Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hjelp! Deprimert student.

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hjelp! Deprimert student.

sep 14 2016 - 01:33
Hei,
jeg er på 3.året på et studie jeg har villet gått på hele tiden. Kjenner ingen på hverken studie eller i emnene jeg har valgt da jeg gikk 1.året et annet sted. 2. Året tok jeg et annet fag som breddeår. Jeg har fått et verv som kan være bra å ha og en bra erfaring. Likevel er jeg deprimert. Det begynte i vår, jeg overlevde sommeren med sommerjobb etc. Men nå har alt sagt stopp. Jeg greier ikke å komme meg på forelesning og når jeg gjør det greier jeg ikke å følge med for jeg blir helt paranoid og tenker at alle synes jeg er dum, feit, stygg osv. Jeg sliter med å sove og det å stå opp. Er ikke det at jeg er så trøtt at jeg må sove lenge men jeg har ingen motivasjon eller lyst til å stå opp. Jeg har lest noe pensum men sliter med å holde følge.

Jeg har slitt med dårlig selvbilde lenge og har et komplisett forhold til mat. I løpet av de siste ukene har jeg garantert gått opp i vekt pga. trøstespising.

Hjelp! Hvordan kan jeg komme meg ovenpå igjen? Noen ganger har jeg dårlige dager også blir det bedre, men nå er jeg helt på bunnen. Har vært det før(for flere år siden). Vet ikke hva jeg skal gjøre. Hater å værr student med den "friheten" det gir. Jeg trenger noe fast. Rutiner. Jeg er så sliten og lei.
Avatar

Re: Hjelp! Deprimert student.

sep 14 2016 - 10:05
Var lenge i samme situasjon som deg, var helt tiltaksløs og deprimert, og for meg startet det også på tredje året.
For min del valgte jeg bare å holde ut, og med det gikk karakterene rett ned.
Samme som med deg slet jeg med å finne venner, de jeg ble godt kjent med i begynnelsen skaffet seg enten jobber andre steder eller sluttet på studiene, og derfra røk kontakten med dem også.

Jeg vil ikke at du skal gjenta de samme valgene som jeg gjorde, for det resulterte i at jeg møtte veggen og fikk dårlige karakterer. Gikk på en utrolig smell en høst, hvor jeg til slutt endte opp med å ta 10 studiepoeng fordi jeg bare lå inne og gråt hele tiden.

Rett og slett, søk hjelp. På utdanningssteder finnes det folk som kan hjelpe deg, enten en skolepsykolog eller studentpsykolog. Jeg oppsøkte ikke psykolog før jeg var helt ferdigutdannet, og jeg angrer på det i dag. Jo tidligere du begynner, jo tidligere kan du begynne å mestre livet igjen.
Det var i hvert fall slikt det fungerte for meg. :) Jeg er for all del ikke kvitt de samme følelsene som du har, men jeg har lært meg bedre å mestre dem!
Håper du finner veien videre, jeg vet hvor energiløs man kan føle seg, men man må bare prøve.
Avatar

Re: Hjelp! Deprimert student.

sep 14 2016 - 23:58
Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Det som er så fælt er at jeg vet at familien min ikke liker meg. Da blir det vanskelig å skulle like seg selv. Det er så mye rivalisering, baksnakking og misunnelse. Jeg vet aldri hvor jeg har folk.
Avatar

Å ikke kjenne noen

sep 15 2016 - 22:33
Hei. Å ikke kjenne noen er tøft. Hvorfor tar du er studie et nytt sted?
Avatar

Re: Hjelp! Deprimert student.

sep 16 2016 - 01:34
Fordi de hadde bare årsstudium der jeg tok 1.året og 2. året tok jeg der jeg er nå, men da hadde jeg "valgfag"/breddeår, så de jeg ble kjent med da går noe annet nå. I tillegg var det med fadderuke osv. Nå hoppet jeg på et studie på 3.året og alle de som tar emnene jeg tar har jo sine nettverk og bekjentskaper. Det har ikke blitt naturlig å ta kontakt med noen heller, spesielt ikke nå så sent.
Avatar

Deprimert student

sep 19 2016 - 19:00
Hei, jeg har vært deprimert student.

Husk at du ikke er utdanningen din. Du er deg! Du er en fantastisk person, og ikke dine måloppnåelset.
Til forsiden