Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Finnes egentlig noe løsning på depresjon?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Finnes egentlig noe løsning på depresjon?

juni 5 2020 - 12:03
Har levd med det helt siden ungdom. Nærmer meg 40. Har snakket med utrolig mange både deprimerte, og vanlige som har råd til deprimerte. Min opplevelse er at det finnes ingen løsning på en kronisk depresjon. Da blir både deprimerte vanlige folk sinte , når jeg sier sånt. Ikke så rart. Det skal jo være en løsning på ting. Det er sikkert en menneskerett å ha det bra. Vet ikke alt som man har menneskerett til. Mye hjelper det ikke i alle fall ikke når man allerede lever i verdens beste land der alt skal ordne seg.
Avatar

Ingen fasit

juni 5 2020 - 12:45
Det er ingen fasit på depresjon, men jeg tenker når du sier at du "har snakket med utrolig mange som er deppa og vanlige folk" for råd så kan det kanskje funke litt, men samtidig i lengden så blir det motvirkende.. Men ofte er trikset og omgås folk som er litt motsatt for og prøve å bygge det vekk.

Litt som når en skal prøve og bli bedre i noe, eller få til noe nytt, så må en kanskje ta og omgås med andre folk som har klart den "tingen", eller omgås med helt forskjellige folk og hente litt inspirasjon der. Det å snu gradvis rundt på ting kan kanskje også være tingen om ingenting har funket før.

Det er jo dem som tror at en ikke har fri vilje og at en ikke kan endre på noenting, hvor mye en prøver så har det ikke noe å si. Kanskje det er sant? Hvem vet.

Uansett så går depresjon ofte i hånd med selvutvikling tenker jeg. Noen ganger tar folk og tar for store steg for og så ta ett eller to steg tilbake. Ting må skje gradvis for at en skal gi seg selv en sjanse. Nå vet jeg jo ikke noe om din situasjon så jeg bare snakker på en generell setting her.

Avatar

Så sant

juni 5 2020 - 13:03
Jeg snakket ikke så spesifikt nå om situasjonen min, fordi det har en tendens til å krølle seg når jeg går inn på detaljer. Alle har så forskjellig opplevelse av akkurat hva som trigger dem. Og så blir det bare dårlige følelser selv mellom deprimerte. Har prøvd gruppeterapi blant annet...

Problemet med de motsatte er at de kan bare ikke (og jeg har testet mange) forstå den kronisk deprimerte. De som har lykkes å komme ut er kanskje ikke kroniske? Føler i alle fall ikke at de har hatt noen nøkkel å komme med til meg. Når det er sagt har jeg utviklet med mye i holdning og erfaring med hjelp av psykolog og selvhjelp. Det er bare at den forferdelige tristhet en og tomheten forsvinner ikke.
Til forsiden