Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Feig og egoistisk.

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Feig og egoistisk.

mars 20 2019 - 18:32
Jeg har fått beskjed om at jeg er feig og egoistisk som er lei av livet og ønsker å gjøre noe med nettopp det.....
Det er visstnok mitt eget ansvar å komme meg ut av det jævlige, dype, gjørmete og svarte hullet som mitt liv er nå og har vært i mange år.

Men hvorfor er livet mitt så jævlig da tro?
Det er så lett å skylde på andre, men kanske er det nettopp disse "andre" som har et ansvar for at det har blitt som det har blitt.
Har ikke de rundt meg som var alkoholiserte, sinte og aggressive når jeg var et barn et ansvar?
Har ikke min mor som rev meg vekk fra alt det kjente, mitt hjemsted, mine venner, min skole mi slekt osv osv et ansvar?
Har ikke de på den plassen vi flyttet til som nesten daglig i flere år banket meg til blods, mobbet meg og drev psykisk terror mot meg et ansvar?
Har ikke de voksne som observerte dette men valgte å snu ryggen til og ikke bry seg et ansvar?

Alt dette skjedde i min barndom og ungdom, i den tiden som er så viktig når et menneske skal formes og utrustes med tanker, erfaringer og holdninger for voksenlivet.
Jeg var en ungdom som hadde fått prylt selvforakten, angsten og depresjonen inn i meg som, for ca 30 år siden, gikk inn i voksenlivet.....
I alle disse årene har jeg hatt vanskeligheter med de sosiale normene, angsten og depresjonen har holdt meg i sitt klamme grep og dette grepet har blitt hardere og hardere for hver dag som har gått.
Nå er jeg så sosialt isolert og "tilbakestående" og fysisk og psykisk ødelagt at jeg ikke klarer å se en mening med livet lengre.

Men altså...
Jeg er visstnok feig og egoistisk om jeg velger å avslutte livet.
Om jeg velger å leve videre så har jeg blitt fortalt at det er mitt, og bare mitt, ansvar å komme meg ut av min jævlige tilværelse og få et meningsfylt og godt liv.

Skal det være sånn???
Avatar

Re: Feig og egoistisk.

mars 20 2019 - 19:21
Hei, forstår at du ikke har det så bra. Hadde vært fint om du vil ringe oss å ta en prat med en av våre veiledere.
Du ringer oss gratis på tlf 116123

Litt info :https://mentalhelse.no/fa-hjelp/hjelpetelefonen

Mvh Eva
Avatar

Hei!

mars 20 2019 - 20:23
Ville bare si at du er ikke feig og du er ikke egoistisk.Jeg vet ikke hvem som sa dette til deg men jeg vil bare si at når mennesker ikke vet hva de skal si da sier de som oftest alt feil og galt.Jeg syns det var trist å lese det du skrev.Jeg håper du har hjelp ute.Jeg håper det ihvertfall er noen som skjønner deg ute!
Avatar

Hei!

mars 20 2019 - 20:24
Ville bare si at du er ikke feig og du er ikke egoistisk.Jeg vet ikke hvem som sa dette til deg men jeg vil bare si at når mennesker ikke vet hva de skal si da sier de som oftest alt feil og galt.Jeg syns det var trist å lese det du skrev.Jeg håper du har hjelp ute.Jeg håper det ihvertfall er noen som skjønner deg ute!
Avatar

Re: Feig og egoistisk.

mars 21 2019 - 18:55
Hvis du er voksen over 18 år, og det høres det ut som du er, hvordan skal da andre kunne ta noe ansvar for deg?

Så sant du ikke er umyndiggjort, noe vi ikke har noen opplysninger om, så er det du selv som har ansvaret for ditt liv. Hvis noen andre begynte å bestemme (ta ansvar) over deg, så er det ulovlig. Ville du egentlig like om noen tar ansvar og bestemmer over deg?

Vi er mange som må leve med konsekvensene av andres handlinger, du er ikke alene.
Avatar

hallo

mars 21 2019 - 20:21

de som sier du er feig og egoistisk har ikke vært der selv.
så enkelt er det nettopp.
mennesket forstår ikke annet enn det det selv har opplevd.
det var en som så sant sa dette.
men fremfor alt
husk gabriel scotts ord:

MAKTEN OVER ANDRE ER INTET, MAKTEN OVER SEG SELV ER ALT.. ;)
Avatar

Hei.

mars 21 2019 - 20:36
Akershusøst det knektknekt prøver å fortelle er at det ikke kun er opp til han el henne.Det er andre som sviktet på veien.
Avatar

Knektknekt

mars 21 2019 - 20:42
Tenker masse på deg.Skjønner hvordan du tenker men det blir nok bedre etterhvert.Jeg håper det for deg.Livet er hardt det er sikkert og visst.Alien digger sitatet ditt!
Avatar

Re: Feig og egoistisk.

mars 21 2019 - 21:20
Ja, det er andre som har sviktet på veien. Men når en er voksen så er det bare en selv som har myndighet og kan ta grep.

