Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Første time hos psykolog

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Første time hos psykolog

sep 22 2018 - 22:01
Hei.
Jeg er 25 år og har slitt med depresjon og selvskading i omtrent ti år. Dette er det ingen andre enn meg og min samboer som vet om. Den siste tiden har jeg også hatt en del selvmordstanker. Det er pga denne forverringen at jeg endelig har klart å få meg en time hos psykolog for å prøve å bli bedre. Dette er mest for min egen del, men også for min samboer. Jeg merker at min depresjon sliter veldig på henne også.

Greien er bare at jeg gruer meg veldig til denne timen. Dette er ting jeg har store problemer med å snakke om, og det gjør veldig vondt å fortelle om det. Jeg har som sagt kun fortalt min historie til én annen person, så det å fortelle en fremmed om alle mine problemer skremmer meg veldig.

Er det noen der ute som kanskje har noen gode tips eller råd å komme med? Eller om dere har noen gode opplevelser med psykolog som dere vil dele? Det hadde jeg satt veldig pris på å høre :)
Avatar

Hei

sep 23 2018 - 07:12
Kjenner meg igjen. Hadde selv masse nerver før første time hos psykolog. Og som med deg så var det kun samboer som visste hvordan jeg hadde det. Det å åpne seg for et annet menneske er et stort, men veldig viktig skritt. For mange hjelper det veldig med samtaleterapi med psykolog, og psykologen kan gi deg hjelp og råd for veien videre. Mitt råd er at du har med deg samboer på de første timene, da han/hun kan hjelpe med å sette ting i perspektiv, og for min del var det lettere for den nærmeste å fortelle hvordan jeg hadde det, enn at jeg skulle gjøre det selv, for da ble det bare rot.

Har selv gått regelmessig til psykolog (Distriktspsykiatisk Senter) 4 måneder nå, og jeg merker at det hjelper å ventilere hos psykologen, for da kan han hjelpe å sette puslespillet på plass og få tankene dine på rett plass. De kan ikke trylle deg frisk, men de kan støtte, veilede og hjelpe deg til å få det bedre. Pluss at psykologer har tilgang på veldig mange verktøy som kan hjelpe deg med å få det litt lettere (eks. NAV rådgivere, Kommunalhjelp, medisinske behandlinger osv) Sikkert mange som har en annen mening om psykologer, men vi er alle forskjellige og vi respondere alle ulikt på behandling.

Ta gjerne kontakt på melding om du vil snakke mer om dette
Avatar

Psykolog

sep 23 2018 - 16:04
Heisann.

Jeg begynte å gå til psykolog tidlig i år og har totalt sett veldig god erfaring med det. Jeg har litt ujevne perioder hvor jeg enten føler meg ganske frisk eller veldig dårlig (angst, depresjon, usikker på meg selv og alle andre). På det verste var jeg full av selvforakt og følte det som at noe i meg som en stemme eller noe hele tiden skulle overtale meg til å tro at jeg ikke fortjente å ha det greit, og at jeg burde ta livet mitt.

Etter gode timer hos psykolog har jeg blitt kvitt det aller verste. Har fortsatt dårlige perioder, men det er mye lettere å komme gjennom dagene nå. Og jeg har tro på at ting kan bli enda bedre med videre behandling.

Ønsker deg alt godt, og lykke til!
Avatar

Hei

sep 24 2018 - 22:41
Tusen takk for svar, jeg setter veldig pris på det!
Til forsiden