Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hva gjør du for å komme deg gjennom dagene lettere i en depresjon?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hva gjør du for å komme deg gjennom dagene lettere i en depresjon?

aug 15 2017 - 22:26
Som hvert år kommer den årlige mørketidsdepresjon like plutselig. Er så lei av alle tankene, Vil bare at det skal gå over nå! Men siden det ikke er så enkelt lurer jeg på hva dere gjør på di verste dagene for å gjøre dem lettere/klare å komme deg gjennom dem på?

Her går dagene til å jobbe, sove og å ligge å grine. null matlyst så får ikke i meg stort med mat heller. Har noen få venner jeg har vært litt med i det siste, men ender opp med å feste på et falskt smil også ender jeg opp enda mer sliten og med null energi.
Avatar

Hei Ophelia

aug 15 2017 - 23:19
Jeg sliter også med vinterdepresjon, men etter at jeg begynte å ta D-vitaminer, så er dette blitt mye mye bedre. Jeg tar en litt større dose enn anbefalt, men måler verdiene hos lege 2. hver måned på vinteren for å være sikker på at jeg ikke får for mye. Prøv! Det kan virkelig anbefales! <3
Avatar

Takk :)

aug 15 2017 - 23:22
Kanskje jeg må prøve det da :) Har en legetime til uka så skal sjekke det opp. Takk :)

Men sjekker du deg før du begynner å ta det så du vet du ikke får for mye med en gang ?
Avatar

Hei

aug 18 2017 - 00:00
Sjekk ut bignoknow på YouTube, han vet hva han snakker om. Jeg har fått mange gode tips fra han. Sett deg enkle mål for hver dag som du presser deg til å gjennomføre. Dette gir mestringsfølelelse. Anbefaler også at du trener hver dag. Det er vitenskapelig bevist at dette hjelper mot depresjon. Har noe med ebdorfinene som frigjøres i hjernen eller noe. Dette har hjulpet meg godt i perioder.
Lykke til!
Avatar

Re: Hva gjør du for å komme deg gjennom dagene lettere i en depresjon?

aug 19 2017 - 15:00
Finner på noe som gjør meg glad, ser en film jeg blir glad av, lager meg noe god mat (helst ikke for usunn) eller mediterer med noe deilig musikk.

Siste utvei er å trene så hardt at jeg svetter som en galning, da føler jeg meg så bra etterpå, blir bare glad... :)
Avatar

Re: Hva gjør du for å komme deg gjennom dagene lettere i en depresjon?

aug 27 2017 - 16:23
For meg handler det om å gjøre ting som gjør meg glad. Jeg forsøker å lytte til kroppen om hva den lengter etter. Sist helg så jeg på Facebook at min onkel var i byen å bowlet, så jeg stakk innom og sa hei. Andre ganger kan det være at jeg tenker på noen og ringer de, eller besøker dem.

Hvis det ikke funker eller det ikke er mulig å få til; prøver jeg meg med litt selvmedfølelse.

Dette fungerer ikke alltid, men det fungerer nok til at jeg kommer meg gjennom dagen.

Håper dette kommer til hjelp!
Avatar

Hei

aug 31 2017 - 23:55
Jeg anbefaler mindfulness meditasjon hver dag. Det har sikkert halvert min tidsbruk på grublinger og bekymringer, slik at jeg ikke er deprimert like lenge om gangen og heller ikke hele tiden når jeg har en slik grublende periode. Du kan lære denne enkle teknikken på youtube, anbefaler å høre på John Kabat- Zinn, han forklarer hvordan enkelt og greit. Selv om det er enkelt så krever det selvdisiplin å gjennomføre dette helst hver dag slik at man blir mer "tunet inn" på "her og nå".
Avatar

Re: Hva gjør du for å komme deg gjennom dagene lettere i en depresjon?

sep 4 2017 - 14:22
D-vitaminer, lysterapi og antidepressiva. Og søvn. Og lange turer i naturen.
Avatar

Re: Hva gjør du for å komme deg gjennom dagene lettere i en depresjon?

sep 16 2017 - 01:38
Mye bra tips her! For meg funker trening og masse frisk luft. Se på Happy Go Lucky på tv2 sumo, der skal Ida Fladen leve etter åtte nye leveregler. "Dyrk relasjoner - ta vare på kroppen - akseptere hvem du er - vise nestekjærlighet - lære nye ting - være en del av noe større - oppdag verden rundt deg - sett deg mål" Håper det går bedre med deg.
Avatar

Smoothie :D

okt 2 2017 - 00:00
Etter å ha slitt med depresjon i åresvis kom jeg tilfeldig borti en fyr som anbefalte meg en smoothie til hvert måltid. Men den måtte ikke inneholde vann, sukker eller noe annet enn rørt frukt og bær. Jeg var ikke spesielt positiv til at noe så enkelt skulle fungere, men jeg prøvde, og selv om det var ett styr og mas uten like i begynnelsen så klarte jeg en 3-4 smoothier om dagen. Jeg traff fyren tilfeldig igjen to måneder senere og han spurte meg hvordan det gikk med depresjonen. Uten å tenke svarte jeg; ja! stemmer det! Jeg var det jeg ja. Også fikk jeg litt angst. Alt hadde stilnet så gradvis at jeg ikke merket det og det er nå et halvt år siden. Jeg føler meg mye mer i balanse om dere skjønner, og det skal litt mer enn før til for at jeg går tilbake i de tanke banene. Det løser åpenbart ikke alt, men det stilner veldig den der jeg føler meg elendig tanke strømmen samtidig som kroppen føles mer med på notene. Det går sakte men sikkert riktig vei her for meg, og selvfølgelig som alle andre, har jeg funnet noe som fungerer så enkelt og greit må jeg bare dele det. :)
Til forsiden