Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Fluoxetin

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Fluoxetin

okt 17 2016 - 19:01
Hei,
Jeg lurte på om det er noen som vet hvor lenge man skal vente med å øke dosen? Etiketten forvirrer meg, det står fra og med uke 3. Betyr det inkludert den tredje uka, som vil si etter 14 dager? Også husker jeg ikke hva legen sa.

Ellers lurer jeg også på om det er noen som har erfaringer med den medisinen. Etter snart to uker er jeg bare knusktørr i munnen. Andre antidepressiva jeg har gått på har ikke hatt noen effekt, unntatt wellbutrin, som ga meg mer angst.
Avatar

Re: Fluoxetin

okt 17 2016 - 22:13
Hehe. Jeg bruker mye tid på å tolke legeforskrivninger på jobben. Dette var ikke den verste. Du skal nok øke fra og med dag nr 15. Altså øke etter 2 uker. Fluoxetin er en SSRI, så den er litt i gaten med med cipralex, zoloft. Kanskje litt mer potent har jeg skjønt (sterkere). Har ikke personlig erfaring med akkurat dette legemiddelet, men har forsøkt flere andre sorter SSRI med blandet erfaring. Det har nok du også siden du har prøvd wellbutrin (må jo ha prøvd ut SSRI og SNRI først før man får det dekket på blå resept). Vil tro at du vil oppleve mye de samme bivirkningene som de andre du har evt prøvd, men kanskje i en annen grad (svakere eller sterkere). Sannsynligvis det samme med effekt. Håper dette hjalp hvertfall litt :)
Avatar

Re: Fluoxetin

okt 18 2016 - 13:04
takk! :)
Avatar

Re: Fluoxetin

nov 5 2016 - 21:52
Kanskje litt sent svar, men skriver likevel tilfelle flere lurer.
Jeg har gått på Fluoxetin siden februar/mars. Fungerte veldig bra i begynnelsen (etter at bivirkningene gikk over), men så har det egentlig bare gått sakte nedover igjen. Hver gang jeg har økt dosen har det vært litt bedre en liten stund før det går nedover igjen. Har det mye bedre enn før jeg begynte med de, men har det absolutt ikke bra. Pleier å være verre på denne tiden av året, men ikke så ille som nå. Skal kanskje øke dosen enda mer, men har ikke så mye tro på at det vil hjelpe ettersom det ikke har blitt særlig bedre de andre gangene.
Når det er sagt så virker jo medisinene forskjellig fra person til person.
Avatar

Re: Fluoxetin

nov 10 2016 - 18:05
Kan du si noe om hvilke bivirkninger du har hatt, og hva slags dose? Jeg har hatt tørr munn, luft i magen og lettere for å sove/mer søvnig... kanskje pga litt mindre angst... Men jeg sliter fremdeles med depresjonen da... Forresten tror jeg ikke at medisinene kan kurere det hundre prosent nødvendigvis, bare ta brodden kanskje? Det er mulig at jeg er littegrann mindre emosjonell enn før. Ikke noe revolusjonerende effekt så langt altså.
Avatar

Re: Fluoxetin

nov 12 2016 - 21:18
De første ukene var jeg veldig mye kvalm, hadde dårlig matlyst, svimmel, fryktelig trøtt og litt "forvirret". At jeg var litt "forvirret" kan ha noe å gjøre med at jeg var så trøtt. Jeg kunne legge meg ned for å slappe av en halvtime, men så endte det opp med at jeg var helt borte i flere timer og slet veldig med å stå opp. Dette gikk heldigvis over etter et par uker.

Den første tiden var jeg mye mer glad og positiv, men etterhvert så gikk det over til litt mindre depresjon og angst. Økte dosen igjen her om dagen, så er spent på om det vil hjelpe. Jeg begynte med en halv tablett tror jeg i februar/mars, og så har jeg økt etterhvert. Nå økte jeg til 40mg, altså 2 tabletter, og skal evt. øke til 50mg etter 2 uker. Man må jo bare prøve seg fram, hvor mye man trenger varierer sikkert fra person til person.

