Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Fluoxetine sandoz 40mg, blitt mer deprimert?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Fluoxetine sandoz 40mg, blitt mer deprimert?

feb 16 2018 - 12:48
Jeg orker aldri gå ut av huset lenger, kan sitte inne på rommet i en uke i strekk(jobber ikke og er dropout), greien er at jeg ikke orker være sosial men samtidig blir jeg lei meg siden jeg ikke er det, fler som har det likt? Jeg har det greit i eget selskap, men så er det jo det samfunnet som sier at man skal ha mest mulig venner, så da føler jeg meg veldig unormal. Jeg lider av deprisjon og panikkangst, går på medisiner mot det, men føler alt ble verre da jeg begynnte på de.
Avatar

Re: Fluoxetine sandoz 40mg, blitt mer deprimert?

feb 17 2018 - 05:35
Vil anbefale deg å slutte med medisinene (ved gradvis nedtrapping i samråd med lege/psykiater/psykolog), ettersom de vanligvis bare fungerer som en krykke (og ofte, slik som i ditt tilfelle, bare gjør lidelsene verre + at de innebærer en risiko for bivirkninger/hjerneskade). Unntaket er hvis du har ekstremt sterk depresjon og panikkangst, hvor det er såpass "akutt" at du er sterkt suicidal eller føler at du holder på å bli "gal". (Eller hvis du er blant de meget få som kanskje har en ekte "kjemisk ubalanse" i hjernen - men det er svært tvilsomt.)

Forsøk heller andre behandlingsformer - og da helst kognitiv terapi, som fokuserer på endring av selve roten til problemet ditt, og som dermed kan kunne gi deg en ordentlig, permanent løsning.
Avatar

Re: Fluoxetine sandoz 40mg, blitt mer deprimert?

feb 17 2018 - 13:24
Jeg kjenner meg veldig igjen i det du skriver om å være sosial. Det kan være så utrolig slitsomt. Jeg synes ikke at du skal la noen definere hvordan du burde være, eller hvor sosial du skal være. Alt blir så mye verre av å hele tiden føle at man burde være en person man ikke er. Du er helt unik, og du må finne ut hva akkurat DU vil, og hva som gjør DEG glad. Greien er at det er så utrolig mye enklere å si dette enn å faktisk gjøre det.
Kanskje er du som meg, som synes det er vanskelig å være med "normale" folk og late som om alt er bra. Jeg har bare noen få nære venner som selv har hatt det tungt, og som jeg føler jeg kan være meg selv med. Ellers har jeg ikke så mye behov eller lyst til å være rundt andre mennesker. Og det er helt greit! Selv om det kan være veldig vanskelig å tro på når man hele tiden får slengt dette "perfekte" livet i trynet, som alle liksom skal passe inn i.

Mitt råd til deg er først og fremst å snakke med legen din om disse medisinene. Hvis du føler at alt ble verre av de så er de kanskje ikke så bra for deg? Selv har jeg aldri prøvd noen slike medisiner, men er veldig skeptisk. IKKE prøv å bare slutte på de selv, men snakk med legen din, han/hun er der for å hjelpe deg. Hvis du ikke føler at legen din er forståelsesfull/hjelpsom, så er det kjempelett å bytte. Her https://www.legelisten.no/leger/ kan du lese andres vurderinger av forskjellige leger, og her https://helsenorge.no/behandlere/bytte-av-fastlege bytter du.
Når det kommer til det sosiale og det, så prøv å kutt ut mest mulig påvirkning i form av "slik burde du være". Jeg har for eksempel sluttet å følge folk som får meg til å føle meg mislykket på instagram og facebook. Begynn i det små med å prøve å finne aktiviteter som du liker og gjør deg glad. Det er så mye man kan gjøre alene (eller sammen med andre hvis man har lyst til det). Gå en liten tur, se en serie, prøv et yoga/treningsprogram som du kan gjennomføre hjemme på rommet, finn deg et lite gøyt prosjekt som du kan holde på med. Når man er deprimert så er det så vanskelig å komme i gang med ting, og av og til må man faktisk bare finne noe altoppslukende og lite krevende å gjøre til man har litt mer energi. Men når du har litt overskudd, prøv å bare gjøre noe. Om du bare kommer deg ut av rommet og går en ti minutters tur, så vil du i alle fall være mer fornøyd med deg selv om du ikke gjør noe. Mestringsfølelse er så deilig, selv om bare det å komme seg ut av sengen føles som å klatre Everest. Ett skritt om gangen er liksom en klisje, men det er så sant! Tving hjernen din til å bare tenke på en ting av gangen, og så tar du det derfra. Det er faktisk lov til å gi litt opp og prøve på nytt seinere.
Og hvis du har lyst til å være sosial, tror jeg denne siden kan være fin til å finne andre likesinnede folk som kanskje er litt lettere å være sammen med. Det trenger ikke være så mye press, bare gå på kafe sammen og spis noe godt, eller gå på kino sammen. Da trenger man jo ikke å snakke så mye, og det kan føles teit, men det er et lite skritt i riktig retning.

Nå ble visst dette en laang kommentar, beklager :) Men håper noe av dette kan være nyttig i alle fall.

Klem fra noen som vet hvordan du har det <3
Avatar

-

feb 17 2018 - 17:53
Åå, nå ble jeg helt overveldet! Tusen millioner takk for svar og gode råd! Er rart hvordan man kan føle seg så alene om et problem, men innerst inne vet man at man absolutt ikke er den eneste. Jeg skal snakke litt med legen om eventuelt annen behandling, medisin var nok ikke noe for meg. Vil bare takke dere begge for å bruke tiden av livet deres på og hjelpe meg, betyr mer enn dere tror:-) Dagen min ble ti ganger bedre nå.
Avatar

-

feb 18 2018 - 02:04
:)
Til forsiden