Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Gi slipp på barna

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Gi slipp på barna

april 20 2018 - 09:55
Hei.
Synes det er utrolig vanskelig å akseptere at barna blir store og søker mer og mer ut av hjemmet. (De er 10 og 14) savner utrolig mye tiden de var små og vi alltid gjorde ting sammen. Nå føler jeg at familien er i oppløsning og ingenting vil føles godt igjen.
Andre som føler det slik?
Vet jo at det er slik verden fungerer, men klarer ikke akseptere det.
Avatar

Re: Gi slipp på barna

april 21 2018 - 08:58
Heisann. En viktig del av oppdragelsen er faktisk å gi slipp. Vis at du stoler på de og lar de begynne et eget, selvstendig liv. At familien går i oppløsning er bare en følelse, de kommer alltid tilbake :-)
Jeg levde ganske strengt, fikk aldri være ute med venner med mindre jeg forklarte hver minste detalje. Jeg følte meg ganske låst, å det gjorde at med en gang jeg ble 18, så flytta jeg. Så det er viktig å la de være et eget menneske, gi de litt pusterom.
Men du kan jo finne egne dager der dere gjør ting sammen? Når de begynner å bli eldre så vil de jo være mer og mer ute, å det er viktig å akseptere. Men da kan dere planlegge feks en gang i uken at dere finner på noe sammen alle? :-)
Som jeg har skrevet et par ganger nå, så er det viktig å gi slipp å la de være selvstendige, men det er jo også viktig å vise at du er en som har lysst til å stå de nær :D
Avatar

Re: gi slipp på barna

april 21 2018 - 12:01
Tusen takk for reflektert svar Netflix97.
Vet jo at jeg må gi slipp og at de bare vil søke mer vekk om jeg holder de for mye tilbake.
Men veldig sårt når de man har mest lyst til å tilbringe tid sammen med ikke ønsker det samme. Og planlegge en dag i uken kan jo være en god idé.
Til forsiden