Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Har jeg satt dato for når det er over?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Har jeg satt dato for når det er over?

mars 3 2022 - 21:57
Hei.

Jeg ble diagnotisert med alvorlig depresjon for ca. 2 år siden. Psykolog og fastlege mener begge at det kan høres ut som jeg har hatt depresjon siden tidlig tenåra, men at jeg, som gutter typisk gjør, ikke snakker om følelser. Hadde en søster som slet MYE med depresjon, selvskading og flere forsøk på selvmord. Tenkte at mine problemer ikke kunne sammenlignes med henne, så ville ikke bry foreldrene mine med enda mer...

De siste 6 månedene har tanker om selvmord økt raskt. Jeg har gått fra å spøke lett om det, til å tenke på hva som ville skjedd om jeg hadde hoppa foran toget, utfor kanten osv, til å bli mer uforsiktig; kjører uforsiktig når jeg er alene på veien og i bilen, slipper rattet i stadig lengre øyeblikk, lukker øynene, ser meg ikke om for før jeg krysser veien til å rett ut planlegge for det.

Det siste jeg gjorde var å skaffe meg en livsforsikring og sette samboeren som personen som skal få utbetalingen når jeg går bort. Vi har to barn sammen, en bolig og andre økonomiske forpliktelser. Jeg har derfor ikke nevnt disse tankene for hverken lege eller psykolog - ingen andre enn dere som leser dette. Grunnen er at livsforsikringen ikke gjelder dersom jeg tar livet mitt før det har gått ett år siden jeg tegnet forsikring. Jeg frykter at om det havner i noe register at jeg har hatt tanker om dette før jeg tegnet forsikringen så kan det påvirke utbetaling til samboer.

Jeg følte en utrolig lettelse etter jeg signerte forsikringen - gikk selvfølgelig for den med best utbetaling. Nå vet jeg at familien ikke vil lide økonomisk ved min bortgang. De klarer seg fint videre uten meg og kan kjøpe ut bolig slik at de starter gjeldsfrie. Føler det som en lettelse at jeg omsider kan gjøre det.

Takk for at du leste.
Avatar

Hei StrandetNordlending

mars 4 2022 - 00:38
Vi ser med bekymring på melding din.
Nettopp derfor ønsker og håper vi at du vil bruke tjenestene våre, både her på Forumet, chat, på Sidetmedord/meldingstjenesten, eller vår døgnåpne Hjelpetelefon på 116 123.

Mvh
Administrator
Avatar

Kjenner din følelse

nov 23 2022 - 16:54
Sånn som jeg har skjønt så gjør det ikke det. Altså havner i noe register.

Jeg er selv i helt samme situasjon som du!

Tegnet livsforsikring forcen måned siden.
Så nå att den kun gjelder fra ett år etter. Er bare for min del å holde ut disse 13 måneder.

Er standart hos alle forsikringsselskaber har jeg lest.

Takk for lesing!
Til forsiden