Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Erfaringer med å slutte på antidepressiva?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Erfaringer med å slutte på antidepressiva?

juni 1 2023 - 20:19
Har brukt Sertralin 50mg i 7 år. Gikk uten i mitt første svangerskap. Ansgt/depresjon/adhd. Legen mener jeg har generalisert angst og helseangst.

Hvordan var du med og uten medisin?

I går på legetimen avtalte vi å øke dosen til 75mg. Jeg kjente innerst inne at det ble helt feil for meg. For jeg ønsket å slutte. Grunne til at jeg vil slutte er fordi jeg ikke kan forklare hva som er bivirkning og virkning av medisinen. Har slitt mye selv med medisinen. Vet ting kan bli mye værre når jeg slutter, men det er nesten en risiko jeg ønsker å ta for da har jeg i det minste noe p sammenligne med når jeg må starte opp igjen med medisin. Jeg ønsker forresten da å eventuelt å prøve Cipralex.

Hvordan jeg har det no med medisin?

Jeg tenker saktere, reagerer saktere og gir litt mer faen. Merker også på humørstigen at den veldig ofte ligger på en rett linje. Jeg føler ikke at jeg kan være veldig sur eller lei meg, eller superhappy. Merker i alt dagligdagse ting som jobb, venner, familie, ungene osv at jeg ikke er så engasjert som jeg kanskje ønsker siden jeg føler meg såppas flat/likegyldig. Bruker også lang tid på å sovne og våkner ofte tidlig og sliter da med å sovne igjen. Er kvalm og dårlig i magen hver eneste morgen. Angsten er værst på morgenen. Eier nesten ikke matlyst
Og bruker veldig lang tid på å spise. Kvalmen gir seg ikke så lenge jeg ikke spiser. Skjelver også mye i hendene og svetter mye om natta. Sexlysta er nesten helt borte.

De 4 ukene jeg var uten medisin sov jeg bedre, fikk høy sexlyst, plagdes ikke om morgenen, følelsene mine ble så klar og ekte og det samme med der som skjedde rundt meg. Men så kom ansgten og dyp deprejson. Men det har skjedd mye den siste tiden med brudd etter 7 år med pappa til mine to jenter. Jeg trappet ned på bare en uke fra 50mg til 25mg så slutta jeg i samråd med lege. Men mulig det ble alt for kort tid etter så mange år på medisin. Det føles også litt som å legge lokk på følelsene mine ved å bruke medisin.

Er liksom desperat etter å finne ut hvordan jeg er uten medisin over tid. Hva som er mer og mine følelser uten påvirkning. På den måten blir det også lettere å finne ut hva som er bivirkning og virkning om jeg må starte på igjen med medisin. Har noe å sammenligne med da.
Avatar

Re: Erfaringer med å slutte på antidepressiva?

juni 3 2023 - 21:52
Bare følg magefølelsen. Evt kan det være andre medisiner som passer deg bedre? Husk at medisiner alltid bare er symptomdempende og ikke gjør noe med åsaken til depresjonen. Det kan finnes mange grunner til depresjon/angst, men det er viktig å finne ut av og ta tak der tror jeg. Hvis det er noe der du kan forandre på.
Avatar

Re: Erfaringer med å slutte på antidepressiva?

juni 8 2023 - 04:03
Jeg brukte Sertralin 150mg fra januar til mai i år.
Det startet med mange bivirkninger som ligner på symptomene man får når man slutter med nikotin, bare den varer lenger. Etter hvert ble hverdagen teknisk sett bedre, fordi jeg følte ikke på angsten og depresjonen like mye, men jeg ble jo besatt av å spille hele tiden. Rundt 15 timer om dagen, resten til soving. Alt annet i livet ble ubetydelig. Alt annet i livet ble for mye, klarte bare å sitte i en posisjon som gjorde at jeg endte med en nerveskade og har mistet mesteparten av sansefølelsene mine i foten (ved lateral planter).
Men så måtte jeg hente mer på apoteket, da sa det stopp fordi jeg klarer ikke forlate huset.
Så kom det mange abstinens symptomer som var så si identisk med de symptomene jeg fikk når jeg started med den, inkludert en ny; "brain zaps" der det plutselig føles som om det kommer støt igjennom hele kroppen og man mister bevistheten i 1-ish sec.

Jeg syns det er bedre å være tilbake til mitt egentlige jeg igjen, å la følelsene mine styre mine handlinger er nok best.
Til forsiden