Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hodet over vannet

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hodet over vannet

juli 21 2019 - 15:41
Hei. Har nå vært sykmeldt (er på aap nå) i 2 år med depresjon. Har vært syk en gang tidligere med depresjon (for 5 år siden) men det kan ikke sammenlignes med det jeg er inne i nå. Følges opp av DPS og lege, prøvd flere ulike medisiner og i det hele tatt prøvd mye. Likevel føler jeg meg helt på bånn. Jeg greier ikke teknikkene for å forhindre grubling som vi snakker om i terapi, alt føles bare helt håpløst ut. Har nok vært flink pike i mange år, og når jeg nå ikke får til noen ting for å bli bedre blir alt bare veldig svart. Sliter nok med å prøve å holde en døgnrytme, spise måltidene og de helt basice tingene. Fikk påvist engstelig unnvikende personlighetsforstyrrelse under en innleggelse på DPS i vår. Dette sliter jeg veldig med. Kjenner meg igjen i mye av tegnene men det føles så vondt ut. Jeg som alltid har jobbet og stått på, plutselig er jeg unnvikende. Vil det si at jeg unnviker å bli frisk fra depresjonen jeg går igjennom nå? Hodet mitt føles ut som en stor svart sky nå. Håper på respons, føler meg så alene med alle disse tankene.
Avatar

Re: Hodet over vannet

juli 21 2019 - 15:59
Hei@Orkanen84!

Jeg skjønner at du har det tøft og at du har hatt det tøft en god stund nå. Det hjelper sikker lite å si at du ikke er alene i denne situasjonen, men vi er mange som er eller har vært der.

Om det er en trøst, så vil ting bli bra igjen - det vil bare ta litt tid.

Flott at du får hjelp, men du må nok også mobilisere den lille energien du har til å prøve å gjøre noe lystbetont. Viktig at du får gjort ett eller annet som får deg vekk fra denne karusellen av tunge tanker.

Nå vet jeg ikke hvor du bor, men selv så har jeg gått mye og hatt stor glede av øyhopping med båt i Oslofjorden. Har badet alene, plukket bringebær på Gressholmen, fisket, snakket med folk jeg har møtt da familien ofte har blitt for slitsomt og vanskelig, spist en is, hørt på god musikk m.m

Ikke sikkert noe av dette er for deg, men prøv å få tankene over på noe positivt, selv om det bare er for noen minutter. Prosessen er i gang da:)

Stå i det og så vil du se at ting vil falle på plass etter hvert:)


Til forsiden