Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Håper noen leser dette

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Håper noen leser dette

jan 19 2020 - 00:31
Vanskelig å vite hvordan man skal begynne så jeg hopper rett i det. Jeg sliter så utrolig fryktelig med alt, slitt i ca 10 år. Kveer meg for å be om hjelp etter å ha blitt tvangsinnlagt 4 ganger. Føler at uansett hvem jeg prøver å forklare følelsene for møter jeg bare en vegg. Jeg har i steden nå bare trekt meg tilbake å blitt et skall av meg selv. Men jeg vil ikke ha det sånn lenger, jeg vil ha et normalt liv. Alt virker som et ork, hver eneste lille gjøremål føles som et maraton. Jeg klarer ikke noen ting.i tillegg til depresjon har jeg også hatt perioder jeg har gjort mye dumt, så utrolig flaue ting at jeg aldri har fortalt en sjel om det. Men hver gang jeg vurderer å spørre om hjelp knyter det seg i brystet å jeg får nesten ikke puste. Vet ikke hva jeg skal gjøre. Eller , jeg vet hva jeg burde gjøre men klarer det ikke.
Avatar

Re: Håper noen leser dette

jan 20 2020 - 18:23
Har ikke noen gode råd, ville bare sende deg noen gode tanker.
Avatar

Re: Håper noen leser dette

jan 20 2020 - 21:45
Det et veldig snilt. Føler som jeg bare sitter å venter på at resten av livet faller i grus.
Avatar

Takk

jan 21 2020 - 12:12
Ja , nå har jeg ihvertfall bestilt time hos legen. Håper bare jeg klarer å forklare.
Avatar

Re: Håper noen leser dette

jan 21 2020 - 12:33
Ønsker deg lykke til.
Noen tips som kan gjøre besøket hos legen enklere. Noen skriver ned det de føler og tenker, hva med å vise det du har skrevet her? Ikke hver redd for å gråte om du føler tårene presser på, slipp det ut, du er i trygge omgivelser. Stå på ditt og fortell at du trenger hjelp.
Er legen din helt hjernedød så ikke ta det negativt, bytt lege, kanskje dere har psykisk helseteam i kommunen som er lavterstekelstilbud? Det pleier å være gratis, og du må ikke via legen for å bli henvist dit. Du kan ringe/skrive til dem selv :)
Avatar

Hei

jan 21 2020 - 13:11
Ja jeg får prøve det... får bare krysse fingrene
Avatar

Hvordan komme gjennom dagen

jan 29 2020 - 15:06
Har angst/depresjon i ca 2 måneder. Angsten lammer alt jeg normal ønsker å gjøre. Det er verst om morgenen, da tar jeg 1 evt. 2 Sobril. Funker veldig godt for meg i ca 3 timer. Når jeg kjenner angsten komme krypende i armene, tar jeg 1 til mv. Tida går saaakte.
Bruker 3-4 stk hver dag - ingen etter kl 16 da formen bedrer seg utover ettermiddagen og kvelden. Tar i tillegg antidepressiva (Venlafaxin).
Kan ikke hvile på dagen da jeg er i dårlig form etter en siesta. Deilig å legge seg om kvelden med en bok. Så er det samme prosedyre neste morgen. Noen er kanskje negative til Sobril, men den har hjulpet med svært mye. For min del har tidligere depresjoner gått over etter 3-4 måneder samtidig med at Sobrilbehovet opphørte.
Avatar

Re: Håper noen leser dette

jan 31 2020 - 00:54
Ikke ille ment, men det høres ut som du trenger mer profesjonell hjelp enn hva familie vanligvis kan gi. Selv om det absolutt er mye godt i å kunne være åpen om problemene sine med familien, så er det ofte ikke nok ved reell angst og depresjon. Dessverre kan man møte på helsepersonell som er totalt ubrukelig. Leger som undervurderer psykiske problemer, eller som bare vil medisinere deg til en zombie, og tror det gjør ting bedre. Psykologer som tror at de har én løsning på angst/depresjon som fungerer på alle, eller som er lei av å høre på pasienter, og som bare venter på å få pensjonere seg.

Selv har jeg vært veldig heldig, og møtt på fler engasjerte psykologer, som virkelig bryr seg, enn tilfellene over. Med psykologer handler det mye om kjemi. Du må være forberedt på at du må bytte psykolog, kanskje flere ganger, for å finne en du klarer å jobbe godt med.

Min anbefaling er å be legen om å bli henvist til psykolog. Hvis problemene er uutholdelig, så kan dere diskutere medisinering med en gang, men ikke gå i fellen å bli satt på medisiner uten henvisning til psykolog. Hvis legen mot formodning ikke skulle være villig til å henvise deg til psykolog, eller du skulle få avslag på henvisningen, så tror jeg alle kommuner skal ha minst én kommunepsykolog på helsestasjon for voksne, som skal være et lavterskeltilbud hvor man ikke trenger henvisning.
Avatar

Hei

aug 10 2020 - 12:38
Samtale terapi en periode og paralel med det prøv fysisk aktivitet daglig..gå turer erbrafir den mentale helsen..Da får du knekken på den passiviteten og depresjonen som drar deg i negativitet..Dablir det lettere å tenke lysere og mer positiv etterpå..Bygg deg opp gradvis..og var bevist om din indre dialog?Var snillmed deg selv og tenk at dette kommer du over gradvis ..Gå turer i naturen ..daglig..gjør det som rutine.:)
Til forsiden