Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Har noen noen tips for å komme seg ut av negative mønstre?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Har noen noen tips for å komme seg ut av negative mønstre?

sep 25 2020 - 10:45
Jeg er inne i en periode der jeg ikke liker meg selv noe særlig. Jeg trives ikke i det livet jeg lever. Det frister mer å sove enn å være våken. Uroen vokser i meg. Jeg gjør mindre av det jeg liker og utsetter å gjøre det jeg er godt for meg. Jeg har mange negative tankerekker og føler meg som en byrde for andre. Disse negative mønstrene har vedvart over år. Det å ligge i sengen og små-sove gir avbrekk fra det vonde. Men jeg kommer for seint til avtaler, utsetter og jeg gruer meg til å treffe andre. Jeg vil komme meg ut av dette. Jeg vil forhindre at dette skjer igjen. Jeg ønsker å finne mestring og strategier. For å komme meg raskere ut av det og helst forhindre at det skjer igjen. Bli unstuck. Hvilke erfaringer har dere?
Avatar

Hei

sep 25 2020 - 23:07
Det høres ut som du har sett deg selv fra utsiden og skjønner at det er behov for endring..Synes du er så modig å skrive her og spørre om råd.Det er kanskje viktigst å starte med ha en vis struktur over dagen og følge en vis rutine..Å starte med det er sikkert vanskelig ..forskningen sier at rutiner etableres etter 6-7 dager..av å klare gjøre samme ting i den perioden.For eksempel ha fast leggetid og å våkne hver dag til samme tid ,symtarte dagen med en 15 minutter lett trening og legge tider med å slå av mobil 1 time før leggetid..og leseisteden/lytte til meditasjons musikk..Etterhvert kan du beggyne med daglige turer i naturen..Off fylle på ..når du får overskudd..kurs/skole/jobbmesse lykke til.:)Det er utrolig fint at du har satt deg som mål å endre livet ditt til det bedre.:):)Masse lykke til!Du er verdifull!
Avatar

Tanker!

sep 26 2020 - 22:31
Fine forslag fra Tolerant!
Rutiner er utrolig viktig og en god støtte, det er ikke lett npr en er nede. Men begynn i det små og øk etterhvert. Da vil du etterhvert føle litt mestringsfølelse og øike deg selv bedre. Strever med det samme her! For meg er det en slags angstfølelse som stopper meg i å gjøre det jeg vet jeg må gjøre!
Heier på deg!
Avatar

Mål som kan endre livet ditt

sep 30 2020 - 10:17
Takk for svar @tolerant og @usikker01.
Det å finne mestringsfølelse tror jeg et viktig stikkpunkt! Å se seg selv utenfra og kjenne behov for forandring er vanskelig. Hvis det tar ca en uke for å etablere nye vaner så kan det være overkommelig. @usikker01 tar opp noe jeg kjenner meg igjen på: at angstfølelse stopper meg å gjøre i det jeg vet jeg må gjøre. At det er viktig å begynne i det små og øke over tid. Det tar mot å
spørre om hjelp og det kan være skummelt å være åpen.

Hvis jeg forstår det rett kan dette med å ha struktur over dagen. Å bestemme seg for en ting som man vil endre på og som man jobber med og gjør hver dag i en periode. Etter ca 1 uke vil dette gå lettere.
Fast leggetid og våkne/ stå opp til samme tid hver dag.
Øve seg på å legge fra seg mobilen oftere, spesielt før leggetid.
Ro ned og avslutte dagen med rolig musikk og/ eller lesing av en bok.
Starte dagen med 15 minutters lett trening.
Etter hvert begynne dagene med tur i naturen.
Og der i fra fylle på med mer: (kurs/ skole/ jobbmesse)

Takk for fine svar og lykkeønskninger :)
Du er verdiful!
Til forsiden