Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hva er liv og hva er død?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hva er liv og hva er død?

mai 26 2023 - 22:44
Hva vil det si å være i livet?
Og hva vil det si å være død? Kan man dø uten at kroppen dør?
Når et menneske med en hjerneskade som gjør at det ikke er mulig å ha tanker,følelser og bevissthet bare holdes i live med maskiner og man skrur av de maskinene regnes ikke det som mord.
Hvis du kan defineres som en spesifikk samling tanker og følelser som utgjør din personlighet som er unik for deg, er vel det den du er?
Uansett hvor like noen er kan du ikke bytte ut en for en annen. Hva hvis du forandrer deg så mye at den du var er borte? Er du ikke død da? Skal man tvinge seg til å gå videre i livet som noen annen man ikke ønsker eller har valgt å være? Er det selvmord å avslutte livet da? I tilfelle hvem er det man dreper?
Avatar

Re: Hva er liv og hva er død?

mai 26 2023 - 23:06
Dette har jeg tenkt mye på, hva som er "oss". Jeg vil si at det er to "duer" og at "personlighets-duen" overskygger ofte det som kanskje er det mer essensielle. Det er rett og slett den livskraften du er. Helt uavhengig av personligheten

"Skal man tvinge seg til å gå videre i livet som noen annen man ikke ønsker eller har valgt å være? Er det selvmord å avslutte livet da? I tilfelle hvem er det man dreper?"

For et saftig spørsmål. Da kunne jeg like gjerne spurt, " er det selvmord å avslutte livet noensinne?"

Avatar

Re: Hva er liv og hva er død?

mai 27 2023 - 04:44
Jeg er helt sikker på at det finnes noen mennesker i undergrunnsmiljøene som kan svare på disse spørsmålene, eller i det minste sende deg i riktig retning. Lykke til med å finne dem!
Til forsiden