Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Har noen opplevd muskelsvakhet/muskelsvikt på trening pga depresjon?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Har noen opplevd muskelsvakhet/muskelsvikt på trening pga depresjon?

sep 6 2023 - 20:49
Hei!
Litt bakgrunnsinfo:

Jeg er godt vant med å trene, både styrke og kardio. Det siste året har jeg vært en del nedfor, men etter sommeren har jeg vært ganske deprimert. Jeg klarer å jobbe og å gjøre som jeg skal, men er helt utkjørt og nede mentalt. Depresjonen inntraff spesielt etter jeg kom hjem fra ferie, da jeg mistrives i byen jeg bor i nå. Her er problemstillingen:

Da jeg kom fra ferien skulle jeg trene, som normalt (trente også i ferien, så hadde ikke noe opphold). Jeg skulle ta en styrkeøkt på bein, men kom ikke lengre enn noen minutter inni oppvarmingen, som bare var lette mobilitetsøvelser, før jeg (uten å gjøre noe som helst, stod basically stille da dette skjedde) fikk noe som kan beskrives som en helt enorm tilstrømming av melkesyrekrampe på forsiden av begge låtene, uten å bevege meg, for så at beina ble kjempesvake, og det ble vanskelig å stå. Jeg gav opp treningen med en gang, og fikk etter en stund kavet meg hjem. De påfølgende dagene hadde jeg så gangsperre som jeg ALDRI har hatt før! Og det uten å gjøre noe som helst, rakk jo knapt å varme opp! Jeg tok kontakt med lege, ble undersøkt og tok blodprøve, og ingenting i veien.

Tenkte dette kanskje var et engangstilfelle, så jeg kasta meg i trening igjen, men kun spinning og en kardio-gruppetime, og disse gikk ganske fint. Jeg bestemte meg så forrige lørdag for å prøve ei ny styrkeøkt på bein, og AKKURAT det samme skjedde igjen! Var hos legen igjen, og ble henvist til MR av hele kroppen, og utredning av MS. Likevel er det liksom ingen diagnoser som jeg og legen min får til å stemme helt. Ingenting passer helt liksom, og derfor begynte jeg nå å tenke på depresjonen min. Det må understrekes at disse symptomene jeg opplever er VOLDSOMME, så det sitter LANGT inne å tro at det er grunnet depresjonen, men jeg er åpne for alle forklaringer, da jeg bare vil fungere normalt på trening igjen, som er så viktig for meg.. :/

I dag var jeg på spinning, og igjen gikk dette selvsagt bra! Selv om jeg merker at noe ikke er helt som det skal. Jeg føler meg svakere i kroppen generelt, og tar ikke lang tid før beina blir skjelvne hvis jeg feks tøyer ut eller står litt lenge i en bestemt stilling. Kroppen min føles generelt svak ut, sånn helt plutselig. Er det noen som kjenner seg igjen eller kan gi noe input på dette?? :/ Det er helt grusomt å ikke kunne fortsette styrkeøktene på beina, spesielt når man er deprimert og føler trening hjelper..

Plis, anyone!
Til forsiden