Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hei småfolk!

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hei småfolk!

feb 21 2017 - 13:20
Vi tenker mye på alle manglene i livet, alle problemene vi møter på. Jeg tror vi har mye nytte av å lære oss å fokusere mer på gledene og godene vi har. De er privilegier. De er lysglimt vi kan klamre oss til når håpløshet tar over.
Enda så små detaljer det er snakk om, hva verdsetter du?

Nå sitter jeg og vifter med tærne. Jeg har følelse i beina. To sterke bein jeg kan gå og løpe med. De bærer meg ut i verden hvor jeg kan utforske skog og gjøre ting jeg liker. Jeg er frisk! Jeg har hud som kan kjenne varmen fra sola, og varm vind om sommeren. Jeg kan høre fugler som kvitrer, fantastisk musikk og latter fra andre mennesker. Jeg kan lukte. Frisk luft og krydder fra god mat. Kanskje jeg skulle bake kanelboller en dag? Lukten av varm hvetebakst og kanel. Søt smak på tunga. God metthetsfølelse og kos.
Jeg har en jobb som gjør meg økonomisk trygg. Jeg har huslån og regninger jeg fint kan håndtere, samtidig som jeg kan kjøpe ting jeg har lyst på, som kino, klær eller ting til huset. Små gaver til de jeg er glad i, opplevelser med dem for å vise hvor mye jeg setter pris på dem.
Det er så deilig å ikke måtte organisere og planlegge hvordan jeg skal klare å betale ned gjeld, måtte spørre om lån av familie. Jeg klarer meg selv. Jeg har tatt gode valg, jeg har spart penger. Jeg har ikke fullført videregående, men jeg har det kjempebra likevel.
Jeg er kreativ og kan lage noe som får meg og andre til å smile. Kanskje jeg skal gjøre det i dag? Overraske noen, gjøre noe spesielt for dem som gjør dagen deres bedre?
Jeg støtter og hjelper de jeg er glad i, vil det beste for dem. Jeg bryr meg om de som trenger det mest.
Noen dager føles det som jeg ikke orker noen ting. Ikke vil gjøre noen ting, eller treffe noen. Jeg prøver å bli bedre til å gjøre det uansett. Presse meg til å legge fra meg tanker om at det bare blir slitsomt, stressende eller pinlig. Jeg vet at ofte blir det bedre enn jeg har tenkt om det på forhånd. Følelsene mine vet ikke alltid best. Noen ganger ødelegger de for meg! Det er ikke bra for meg å fokusere på det negative, det er ikke bra for meg å frykte det jeg tror vil skje. Jeg fengsler meg selv og hindrer bedring. Jeg må endre det jeg kan kontrollere, meg og mine tanker. Motgang vil ramme meg, men jeg bestemmer hvordan jeg håndterer motgangen. Gjør jeg det større enn det trenger å være, blir det bare vanskeligere å overkomme.
Jeg har noen utfordringer jeg sliter med, men jeg har så mye annet også. Jeg må bare huske å legge merke til dem. Og utfordringene gjør meg sterkere. De gjør at jeg lærer om livet og hvordan jeg skal overkomme dem. Og de gjør at jeg kan hjelpe andre som sliter med det samme.
En kommentar fra et annet menneske er ikke alltid det jeg tolker det for å være. Det er ikke noe galt meg meg selv om noen ser på meg. Kanskje de så ekstra fordi jeg lignet på noen, kanskje syntes de jeg så trist ut. Kanskje hadde jeg en flekk på kinnet. Kanskje er de interessert i meg! Hvorfor skal jeg da anta at de synes jeg er stygg eller rar? Det er ikke rettferdig. Jeg frarøver meg selv selvtillit, og det må jeg slutte med.

Hva setter dere pris på i verden og med dere selv? Hvilke gode minner har du? Hvilke tanker ødelegger for dere?
Avatar

Fantastisk hjortelort! :)

feb 21 2017 - 15:02
Har ikke tid til å skrive så mye her nå, men jeg har veldig stor sans for alt det du skriver. Dessuten skriver du godt! Jeg lurer på om du på en måte fikk venneforespørselen min, men at du ikke får til å bekrefte den? Eller har du ikke fått noe som helst?
Avatar

Re: Hei småfolk!

feb 22 2017 - 01:14
Hei, jeg har ingen forespørsler nå nei. Men har sendt en ny til deg. Rart at det ikke skulle gå?
Avatar

Re: Hei småfolk!

feb 27 2017 - 12:55
Jeeeeg eeer takknemlig for:

StrømStrøm er fett
Gjør livet lett
Gjør huset hett
En nice middagsrett
Slipper å bruke vaskebrett
Tjohei?
Avatar

Re: Hei småfolk!

feb 27 2017 - 22:41
Det er godt å lese noe positivt Hjortelort, jeg kjenner meg igjen i nesten alt du nevner.

