Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Gode erfaringer med antidepressiva

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Gode erfaringer med antidepressiva

april 16 2018 - 18:29
Er det noen som har god erfaring med antidepressiva og kan si litt om det?
Avatar

Wellbutrin

april 16 2018 - 21:00
Jeg har mye varmt å si om Wellbutrin/bupropion (NDRI).

Sto tidligere på Cipralex/Escitalopram og Prozac/Fluoxetine (SSRI) og hadde liten nytte av disse (Likte heller ikke å bli nummen/likegyldig). Men vil påpeke at type antidepressiva er såpass individuelt at det må prøving og feiling til før man finner den rette typen.

Her er likevel min lille gladhistorie; Etter å ha slitt med depresjon i 13 år foreslo legen å teste ut Wellbutrin (Jeg var egentlig imot medisiner og var redd for vektoppgang etter dårlig erfaring med SSRI). Jeg merket raskt bedring, kanskje en måned inni startfasen. Mange får en slik "Honeymoon"-fase hvor alt plutselig føles lysere, man får mer energi og blir lettere til sinns. Kontrasten var helt enorm og jeg fikk smake på hvordan livet egentlig skulle være. I løpet av det første året kunne jeg for eksempel gå tur i regnet og ta meg selv i å smile og nyte det. Jeg fikk veldig mye energi og kunne ta opp hobbier som maling og trening, noe jeg har savnet i de 13 åra i tåka. Jeg klarte å ta vare på meg selv igjen, fikk på plass gode rutiner, søvnproblemene avtok, jeg gikk ned 20 kg (fra 90kg (BMI 33) til 70kg (BMI 26)).
Jeg føler egentlig jeg ble et nytt menneske, en slags gladfisk. Jeg var heldig og fikk bedring i tilleggsproblemer/sykdommer som angst og trøstespising. Natt ble til dag :) Det eneste dumme med wellbutrin er at man må øke dosen for å få effekt over tid, og jeg kom til et stopp. Har nå vært uten medisiner i 6 måneder og har sporadiske "nedeperioder", men vil påstå jeg er kurert fra depresjon. Gledesbobla og energien er ikke den samme og jeg vil så inderlig tilbake på wellbutrin nå.. Men er likevel takknemlig for å være et fungerende menneske idag.
Avatar

Re: Gode erfaringer med antidepressiva

april 17 2018 - 00:06
Jeg har også prøvd wellbutrin og var egentlig veldig fornøyd med den! Den fungerer raskere enn andre antidepressiva, så man slipper den lange tiden man må gå å vente på at det skal skje noe. Bedre sexlysst er en bivirkning jeg fikk av den, å det er ikke akkurat negativt vil jeg si :-) Andre jeg har prøvd fjernet all form for sexlysst. Det synes jeg bare ble enda mer deprimerende.
Har både positive og negative erfaringer med den.
Første gangen ble jeg glad og «frisk» ganske fort. Jeg klarte lettere gå ut og hadde ikke problemer med å snakke med kassapersonalet :-) Andre gangen ble jeg også gladere, men den var med å trigget et panikkangstanfall. Det trenger ikke ha noe med medisinen i seg selv, men alle omstendighetene rundt. Jeg var veldig stresset den tiden, og var skikkelig deprimert da jeg begynte. Startet da rett opp på høy dose uten å snakke med lege, dumt!!
Avatar

Re: Gode erfaringer med antidepressiva

april 17 2018 - 15:03
Tusen takk for gode svar!!!!
Avatar

Re: Gode erfaringer med antidepressiva

des 17 2020 - 10:00
Reseptfri antidepressiva - https://tonzes.com/deprno.htm
Jeg har brukt Restilen i mange år. Tar de for angst og depresjon. For meg så er Restilen helt fantastisk. Restilen sørger for at jeg klarer å holde hodet over vannet og at verken angsten eller depresjonen blir for overveldende for meg og tar fullstendig over hverdagen.​​​​​​​
Avatar

Antidepressiva

des 22 2020 - 10:36
Et par år på Cipralex 40mg var et par år på «pause». Ble satt over på Wellbutrin 300mg, og har klart å være mer aktiv/trene/orke mer. Har ikke skippet noen dager, så usikker på bivirkning uten. Men jeg kjenner ingen følelser i det hele tatt, og ønsker å kutte medisinene. Slutte på dagen var visst ikke en god idé, så får rådføre med lege.

Jeg syns det er et bra verktøy man kan bruke gjennom en vanskelig periode. Wellbutrin er helt klart bedre enn Cipralex utifra min erfaring. Ikke vektoppgang heller. Gått fra 105 på det verste, til 79 nå.
Til forsiden