Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hva er et liv?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hva er et liv?

mai 3 2018 - 05:46
Jeg har ingen jobb. Jeg går på nettstudier, selv om jeg har ikke gjort så mye skolearbeid. Jeg er styremedlem i to forskjellige klubber. Den ene er grei, og den andre trives jeg godt med. Jeg er hjemme hver dag, og jeg spiser ofte to ganger om dagen. Jeg trener lite.

Jeg har lav stoffskifte, og jeg vet ikke om jeg har fortsatt depresjon. Jeg er sliten hver dag. Jeg er for sliten til å gjøre noe, for eksempel tegninger. Jeg har lyst å bli en tegneserieskaper, men jeg er for lat. Jeg vet at jeg bør spise og trene oftere, men jeg bor alene hjemme. Jeg har veldig få venner som er for opptatt til å være sammen med meg. De har jobb. Jeg har søkt jobber, og jeg vet at jeg kommer til å få en jobb en dag. Jeg skal vente da...

Som våren er her, dager blir lengre og netter blir kortere. Depresjon går og sover akkurat som bjørnen legger seg når vinteren kommer. Men jeg frykter at depresjon kommer tilbake. Hver vinter kommer den tilbake og slår meg tilbake til bunnen. Hvordan skal jeg få den til forsvinne før vinter kommer?

Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre lenger. Jeg har søkt på et universitet til høsten der jeg har lyst å studere japansk, men jeg er ikke sikker på at jeg kommer inn. Jeg har mistet en av mine eksamener på grunn av feil melding. Jeg går fortsatt i en veldig lang mørk tunnel som ender aldri. Når kommer jeg til å gå ut av tunnelen?
Avatar

Hei til deg

mai 3 2018 - 09:45
Ofte er det ikke bare hodet skyld man er deprimert/nedtrykt. Noen ganger er det en naturlig reaksjon på en hendelse eller situasjon.

Jeg ville fokusert på konkrete tiltak.

Sett del mål for å nå hovedmålet. For deg virker det som du alt vet det. Det er å studere. Det er hovedmålet.

Du er i et vakuum. Delmål er å få bestått den dritt eksamen du fikk feilmelding på.

For å nå delmålet må du ha en Ok hverdags rutine.

For å klare hverdagsrutinen må du ha noen gleder. Gleder er viktig. Leke.

Du må være mett, fått nok søvn, ikke tissetrengt. Ja, pluss få fylt opp litt på glede. Gleden din kan være en hobby, men det virker som du legger for mye «press» på tegning....så det funker ikke. Er du glad over noe annet? Ja, den siste er å være sosial i løpet av en uke. Du kan kombinere glede og sosial med en aktivitet dere gjør fast. Jogge hver søndag og avslutte med en god lunsj hos den ene av dere.
Avatar

Vel

mai 3 2018 - 09:52
Jogging er litt ekkelt. Alle disse friskusene. Det hjelper for hode, men fysj. Da ville jeg gjort det i skogen i fred og ro.

Dere kan jo finne en annen aktivitet... å gå på tur med hunder er trivelig....
Hvor bor du? I Oslo har de jo frivillig arbeid med hunder og katter.. Det hjelper
Avatar

Re: Hva er et liv?

mai 3 2018 - 09:55
Lav stoffskifte gir jo mange like symptomer som det å være nedtrykt.

Har du gått til fastlegen og sjekket at den er riktig regulert?
Til forsiden