Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Har noen erfaring med å søke hjelp

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Har noen erfaring med å søke hjelp

okt 26 2021 - 08:38
Hei,
Har endt opp i en vond sirkel der jeg ender opp med mørke tanker, klump i halsen, vondt i hjertet og den typen. Selvmord er en av tankene som popper opp hele tiden når jeg tenker på noe dumt, som i at det virker som et godt alternativ, og at det er beste løsning på de andre tankene jeg har.

Jeg liker å tenke jeg har en enorm livsglede å at høydepunktene jeg kan ha i livet er verd slitet, som ironisk gjør tankene om å dø enda vondere. Jeg er absolutt innstilt på å slite igjennom livet å dø på en noenlunde normal måte.

Mange om ikke alle norske sider jeg leser om slike psykiske lidelser, mental helse, selvtester ender med samme forslag; Få tak i hjelp. Nødtelefon, legevakt, fastlege, psykolog.

På samme måte jeg ikke vil plage bekjente, eller ha tanken om hva folk tenker om meg på grunn av dette, har jeg problemer med å ta kontakt med hjelp.

Er det noen som har vært i samme situasjon og har råd?
Avatar

Jeg betalte selv.

okt 26 2021 - 08:58
I 2018 hadde jeg mye mørkt som kvernet oppi hjernen, og jeg visste samt ventetiden på psykolog m henvisning er 6mnd i denne kommunen ( om det ikke er akutt)

Vet at kommuner har lavterskel tilbud m psykiatrisk sykepleier ( grupper / kurs ) Men kvaliteten er nok varierende, og ikke så fristende å søke hjelp om man vil holde det skjult.

Jeg fant en coach i mitt nærområde- og fikk en del gode tips der.
( stategier mot automatiske negative tanker)
Blir ikke d samme som psykolog , da de ikke har helt den faglige tyngden, livsstilcoach er mer på fremtidsrettet personlig utvikling.

Har hatt psykolog ifjor, men syns egenlig at coachen var mer nyttig ( lærte meg verktøy Jeg kan bruke) betalte selv da 900kr timen elsn..var helt nødvendige anvendte penger for min del.
Avatar

Livserfaring

okt 26 2021 - 14:48
Det er ingenting galt i å spørre sine venner om de vil bistå deg i prosessen med å få riktig hjelp - det er jo det man har venner til! (Å lesse alle sine problemer over på andre er noe helt annet, da blir folk bare sure og vil ikke ha noe med deg å gjøre.)
Avatar

Ja, flere ganger

okt 26 2021 - 21:16
Har vært gjennom dette mange ganger. Bare ta kontakt med meg hvis du trenger noen å prate med <3
Avatar

Har forsøkt flere ganger

nov 17 2021 - 05:13
Hei
Jeg er nå 49 år, og har slitt med psyken siden barneskolen
Har gått i terapi 3 ganger tidligere, uten at det hjalp nevneverdig.
Jeg vet hvorfor, jeg var ikke klar, jeg var redd for at terapeuten skulle bli sint på meg hvis jeg sa noe dumt, og jeg var redd for å erkjenne hva jeg sliter med, å åpne dørene til minner og tanker jeg har slitt med hele livet var ekstremt skremmende.
I sommer kom det et vendepunkt, siste av barna dro for å studere, og plutselig var det ingen jeg trengte å "være sterk for" rundt meg lenger, og alt falt fra hverandre og jeg gikk inn i en dyp depresjon.
Kontaktet kommunens innsatsteam og legen min, og har nå kommet inn hos dps etter 2 måneder i helvete.
Forskjellen i forhold til tidligere forsøk er at nå er jeg klar, jeg vet at det er jeg som må hjelpe meg selv, ved å åpne opp og prate, og la folk komme innpå å hjelpe meg, og jeg har nå åpnet dørene jeg aldri har åpnet før.
Det er tøft, men jeg Vet at nå blir det annerledes, denne gangen skal jeg bli bra, frem til da henter jeg mye styrke i håpet og hos folk jeg har blitt kjent med på ptsd (som er en av tingene jeg sliter med) grupper på FB.
Til forsiden