Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Far med depresjon/angst

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Far med depresjon/angst

nov 7 2015 - 01:02
Lurer på om det er andre som har en mor eller far med angst og depresjon? Min far har slitt med rusmisbruk i 20 år, før han for 4-5 år siden ble noen lunde nøktern. Han brukte mye forskjellig(piller og alkohol stort sett), var i et belastet miljø.. Da det gikk opp for han at han enten måtte skjerpe seg eller "ta livet sitt" -som han sa- tror jeg han for det meste har brukt legemidler som han har fått fra legen.. Men gjerne i større doser enn det som er ordinert.. Ikke vært i jobb på 8-9 år..sitter mye inne, utenom dager med fint vær, da er han i båten sin- det eneste han eier (arvet).. Han ser ikke noe håp for fremtiden, våken på natten og sover på dagtid, ingen ønske om å komme i jobb og sier selv at han ikke kommer seg opp om dagene... Har så gjerne lyst til å hjelpe, skulle sånn ønske at han fikk det bedre og kjent på litt håp, fått et "normalt" liv... Ikke kjekt å gå å tenke på at han sitter inne hver kveld, ingen lyspunkt i livet... Hva skal jeg gjøre? :(
Avatar

Re: Far med depresjon/angst

nov 8 2015 - 02:23
Jeg tror oppriktig talt ikke at det er så mye du kan gjøre. Når det gjelder å forandre godt voksne mennesker, uten at de vil det sjøl, er det nærmest for en umulighet å regne.
Så du skal ikke plage deg med noen form for skyldfølelse for at du ikke gjør nok for faren din syns jeg.

Jeg vet at det er vanskelig når foreldre fucker opp livet sitt, har nemlig også opplevd det.
Men du gjør det nok bare verre for deg hvis du føler at du må hjelpe dem det gjelder. Være glad i dem, det er en annen sak. Ønsker deg alt godt!

Til forsiden