vonde kommentarene fra fortiden er hogd inn i stein og alltid gjentas inne i hodet hennes. Hva kan jeg gjøre for å få henne til å forstå hvor utrolig vakker hun er, og hvor mye jeg mener det som person og ikke som kjæresten hennes? Igjen, jeg vil bare at hun skal føle seg like bra som jeg gjør med meg. For det fortjener hun <3
Avatar

Hei

juli 22 2019 - 18:30
Så koselig at dere er så glad i hverandre og at det er stor kjærlighet og du må bare fortsette og fortelle henne hvor glad du er i henne og støtte henne men jeg tror ikke du får gjort så mye mer. Det høres ut at hun sliter mye så hva med å prate med henne om å søke hjelp høres ut hun har mye å bearbeide.det er fint hun har deg som støtte sånn sett er hun heldig det du ksn gjøre er å oppmuntre henne til å søke hjelp og det å støtte henne gjennom alt.
Avatar

Hei Nordic_Ace_43

sep 4 2019 - 20:14
Jeg skulle bare si en ting, ikke forlat henne uansett hva du gjør uansett hvor ille du kan få det. Jeg var akkurat som deg i samme situasjon, men hun ble skadet hjemme så hun bodde til meg i flere måneder, dette gikk utover min mentale helse og endte med at jeg måtte slå opp for å få en pause. Jeg fikk fiksa meg selv men hun har funnet noen andre, hun elsker meg fortsatt men sier jeg var for sein. IKKE FORLAT HENNE er poenget mitt. Siden dette skjedde har jeg prøvd selvmord 2 ganger og begynt med selvskading. Bare vær dær for henne, værsåsnill.
Avatar

Re: Hva gjør jeg for min deprimerte kjæreste?

sep 8 2019 - 17:35
Vær der for henne, men utifra dette innlegget vil jeg absolutt tro du er det.
Send henne meldinger, minn henne om at du tenker på henne!
Vær romantisk, feks gi henne en rose.
Si at hun er fin i dag men vær litt spesifikk. Hvis hun hører det hver uke over lengre tid, vil det etterhvert sette seg (selv om det gjerne ikke virker sånn). Hvis dere har samleie, kan du gjern si at hun er sexy/flott (hvis det passer da haha).
Spør henne om hvordan hun har det i dag, men vær obs på at det ikke skal høres ut som en chore (!) i og med dere har snakket om hennes psykiske problemer før.
Hjelp henne til, det hjelper mye på psyken. Er rommet hennes rotete, tilby å hjelpe henne med å rydde det. Har hun ikke vært utforbi døren den dagen, spør henne om dere skal ta dere en tur ut. Feks på lekeplassen for å huske, eller en tur på butikken for å kjøpe is. Når man er kjærester og har det fint sammen kan man gjøre hva som helst og ha det gøy.

Ellers må jeg si at selv om du er kjæresten hennes, kan ikke du ta på deg hennes psykiske problemer helt på egen hånd. Selvfølgelig kan du gjøre hverdagen hennes lettere, og det er veldig fint at du ønsker det. Men hvis denne jenta er psykisk syk, så må hun få hjelp. Nå vet ikke jeg om hun får hjelp og om hun har snakket med foreldrene sine om det, men hvis hun ikke får hjelp er det viktig at du oppmuntrer henne. Psykisk syke varer livet ut, og det er noe man må jobbe med hele tiden. OGSÅ DETTE MED SELVTILLIT :)
Lykke til videre med kjærleiken <3
Til forsiden