Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Fortelle arbeidsgiver om helsen min

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Fortelle arbeidsgiver om helsen min

jan 31 2017 - 19:39
Har jobbet der jeg jobber nå i 3 måneder, og vi er 6 ansatte. Da jeg begynte tenkte jeg at min psykiske helse ikke skulle være et problem og at jeg ikke trengte å fortelle noe til min sjef som jobber tett med alle oss.

Men det har gnaget på meg helt siden Desember og jeg har lyst å fortelle sjefen og de ansatte som jeg jobber med om lyder jeg kan lage og tvangen min.. Jeg tenker at i morgen skal jeg fortelle det i morgen skal jeg fortelle det, men ender alltid med at jeg ikke helt klarer og tørr.

Jeg er sikker på at de ansatte har sett og lagt merke til ting men ikke tørr å kommentere. Jeg går rundt å tenker at de kanskje tror at jeg er helt merkelig..

Prøver gjøre ting å diskret og skjult men det er jammen ikke alltid lett.

Hvis jeg fortelle om det kort så vil det kanskje bli lettere for meg å slutte å tviholde tvangen og lydene så mye.Noen med samme erfaring eller lignende?
Avatar

Re: Fortelle arbeidsgiver om helsen min

jan 31 2017 - 23:04
Jeg har også tvangshandlinger, og har gjennom mange år vært overbevist om at andre legger merke til lyder jeg lager og forskjellige handlinger. Men både familie og venner blir overrasket når jeg forteller om handlingene mine, de har rett og slett ikke lagt merke til det meste av det. Det som har vært tydelig har stort sett bare vært vasketvangen. Jeg tror vi med tvang har lett for å tro at andre legger mer merke til disse handlingene enn de egentlig gjør. Selv de lydene du lager kan være lavere enn du tror. Og selv "friske" folk kan lage lyder innimellom.

Jeg synes egentlig ikke du trenger å fortelle det til de andre, men hvis du virkelig har lyst så kan du godt gjøre det. Jeg har fortalt tidligere sjefer litt om tvangshandlingene mine - men bare veldig generelle ting som at jeg sjekker komfyrene flere ganger osv. Og medarbeiderne forteller jeg bare om det til hvis det knyttes vennskap eller at det føles naturlig i en samtale å fortelle det. Men da forteller jeg også bare veldig generelle ting om det. Jeg tenker at alle på en arbeidsplass sliter med noe, og at det bare er hvis det knyttes nære bånd (som det kanskje kan gjøre på en arbeidsplass med 6 ansatte) at man utdyper hva man sliter med.

Så hvis du virkelig har lyst, og du føler at det vil hjelpe deg, så ville jeg sagt litt om det. Men du trenger ikke å tenke at du skylder dem noen forklaring på lydene og eventuelle andre handlinger. Hvis du velger å fortelle om det vil det kanskje føles lettere å først fortelle sjefen på tomannshånd, og deretter de andre.
Avatar

Re: Fortelle arbeidsgiver om helsen min

feb 2 2017 - 11:04
Er det lettere for deg å skrive det du vil fortelle? Da kan du gjøre det.

Jeg tror nok at en arbeidsgiver bare vil sette pris på at sine ansatte er ærlig og åpen. Ha det i bakhodet, kanskje det gjør det lettere å fortelle.

Noe annet er at du bør ikke tenke at det er vanskelig, fordi da blir det vanskelig. Se heller på det som lett fordi da blir det lett
Til forsiden