Jeg pleier å være verre på høsten/vinteren så tror det er derfor det er så ille nå, men hvis tablettene kan ta vekk litt av det, er jeg glad for det. Det er bedre enn ingenting.
Bare til å legge meg til hvis du vil :)
Avatar

Re: Fluoxetin

des 12 2016 - 18:30
:) Takk for svar. Tok meg en stund å se dette, er vel ikke innom her så veldig ofte kanskje derfor. Men jeg la deg nå til :).
Går på 60 mg nå, og jeg har gått på det noen uker. Skal se det an i januar om det blir øking på dosen igjen eller ikke. Jeg tror jeg har litt effekt av den nå (i tillegg til bivirkninger selvsagt). Jeg kan sove, og jeg våkner ikke med angst... Jeg hadde problemer med kvalme og angst som er ganske redusert. Litt mindre depressiv også tror jeg, men det kan også ha med at ting går litt lettere i livet mitt generelt. Jeg tør vel ikke helt å tro på at det kan være medisinen, og forventer egentlig at det skal komme igjen, samme som for en/to måned siden ganske snart. Jeg har også fått vitamin nivåene mine (B12 og D) på et akseptabelt nivå, som kanskje også hjelper.

Bivirkningene mine er tørr munn, søvnighet (ikke nødvendigvis på dagtid, men lett for å sovne på kvelden og vanskelig å stå opp noen ganger), og litt rykninger i beina. Jeg tok opp det med rykningene med psykiateren som skrev de ut, og virket ikke som om det var noe skummelt, men han ville nok ikke sette opp dosen pga det. Han sa det kunne gå over etterhvert, men at hvis det ble plagsomt så kunne jeg redusere til 40 mg igjen. Det er ikke plagsomt, merker det ikke så mye egentlig. Litt smårykninger/leamus og slike ting kan jeg takle hvis jeg faktisk fortsetter å bli bedre. Dette er den første medisinen jeg faktisk merker noe på... og jeg tror jeg har prøvd sånn 5/6 typer tidligere (har ikke oversikt engang). Men så føltes jo depresjonen mye verre enn tidligere (diagnostisert med dystymi - vet ikke om det er rett, men jeg har nå vært plaget med depresjoner og angst de siste 10 årene omtrent).

Så det ser bra ut for øyeblikket iallefall... for de som ikke gadd å lese alt :P
Avatar

Re: Fluoxetin

juni 23 2023 - 07:59
Fluoxetin - https://euhealth24.com/no/drug/prozac Jeg har brukt Fluoxetin i mange år. Tar de for angst og depresjon. For meg så er Fluoxetin helt fantastisk. Fluoxetin sørger for at jeg klarer å holde hodet over vannet og at verken angsten eller depresjonen blir for overveldende for meg og tar fullstendig over hverdagen.​​​​​​​
Avatar

Re: Fluoxetin

juni 28 2023 - 17:25
Jeg har gått på fluoxetine siden november nå. Har bedt om å få slutte siden mars, men blir overtalt til å fortsette litt til hver gang jeg tar det opp med legen.. har også nevnt det for behandler på dps og han skulle høre om jeg kan få snakke med lege eller psykiater hos de for å diskutere det.. da jeg egentlig i juni nå har tatt saken litt i egne hender å slutta selv.. men det går ikke fantastisk bra uten heller.. jeg bare vil ikke ta disse.

Nattsvette, tørr munn (disse to kommer nok også delvis fra kvetiapin også) insomni, jeg er mye kvalm og svimmel.. og apatisk og likegyldig.. jeg har kanskje ikke de dypeste depresjonene på de, men jeg mister også toppene.. de har ingen effekt på spiseforstyrrelseatferdene mine (som jeg tror er noe av grunnen til at vi prøvde disse først)

Jeg tror nok de hjelper mange, men jeg valgte til slutt å slutte på de på egen hånd..
Til forsiden