Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Folk flest vet ikke hva depresjon er

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Folk flest vet ikke hva depresjon er

okt 20 2015 - 22:05
Hei,

Føler bare for å skrive dette.
Kort om meg, så har jeg slitt med delvis kraftig depresjon (bipolar 2) i hele mitt voksne liv.

I nedtursperiodene, så leser man jo litt på forumer osv. Men det som ofte slår meg, er folk som kommenterer at "jeg er så lei meg", "jeg er så lei av livet", "jeg gråter hele tiden" osv.. Altså, å være lei seg, eller å oppleve kraftig sorg, har ingenting med depresjon å gjøre. Depresjon er en tilstand/lidelse, og ikke en følelse.

De som lider av depresjon kan i de fleste tilfeller skrive under på at lidelsen oppleves mer som fysisk tortur, enn psykisk. For å forklare det til andre, bruker jeg å si at influensa er nærmere depresjon, enn det hjertesorg er. (uten sammenligning forøvrig).

I de værste dagene, er det tortur. Og det at noen begår selvmord, er fordi de ikke lenger har noe valg. Smerten blir uutholdelig. Det er ikke fordi man er så lei seg, at man ikke ønsker å leve lenger. Familie og de man eventuelt sårer, er ikke en gang med i beregningen når det valget tas. Så det er få ting som er så sårende som når folk sier at det er egoistisk å gjøre slutt på livet. Det blir det samme som å si at det er egoistisk å hoppe fra en brennende bygning.

Skulle snart ønske at folk, og i hvert fall at leger skjønte forskjellen på følelse og tilstand.
Og jeg må bare understreke at jeg ikke prøver å si at noen har det bedre enn de tror og sånne ting. Poenget mitt er at selv om livet er jævlig uten grunn, så betyr ikke det at man lider av depresjon. Det er greit å si at man føler seg deprimert, men for oss som faktisk lider av dette, er det ganske håpløst at disse begrepene brukes om hverandre.Avatar

Depresjon...

okt 25 2015 - 12:56
Godt beskrevet om å ha denne tilstanden. Det er veldig mange "forståsegpåere" der ute, å være deppa er ikke det samme som lidelsen depresjon nei. Jeg synes det er rart at det enda er så lite kunnskap om det. Det fysiske i det, det dom er en uutholdelig smerte, alt som raser i livet fordi jeg har en lidelse som gjør livet så vanskelig. Fint å lese innlegget ditt
Avatar

Takk

okt 28 2015 - 20:55
Takk for dette innlegget!
Er så enig, dessverre.... Er så uendelig vondt både psykisk OG fysisk og man lurer på om det er slik livet skal være/bli.....
Avatar

Takk selv

nov 6 2015 - 00:39
Takk for positiv feedback.

Jeg vet ikke om klarer så mye mer av dette, da jeg har begynt å få kraftige panikkanfall igjen også.
Avatar

:)

nov 6 2015 - 01:55
Kunne ikke blitt mer enig!
Det er så vondt også å høre andre som nesten småskryter av at de var så deprimerte dagen før. Når folk velger å si slikt isteden for å bare si at de hadde en drit dag, og ikke følte seg bra, så får jeg så mye mindre medlidenhet og, som igjen er veldig trist, fordi jeg selvfølgelig ikke syns det er noe gøy at andre har det vondt.

refererer til kommentaren din over; håper du får det bedre, og at du har god hjelp rundt deg!
Til forsiden