Jeg er takknemlig for mange ting, kanskje er det derfor jeg ikke er så deprimert nå?

Jeg er takknemlig for hver tåre som triller ut av mine øyne. Når jeg var som mest deprimert kunne jeg være trist, men ingen tårer kom. Å gråte er viktig, å etter tårer kommer ofte latter.

Jeg blir glad når jeg kan hjelpe noen andre. Bare enkle ting som å måke snø, bære noe tungt eller ta oppvaska for noen. Jeg er glad når folk liker maten jeg lager, når de tar en vaffel eller bolle til.

Jeg har masse utdanning og kunne sikkert hatt en viktig jobb, men vet ikke om jeg orker det. I stede jobber jeg til minstelønn, men kunne heller ikke hatt bedre kolleger. Det er noe befriende med å jobbe på "gulvet", alt er slik det er. Man hjelper folk direkte, man løser deres problemer der og da. Når man går hjem fra jobb har man fri, man går ikke å grubler på arbeide hele tiden.

Folk klager ofte på at de ikke har utdanning, på at de ikke er der de vill være i arbeidslivet osv. At de vil være en del av en sosial elite, bo i et større hus i et bedre nabolag osv.

Jeg er glad for at jeg ikke tenker slik lengere, at jeg setter pris på det jeg faktisk har. Alt jeg har mistet har ført meg dit jeg nå er. Ikke ville jeg miste det, men det var ikke opp til meg å bestemme. Å innse at man ikke rår over hvem som dør, hvem kona blir forelsket i og forlater deg for. Å innse at man har gjort så godt man kan. Ja da lever jeg i alle fall i fred, da sover jeg godt hver natt.

Håper det ga litt mening...
Avatar

Re: Hei småfolk!

feb 27 2017 - 23:25
Nydelig skrevet og veldig bra innstilling!
Tårer hjelper oss å få utløp for vonde følelser. Det gjør godt å gråte også, å la "maska" falle. Man er seg selv, naken og sårbar. Ekte. Takk for påminnelsen!

Jeg merker bedring etter jeg startet prosjektet mitt. Jeg er roligere inni, og sinnsstemningen er lettere. Smiler jeg til meg selv er det lettere å se at jeg er vakker. Jeg får en glød og linjer rundt øynene jeg liker.
Smiler jeg til andre, smiler de tilbake. De er hyggeligere i retur, og jeg ser jeg nesten overrasker dem ved å møte fremmede med et smil. Som om de blir vekket ut av tåken av likegyldighet, for de må kikke to ganger :) Jeg ser de setter pris på det, og hvis jeg kan få et annet menneske til å smile noen sekunder den dagen, så er det verdifullt for meg. Det gjør hverdagen lettere, selv om jeg tenkte det ville bli et slit å være hyggelig en hel dag. Jeg tok feil!
Jeg prøver å være mer åpen og positiv mot de jeg jobber med. Gjør smårare ting som vi kan le av sammen, fremfor å begrense meg i frykt for at de skal le AV meg. Det er hyggelig. Gjør arbeidsdagen lettere.
Det er deilig å ikke være så kritisk og dømmende mot seg selv. Jeg slapper av. Er mer fornøyd.
Det er befriende å ikke måtte yte mitt beste konstant. Det er frihet i det å melde seg ut av samfunnsjag etter å fremstå så veldig stolt og vellykket.

Kommer absolutt til å fortsette med prosjektet mitt!
Avatar

Re: Hei småfolk!

feb 28 2017 - 01:21
Hvis du var en sjøstjerne, hvilken arm ville du vinket med?
Avatar

Re: Hei småfolk!

mars 21 2017 - 12:44
Takk for en veldig fin tekst. Viktige påminnelser om ting og hendelser man ofte tar for gitt i det travle samfunnet. Jeg tror jeg skal lese denne igjen hvis tankene glir over i feil spor, og heller glede en person som står meg nære.

Det du skriver om kommentarer er noe jeg har tenkt på. Det er lett å ta det til seg og gå i forsvarsmodus med en gang, og kanskje slenge noe negativt tilbake på ren refleks. Men, man har alltid et valg! Man kan stoppe opp og tenke før man svarer, hvis man i det hele tatt svarer. Velger man å ta i mot sårende kommentarer, så gjør man de sårende. Hva om man heller stopper opp et lite sekund, og svarer at; nå velger jeg å ikke ta i mot det du sa, men jeg er veldig interessert å vite hvorfor du sa det. Som oftest er det fordi personen føler seg mindre bra av grunner man ikke har forutsetting for å vite, eventuelt personen rett og slett har en dårlig dag grunnet ting som skjer på andre arenaer.
Til forsiden