Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Føler meg lite verdt

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Føler meg lite verdt

feb 24 2020 - 00:19
Tenker mye på om det er vits i å leve når jeg nesten ikke hører noen ting fra noen. Er så lei av å føle meg som et spøkelse. Når man er et spøkelse så er det ikke vits i å leve noe mer....
Avatar

Hei

feb 24 2020 - 00:41
Klart det er vits i å leve du har jo familien din å dem er jo glad i deg :), å ikke ha noen rundt deg er veldig tungt :(, du føler deg veldig ensom kan jeg tenke meg jeg føler det samme er kjedelig å være helt alene hele tiden :(, du er en person sier ingen hei til deg når du går ute da ?, Foreldrene dine setter sikkert pris på deg prøv å tenk på at du er bra som du er å prøv å vær positiv mot deg selv jeg sliter også men vi må prøve å ikke gi opp
Avatar

Eksistere er ikke det samme som å leve

mars 1 2020 - 22:30
Ååå sånn du har det er så ufattelig sårt! Jeg har vært der...
Men dette kommer kanskje litt brutalt! Men du må øve deg på å ta kontakt med andre. Være sosial eller drive med aktiviteter du liker for å møte likesinnede.
Jeg sier ikke at det er lett. Jeg har brukt mange år på å komme dit jeg er idag. Og må fortsette å jobbe med det!!!!!
Avatar

..

mars 2 2020 - 14:22
Prøvd å ta kontakt men,føler det er bare jeg som må ta kontakt for å finne på ting. Gidder ikke holde på å måtte spørre... Alt føles så tungt alene... Blir jeg borte så kommer de sikkert til å savne meg men,da er det jo for sent.
Avatar

Ensom i kaoset

mai 29 2020 - 16:07
Hei!
Vil bare dele med deg at jeg også føler meg lite verdt og har alltid gjort det. Jeg har lite til overs for meg selv og konkluderer alltid med at de rundt alltid gjør meg til syndebukk, fordi hvorfor ikke? Jeg har satt barn til verden, barn som har diagnosen autisme, som gjør hverdagen ekstremt krevende. Noe jeg går å har dårlig samvittighet for hver bidige dag. Jeg er nødt til å distrahere meg fra mine egne tanker for ikke å bli dypt depressiv, og det i seg selv er fryktelig slitsomt. Alle mennesker er verdt noe, du har bare ikke truffet det spesielle mennesket som gjør livet verdt å leve. Håper det løser seg for deg. Vi må stå sammen
Avatar

Re: Føler meg lite verdt

mai 29 2020 - 18:05
Å føle seg lite verdt, kan være en del av post traumatisk stresslidelse, som kan komme av ulike ting. Det trenger ikke å være de store traumtiske hendelsene man kanskje tenker seg. Hvis man har blitt avvist av foreldrene sine gang på gang, eller på andre måten ikke kunne være trygge på dem, så har man gjerne utviklet en mer kompleks variant som handler mer om hvordan du ser på deg selv og ditt selvbildet og din selvverd. Og av å bli mobbet kan man utvikle PTSD. Jeg vil fortelle om det, for selv visste jeg ikke om dette før for et år siden, og det forklarte veldig mye for min egen del - som om lyset gikk opp for meg og ting ga mening. For selv om det er fint og bra å gjøre ting for å få livet sitt i en positiv retning og ting som gjør at man føler seg mer betydningsfull, så er det ikke er sikkert det er nok. Og hvis man bærer på slike gamle opplevelser, så trenger man gjerne noe annet i tillegg, blant annet å skjønne hvorfor man er slik man er, og at det ikke betyr at det er noe galt med en, selv om en føler det slik, og at det er noe en faktisk kan gjøre med det. For det føles veldig frustrende når folk sier at man skal gjøre slik og slik, men så fungerer det ikke, og da føler en seg bare enda mer mislykket fordi en ikke greier å få til det folk sier man skal gjøre og som skal hjelpe. Iallfall har dette vært min erfaring. Og grunnen er at man trenger noe mer, eller noe helt annet. For de som gir råd, gir dem jo bare utifra det de selv har erfart og opplevd, og for dem som har det på samme måte, så vil de rådene hjelpe, men for dem som drar på mer bagasje, så trengs det mer til.
Avatar

..

juni 21 2020 - 21:42
Kanskje jeg har ptsd. Ble utredet på nevrohabliteringen for noen år siden. Da fikk jeg en diagnose på lettere psykisk utviklingshemmet. Kanskje jeg bør bli utredet igjen? Sliter jo med mareritt og sånn.
Avatar

Re: Føler meg lite verdt

juni 28 2020 - 20:44
Hei Ensomfyr1985.

Jeg er ikke helt fan av diagnoser. Selv har jeg vært deprimert og hatt angst i mange år, gått til psykolog og alt uten at det hjalp helt det store. Det var da jeg selv begynte å grave ved hjelp av selvhjelpsbøker at jeg fant ut av at jeg hadde kompleks pstd, og at alt det andre bare var konsenkvenser av det.

Det finnes psykologer som har spesialisert seg på det, og på Modum bad har de og opplegg. For meg hjalp det å lese et par av manualene deres derifra. Det var da skikkelig godt å endelig skjønne hva som "feilet" meg. Det som overrasker meg mest, og som jeg syns er veldig dumt, er at ingen av psykologene jeg har vært til, har snakka noe om dette, og da jeg først lærte om dette, var det som om alle brikkene falt på plass.
Avatar

Re: Føler meg lite verdt

juni 29 2020 - 19:19
Herregud. Føler jeg fikk en slags åpenbaring nå. Ptsd. Jeg har gått i terapi i flere år, forskjellig typer terapi, mot angst og depresjoner. Vi har også såvidt vært innom temaet tilnytningsforstyrrelse fordi jeg har opplevd manglende omsorg/nærhet som barn. Jeg ble også mobbet i mange år. Og strever fælt i dag fordi jeg rett og slett er null verdt. Skal definitivt lese om ptsd.
Avatar

Hei Letitshine

juni 30 2020 - 20:05
Det var slik jeg selv følte det da jeg hørte om det.

Jeg vil da gjerne anbefale deg to bøker (manualer fra Modum bad):
- Mindfulness og medfølelse (en vei til vekst etter traumer) av Katinka Thorne Salvesen og Malin Wästlund
- Tilbake til nåtid : en manual for håndtering av traumereaksjoner, Traumepoliklinikken Modum bad

De har hjulpet meg så uendelig mye.
Avatar

Takk

juli 2 2020 - 11:46
Tusen takk for boktips <3Og Ensomfyr1985: Håper du får hjelpen du trenger <3
Avatar

Re: Føler meg lite verdt

juli 2 2020 - 13:58
Bare hyggelig, Letitshine:)
Til forsiden