Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hukommelsen svikter

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hukommelsen svikter

juni 14 2017 - 21:25
Jeg vet ikke med dere andre, men jeg kjenner jeg er så innmari lei av å glemme ting. Jeg tenker ikke på å glemme nøklene osv, jeg tenker på å glemme ting som du burde huske fordi de er viktige. Idag satte jeg meg ned da jeg kom hjem fra jobb og oppdaget at jeg har glemt å ordne saker på jobb som jeg skulle gjøre før jeg dro. Jeg håper på at de som begynte etter meg ordner.

Ellers plager det å glemme ansikter og navn. De fleste klarer å huske den ene bedre enn den andre, for tiden driver ansikter å blande seg sammen. Idag så jeg en mann jeg trodde var min pappa, men han bor i Oslo og jeg i Sandnes. Viste seg å være en vilt fremmed. Slik har jeg hatt det lenge og det er både skremmende, irriterende, og urovekkende.

Har noen tips til hva jeg kan gjøre om kan hjelpe?
Avatar

Hei

juni 14 2017 - 21:44
Siden du skriver dette innlegget i et depresjonsforum, regner jeg med at du sliter med depresjon (?). I så tilfelle kan svikten i din hukommelse skyldes en bivirkning av medikamenter, eller selve depresjonene (begge forhold fører til biologiske endringer i hjernen). Da bør du rådføre deg med fastlegen din, og forklare situasjonen din.

Dersom du ikke sliter med depresjon eller noe, kan du styrke hukommelsen din ved blant annet repetisjon og trening; for eksempel er en god læring og -hukommelseteknikk å tegne tankekart. I tillegg hjelper det å forbinde det du vil huske med noe du kan ifra før, eller noe relatert til din hverdag. Å repetere innebærer å mentalt "pugge" det du vil huske!

Ellers hjelper det å spise sunt, trene, og knaske omega-3 kapsler.
Til forsiden