Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Ferdig

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Ferdig

jan 25 2017 - 13:31
Jeg er en kvinne på 36 år som føler at livet mitt er ferdig. Jeg klarer ikke å se fremover, føler på en måte at sirkelen er avsluttet og at jeg har gjort det jeg skal. Jeg har en sosial jobb, men hver kveld er jeg alene og jeg klarer ikke å se for meg at det kan endres til noe bedre. Utad er det ingen som ser at jeg har problemer og jeg snakker heller ikke med andre om dette. Jeg har venner, men de møter jeg mest i sosiale anledninger og føler vel at det ikke passer å være personlig. Jeg er glad på mine venners vegne og at de har fått familie, men jeg blir også trist og lei av bare barneprat. Da sitter jeg der og er stille. Jeg har en kjæreste, men ser han ikke så ofte siden han bor på et annet kontinent. Stort sett er jeg alene. Jeg pleide å trives mye mer i mitt eget selskap enn det jeg gjør nå. Jeg har lovt meg selv siden jeg var liten å aldri få egne barn. Dette er vel kanskje et resultat av at jeg hadde en ganske urolig barndom med mye kjefting og bråk mellom mine foreldre. Det at foreldrene mine fikk meg var nok et resultat av at de ønsket at jeg skulle redde forholdet deres. Og det klarte jeg ikke. Jeg har hatt veldig mange kjærester og de fleste av de skulle jeg vært foruten. Har dessverre hatt en tendens til å velge menn som ikke har vært så snille. Gang på gang. Det siste forholdet endte med at jeg måtte kontakte politiet pga jevnlig trakassering. Det som har skjedd det siste året er at jeg føler at jeg er ferdig med livet. Jeg har ikke følt det sånn før. Å få barn og familie er på en måte neste steg, men jeg er livredd og jeg har ikke lyst til å være med på det. Samtidig er ikke alternativet noe bedre; å sitte alene, bli eldre og enda mer ensom enn det jeg er nå. Og da er det kanskje like greit å gjøre slutt på det hele. Tenker at jeg må vente til etter at foreldrene mine har gått bort siden jeg ikke vil påføre de denne belastningen. Venner av meg (og min nåværende kjæreste) vil sikkert bli lei seg, men jeg er ganske sikker på at de vil komme seg videre. Når jeg tenker på fremtiden stopper det opp. Jeg klarer ikke se den. Jeg er ferdig. Jeg har veldig dårlig råd og ser ingen løsning på dette heller. Har store økonomiske bekymringer.
Avatar

Re: Ferdig

jan 25 2017 - 18:07
Kanskje tiden er inne for deg å finne en ny livsvei, nye eventyr. Du er ved enden av en livsvei, og starten på noe nytt. Prøv bare å være positiv, ta en dag av gangen.

For meg har det hjulpet veldig når jeg for noen år siden følte livet var over (starten av 20 årene) å ha en hobby. Hobby kan være hva som helst (skriving, tegning, sy, strikke, redesign, baking, snekring, maling, annet håndarbeid, osv). Det viktigste er at det er noe du liker å gjøre selv og som du alltid gleder deg til og er engasjert i. Ikke bry deg om at du muligens ikke er så flink når du starter. Det er ingen som kan være proff helt i begynnelse.

Gjennom f.eks noe hobby der en lager noe så går det og an å selge produktene... Dermed kan økonomi bli litt bedre? Ikke vær redd for hva andre eller vennene dine tenker. Du er her for å utvikle deg selv! Er de ekte venner vil de bare støtte og heie på deg fordi de liker at du har tatt initativ til noe nytt.

Søk innover i deg selv og prøv å ikke fokuser på bekymringene. Hvis du har en tro, for eksempel på spiritualitet ... kanskje det kunne vært noe for deg? For en liten spark bak finnes det mange videoer på youtube om spiritualitet, som denne kanalen med noen fine råd: https://www.youtube.com/channel/UCnTgDtP_QJzFn3OlLuNqKmA/videos

Jeg vet ikke hva du interesserer deg for, fordi jeg kjenner deg ikke personlig. Det er ikke sikkert det med youtubevideoen over er noe for deg. Hvis du liker å bake, lage vafler, boller, eller noe annet så kan du selge det? Baking kan å være en fin hobby.

Yoga kan også være fint. Vet det arrangeres gratis kurs innimellom om det, så hvis du ser blant lokale nyheter er så finner du kanskje et yoga kurs. Våg å prøv noe nytt og ikke døm med å tenke at det er ikke noe for deg, fordi da kommer du ingen vei. Hvis det ikke er noe for deg og du ikke trives, så er det bare å slutte:)

Her ligger det også en liste med sparetips:
http://nett.nyttiginfo.no/sparetips/

Jeg har heller ikke god råd, men jeg lever ikke veldig materialistisk heller. Jeg trenger ikke materialistiske ting.. fordi gjennom det jeg har oppdaget på youtube om blant annet de videoene jeg linket til, så har jeg fått en slags rikdom inni meg som ikke går på penger. Det høres klisje ut... men hvis en ser litt over illusjonen om klisje kommer en i kontakt med kilden i seg selv.

Jeg vet ikke hvor du bor, men nå for tiden er det mange hoteller som serverer gratis frokost som fortsatt er fult brukbar, men gått ut på dato for å unngå at så mye mat blir kastet. Kanskje der er et tips til sparing å for bedre økonomi.

Det kan og hende når du blir enda bedre kjent med det inni deg selv, din egentlige sannhet at da lærer du deg mer til å lytte til hjertet ditt, hva du egentlig vil og dermed blir det ikke lengre et problem for deg å velge feil forhold/menn som bare gjør vondt. Du blir mer klar over hvem som er bra for deg og ikke. Ps: trenger ikke være religiøs i en form for å finne sin egen spiritualitet. Paranormal.no er et forum hvor en kan møte andre som er interessert i samme tema og dele egne erfaringer.

Lykke til, håper det ordner seg for deg!
Til forsiden