Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hva er depresjon for deg?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hva er depresjon for deg?

des 19 2020 - 13:26
Oppgave: Forklar i mindre ord, din egen definisjon av depresjon. Hva føler, tenker og gjør du når en depressiv episode foretar seg?

Jeg kan gå først:

Min depresjon dukker av og til opp i etterfølge av konflikt, eller en sky av skam. Jeg tenker mindre rasjonelt, får vanskeligheter med å danne tanker, og følelsene tar overhånd. Disse følelsene virker ekte i situasjonen, men fremstår for meg uintelligent i ettertid, da det virker som en overfladisk følelses-respons.


Avatar

Depresjon

des 19 2020 - 13:59
Depresjon for meg skyldes ofte negative tanker og følelser som tar over. Det blir ofte en et overveldende rør av tanker og følelser om består av å skam, tragiskfølelse, følelsen av å være utilstrekkelig, følelse av håpløshet, meningsløshet o.l. dette gjør at jeg faller ned i ett sort hull som forsterker de tankene og følelsene, en ond sirkel! Helt utrolig smertefullt og skremmende med håpløshet tankene og meningsløshettankene...
Avatar

Depresjon

des 19 2020 - 22:37
Jeg kan føle en enorm avmakt. Den kveler meg sakte med sikkkert. Min depresjon har jeg alltid hatt siden jeg var liten. Skam, og det å ikke ville leve. Jeg er nok bipolar uten å ha fått diagnosen.
Avatar

Depresjon

des 20 2020 - 15:04
Takk for respons her, det er spesielt å lese. Det som er så spesielt er at alle har samme sykdom, men den er så personlig at ingen situasjon er lik. Gjerne legg til flere svar hvis dere ønsker.
Avatar

Hmm

des 21 2020 - 14:31
Håploshet,meningsløshet.tomhet.likegyldighet overfor livet men også mennesker.det er mørkt isolerende pessimistiske tanker og følelser.men mest føler man tomhet og likegyldighet.
Avatar

Depresjon

des 21 2020 - 18:47
Fin oppsummering, T2020.

I min tolkning er selvdestruksjon også fraværet av positiv oppførsel, altså det kan være en passivitet som hindrer bedring.

Aksept er noe jeg har undersøkt ved meg selv, det er fryktelig vanskelig å oppnå noe varig effekt. Det virker nesten som man glemmer å akseptere, så depresjonen blir som et «bakholdsangrep»

Hva med forebygging? eller er det i realitet en unnvikende atferd?
Avatar

Vanskelig

des 22 2020 - 00:20
Min beskrivelse av depresjon? Følelsen av at alt går mot mørket. Følelsen av å ikke reagere på vanlige menneskelige ting. Føle at man ikke passer inn noen steder.

Medisiner skrur jo alt helt av, og etter et par år blir dette vanskelig. Vanskelig å forholde seg til de rundt seg. Depresjon er veldig vanskelig å forklare, så det ender med at man trekker seg mer tilbake.

For meg er depresjon å falle helt ut av alt.
Avatar

Depresjon

des 22 2020 - 00:31
For meg er depresjon som et teppelagt mørke. Det er der konstant, men det er ikke alltid du tenker like mye over det, og når du gjør merker du at det kveler deg.
Avatar

Depresjon

des 22 2020 - 01:23
For meg er depresjon en slags skygge som er stor nok til å romme et rom og samtidig ta over meg. Når den tar over meg, har den kontroll over tanker, følelser og i verstefall handlinger. Hvis jeg blir sliten og ikke har mer energi, er det lettere for den å ta over kroppen min og noen ganger overgir jeg meg, da er alt absolutt sort. Jeg ser verden via et bittelite hull hvor resten er sort, inni det lille hullet hvor jeg kan se ut i verdenen kan du forestille deg at du har blitt tatt over en demon som vil deg vondt og du bare står på sidelinja og ser på de forferdelige handlingene. Du er paralysert og har ikke følelser.
Avatar

Depresjon

des 22 2020 - 02:56
I forkant av en depressiv periode vil jeg merke at energien sakte men sikkert blir mindre og mindre. Hodet mitt føles tyngre, og det kjennes ut som et press i noen deler i hodet mitt. Føles ut som jeg er dement til tider, med konsentrasjons- og hukommelsesvansker. Skyldfølelse, og flashbacks fra traumatiske barndomshendelser. Det kommer og går som regel.
Det virker noen ganger som at jeg har en «ond tvilling» som sitter å forteller meg at jeg ikke er god nok, pen nok, perfekt nok osv, og som forteller at jeg bør ta selvmord. Men den friske delen av meg vet bedre.
Avatar

Depresjon

des 27 2020 - 17:49
Vil ikke kalle mine perioder med depresjon så alvorlige, for klarer alltid på mitt vis- og med litt tid komme gjennom de og klare tenke litt positivt igjen- heldigvis!
MEN da jeg blir deprimert, så er det ofte total mangel på energi, og tomhet, og følelse av "ikke bra nok"...

Avatar

Re: Hva er depresjon for deg?

jan 1 2021 - 17:15
Tomhet og tristhet. At det ikke finnes noe som hverken er godt eller meningsfullt.
Avatar

Fint å lese

jan 11 2021 - 00:41
For meg er depresjon fravær av følelser velviten om dems fravær. De rasjonelle tankene prøver å finne en løsning, en mulig utvei. Det kan være alt fra gode til dårlige løsninger. Når jeg kjenner dette komme er det som en klump, en stein i magen som tar alt fokus. Jeg blir ofte redd, føler meg maktesløs, prøver å holde det skjult, men hvem er det man lurer.

Jeg blir desperat, men kaoset som oppstår gjør at alt bare blir verre.

For meg er det som en karusell, du blir kvalm og vil av, men du har ikke kontrollen.
Til forsiden