Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Fortelle om selvmordstanker

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Fortelle om selvmordstanker

mars 19 2022 - 01:32
Lurer på om noen har noen tips med å dele sine mørkeste tanker med nære venner/familie. Det er ikke en celle i kroppen min som har lyst til å si det, men jeg vet at det er starten på bedringens vei. For øyeblikket virker det fysisk umulig for disse ordene å komme ut av munnen min, og er i tillegg ganske redd for alt som kan skje etter jeg har fortalt om hvordan jeg har det. På forhånd takk.
Avatar

Re: Fortelle om selvmordstanker

mars 19 2022 - 02:00
Hvis det er fysisk umulig for ordene å komme ut av munnen, så ville jeg tolket det som om at kroppen din gir beskjed om at de ordene ikke skal ut av munnen din. Stol på kroppen, den vet hva den gjør, men tankene gjør ikke alltid det!
Avatar

Re: Fortelle om selvmordstanker

mars 21 2022 - 17:50
Hei!
Jeg har gode erfaringer når det gjelder å snakke om hvordan en har det. Hvis du har noen familiemedlemmer du kjenner deg trygg på å snakke med/nære venner så vil jeg så absolutt anbefale deg å dele det du strever med. Det er så ufattelig slitsomt å være helt alene om å vite. Det er et skikkelig ensomt sted å stå. Jeg kom meg i gang med å dele etter at svigerinnen min spurte hvordan jeg hadde det. Jeg sa rett og slett at det ikke var så bra, og så kom resten av seg selv. Uansett hvem du snakker med - jeg håper inderlig du finner noen du kan dele dette med. Da er så mye gjort, og en ny vei vil begynne å vise seg for deg.
Lykke til så veldig masse. Jeg heier på deg!
Avatar

Hvis du trenger

mars 22 2022 - 15:41
Hvis du trenger noen å snakke med TS så ta gjerne kontakt med meg. Dette gjelder også andre som sliter.

Jeg holdt selv på å gi opp livet pga intense selvmordstanker. I dag har jeg det bedre, og vil gjerne hjelpe andre.
Avatar

Gutter gråter også.

mars 22 2022 - 23:17
Hei, du skal selvfølgelig kjenne på dette her helt selv om hva som føles naturlig/trygt for deg. men kan anbefale å få lettet på trykket på det sterkeste. Hilsen m29 med 2 forsøk å mye historikk rundt selvskading og bedriten tankegang. Så var det faktisk så teit som det enn hørres ut det å åpne seg å fortelle litt rundt dette som hjalp meg hvertfall.
Stå på, ting kan bli bedre. det blir uansett ikke bedre av å ikke foreta seg noe. så hva som helst stort eller smått kan være med å tippe det i rett retning.
Avatar

Virker umulig ja

des 14 2022 - 21:38
Ja, det virker helt umulig å skulle fortelle dette til noen. Har gått med selvmordstanker og drevet selvskading selv i snart 1 år nå. Kutter og skjærer meg verre og verre for hver gang.
De få menneskene rundt meg merket at det var noe i starten, men ingen som gadd å spørre hva som skjer,har ikke rare forholdet til dem, så skjønner dem godt! Prøvde å prate med legen men han bare avviste meg, mente at jeg hadde såpass til ressurser at dette fiksa jeg lett selv. Anbefalte meg å reise litt. Så jeg gjorde det, hatt 1 uke i Spania, langhelg i Barcelona/Milano/Berlin/Reykjavik/Riga på knappe 3mnd.
Men det hjelper ikke, har dratt rundt som en turist uten noen å dele dette med, eller dele med hjemme etter turene.
Har tatt på meg masken og kler denne godt, om folk bare vil høre at det går bra så er det det de skal få se.
Går bare å venter på at jeg får fyken fra jobben, da er det natta for godt. Skulle virkelig ønske at jeg fant en vei ut av dette, for det dreper meg virkelig fra innsiden.
Kred til dere som mestrer dette til slutt
Avatar

Zips1981

des 14 2022 - 21:43
Dersom du har tatt dette opp med legen og han har avvist deg med den begrunnelsen skal det journalføres. Få utskrift av journalen din og klag til Statsforvalteren!
Avatar

Guttergråter

des 14 2022 - 23:09
Jeg slet også med dette spørsmålet, og jeg endte opp med å skrive med min søster som igjen tok kontakt med lege for meg. Det å ha henne til å gå i mellom var en trygghet da jeg slet veldig sosialt på den tiden, og når da familien fikk vite hva som foregikk så følte jeg meg ikke som ett utskudd lengre heller. Jeg vil tro at du vet om du har en inkluderende og støttende familie fra før, så du kan vel sånn ca forestille deg hvordan det kommer til å gå? Uansett så håper jeg du gir menneskene rundt deg sjansen til å få stille opp for deg og at du får hjelp med det du sliter med - for det skal ikke være nødvendig å lide alene.
Avatar

Godt spørsmål

des 20 2022 - 20:41
Sliter sjølv med å formidle disse tankene. Nylig overlevd ett forsøk, og fortsatt har eg ikkje sagt til familien min at grunnen til at eg låg på intensiv var at eg hadde prøvd å ta mitt eget liv… ikkje kommer eg til å klare det med det første heller.

Men når eg informerte dei nærmeste om at eg sleit psykisk i det heile skreiv eg ett brev som eg sendte til alle, hadde eg ikkje gjort det hadde dei ikkje fått visst det heller!
Avatar

Fortelle om selvmordstanker

jan 29 2023 - 17:59
Det vil jo komme an på hvorfor du har selvmordstanker. Skyldes det familiemedlemmer er det ikke poeng.
Avatar

EnKarFraFinnmark

mars 18 2023 - 12:24
Hei.

Om du tenker at det er en akutt fare, for at du vil handle på den tanken, så ring 113, og få hjelp.

Om du ønsker å snakke, chatte eller skrive med oss, så ta kontakt.
Vi er tilgjengelige døgnet rundt.


Mvh Admin.
Avatar

Jeg forstår deg, å kjenner på samme problemet

april 22 2023 - 01:23
Hei,

Jeg ønsker å komme i kontakt med likesinnede voksne personer.
Jeg er voksen dame som har depresjon og mye selvmordstanker.
Jeg ønsker å komme i kontakt med andre hvor vi kan snakke om hva det gjør med oss å ha selvmordstanker, den evige vonde følelsen av å ikke orke leve. Jeg ønsker ikke at det skal være et sted hvor vi snakker om metoder for selvmord, men heller om følelsene det gir oss.
Til forsiden