Å si stygge ord, som f eks at den er feig og egosistsik til en person som sliter blir bare dumt, skjønner nesten ikke at noen kan få seg til å si noe sånt.
Avatar

hei!

mars 21 2019 - 23:48
Det er tåpelig å si at noen er feige slik du knekt fikk høre men vit at du er ikke det.Jeg skjønner hva du mener Akershus men greia er at det å ta grep kan for noen mennesker virke umulig.Man blir bitter hvorfor ting ble som de ble.
Avatar

Re: Feig og egoistisk.

mars 22 2019 - 11:21
Jeg skjønner det mrsfreak, jeg har absolutt ting i mitt eget liv som ikke fungerer og vet at det kan være krevende å ta tak. Det er bare det at så lenge en forventer at andre skal skal ta tak, så skjer det ikke noe. Å ta inn over seg at en selv må arbeide seg ut av det kan gi i det minste en slags empowerment når en får tenkt litt på det og ser at en er sjef i eget liv.

Å si at folk som er langt nede/suicidale er feige og egostiske var "in" for 15 - 20 år siden. Om det var for å prøve å sette fart i folk, vet jeg ikke. Men det virker neppe særlig oppbyggende.
Avatar

Hei!

mars 22 2019 - 12:20
Jeg skjønner hva du mener men hvor mye i livet er man sin egen sjef?Hvis angst for eks kaster seg over en hele tida og man får ingen kontroll over det.Hvor mye er man da sjef i eget liv? Det blir litt sånn fra selvhjelpsbøker Bli sjef i eget liv,Det er kun du som kan endre deg selv.Noen prøver og prøver hele tida på å gjøre noe med det men angsten er for mektig.Man taper og taper.Det finns dessverre fortsatt folk som tydeligvis ikke skjønner at man sier ikke til en som sliter at man er feig og egoistisk fordi de har slike holdninger og lite kunnskap.
Avatar

Hei!

mars 22 2019 - 13:02
Hva mener du om denne her? Det handler ikke om Hvordan du Har det men hvordan du tar det?
Avatar

pssssst

mars 23 2019 - 00:08
som en motpol mot hvordan man tar det sa noen en gang noe sånt som:
av og til handler livet faktisk om hva andre mennesker gjør det til

og det er helt korrekt mrsfreak ikke alltid man er sjef i eget liv
av flere årsaker

jo derfor er scotts ord så bra:
makten over seg selv er alt ;)
Avatar

Re: Feig og egoistisk.

mars 23 2019 - 11:16
Ser at innlegget mitt ble uklart og vanskelig å forstå. Var kanskje litt for sliten da jeg skrev.
Avatar

Hei

mars 23 2019 - 20:32
Kanskje du kan forklare oss mer hva du mente Akershusøst?
Avatar

Re: Feig og egoistisk.

mars 23 2019 - 23:03
Kan jo prøve.

Jeg merker at jo mer jeg tar styring over, jo mer kan jeg styre i mitt eget liv. Jeg har begynt å oppdage at hvis folk sier noe stygt til meg, så er det ikke lenger helt selvfølgelig for meg at de har rett og at det må gå inn i mitt innerste og få ødelegge meg. Jeg kan stoppe og vurdere det før det kommer helt inn, om utsagnet er sant på en skala fra 0 til 100 prosent. Og i det vurdringsarbeidet bruker jeg rett som det er et knep, og det er om det kan være grunner til at personen sier sånt til meg som har med ting som ligger utenfor meg å gjøre. F eks om personen kan si det for å kompenserer for sin eventuelle mindreverdighetsfølelse.

Når jeg får angst så er det mine egne tanker som kaster seg over meg. Slik vil jeg tro at det er med andre også, angsten kommer innenfra. For å endre graden av depresjon og angst, så er det gjennom tanker og hvordan jeg behandler mine tanker jeg må arbeide. Og her kan jeg som har tankene gjøre mye den ene eller den andre veien for meg selv. Jeg kan få hjelp av andre og det vil være nyttig, men det er ingen andre enn jeg selv som kan gjøre selve tankearbeidet som skal til.


- Men tankene mine får du aldri, er et kjent sitat.Hvordan ble dette å forstå?
Avatar

Hei

mars 23 2019 - 23:12
Det høres ut Akershus at du har funnet egen metode som hjelper deg og som er til god hjelp for deg.Det er veldig bra.
Avatar

Re: Feig og egoistisk.

mars 24 2019 - 00:22
Er faktisk helt enig med akershusøst her.
Avatar

pssssst

mars 27 2019 - 11:40
må bare sitere vresvijk:
RUNDT HVERT HJØRNE VENTER DØDEN. HAN TAR DEG NÅR HAN VIL.

enig med mye overnevnt

men når alt kommer til alt:
vi er som kakerlakker i forhold til de høyere makter

jeg tror ikke på egne tanker
eller tilfeldigheter sammentreff

husk einstein!!!
Til forsiden