Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hjelp? Har du noen tips?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hjelp? Har du noen tips?

aug 28 2019 - 18:20
Hvordan har jeg det... vel det går ikke perfekt og heller ikke bra.. Jeg har blitt så veldig tom og likegyldig. Føler ofte at jeg ikke har noen grunner til å fortsette.. vel, klart jeg har, men likegyldigheten min gjør det vanskelig og også selvmordstankene.
Jeg prøver å finne glede og gjøre de tingene som gjør meg glad men til ingen nytte. Jeg har ikke noe energi igjen...
I følge psykologen så går jeg under veldig alvorlig depresjon, så det jeg lurer litt på, hva løfter din psykiske helse? Hvordan kommer man seg opp igjen? Alle snakker om tålmodighet menne...tålmodighet er noe dritt også..
Avatar

Re: Hjelp? Har du noen tips?

aug 28 2019 - 21:10
Leit å høre at du fortsatt opplever stor motgang. Selv har først og fremst blitt godt hjulpet av rett type anti-depressiva, som tar brodden av det verste. Det tok meg lang tid å innse at det kunne være til hjelp for meg, etter at den første typen jeg prøvde ikke fungerte optimalt i lengden, men det ble merkbart bedre etter at jeg fikk prøvd en annen variant.

Ellers får jeg selskap av hund innimellom, som hjelper enormt mye. Vil virkelig anbefale det hvis du har mulighet. Jeg har lånt et par hunder via bekjente, og det var først søstra mi som kom på å spørre etter hund å låne via en lokal hundegruppe/-side på facebook, så jeg har endt opp med å låne samme hund via henne. Det er noe eget med å flytte fokus over på en firebent venn som ikke viser annet enn hengivenhet og aksept.
Avatar

Re: Hjelp? Har du noen tips?

aug 29 2019 - 06:47
Tusen takk for svar gummihjerte.
Jeg gikk jo på en type angst/depresjon medisin tidligere i sommer men de fikk jeg veldig sterke bivirkninger på så jeg måtte stoppe med de på dagen. Etter den medisinen så ville legen at jeg skulle vente til jeg var på plass hos psykolog, og høre videre hva dem anbefalte. Psykologen mener jeg nå burde vente til etter utredningen før dette er å anbefale, så velger å høre på hun.

Hund det har jeg, og du har helt rett, det er mye glede i dem. Men jeg føler generelt ikke så mye glede lengre så det er vanskelig..
Avatar

Re: Hjelp? Har du noen tips?

aug 30 2019 - 17:46
Jeg skjønner.

Det er leit å være der, ja. Har vært der selv, og husker hvor håpløst det føltes, selv i selskap av dyr.

Kom på at jeg også bruker noen verktøy via youtube for å prøve å samle meg; ASMR-videoer og noe som heter binaural beats.

Det første er videoer i ulike former, laget for å stimulere en bestemt avslappende følelse, gjennom elementer som hvisking/rolig prat, rollespill rundt personlig oppmerksomhet, og diverse andre lydbilder som kan fungere som triggere for den samme følelsen.

Det andre er lyder/musikk i bestemte frekvenser som påstås å hjelpe på ulike måter; f.eks ved å dempe uro, øke konsentrasjon og fokus, dempe smerte m.m. Jeg syns de melodiske variantene er mest effektive/avslappende.
Avatar

Hei.

aug 30 2019 - 20:29
Jeg pleier å si har du en venn, et hjem, en jobb eller noe å gå til vill mann ikke ha depresjon. Ingen piller vill hjelpe. Mann trenger et nytt mønster i livet ny påfylling med kjærlighet å glede ☺️
Avatar

Catalaya

aug 30 2019 - 21:36
Det stemmer ikke for alle. Folk er deprimerte av ulike årsaker, så det er ikke noen bestemt mal på hva som hjelper folk til å få det bedre. For noen hjelper det med de tingene du nevner, for andre er det terapi og/eller medisin som er nøkkelen, eller noe annet igjen. Det er også verdt å huske at noen er deprimerte som en reaksjon på ett eller flere andre belastende helseproblemer, som f.eks ved kronisk sykdom som kan være svært fysisk begrensende.
Avatar

Re: Hjelp? Har du noen tips?

aug 31 2019 - 09:40
gummihjerte: Tusen takk for svar og også tips, jeg skal sjekke ut både videoer og lydklipp som du nevnte. Føler jeg må prøve alt, begynner å bli litt desperat her.

cayalaya: tusen takk for tips. Her må jeg dessverre være enig med gummihjerte. Det stemmen ikke for alle, å det stemmer nok ikke for meg.
Til forsiden